Pedro J. Ramírez: “la premsa catalana és com la del tercer món dels anys 70 i 80”
Segons el director d’El Mundo, la gran majoria de mitjans catalans tenen molt més en compte que les seves notícies serveixin al procés sobiranista que no pas el dret dels ciutadans a conèixer la veritat de les coses.
En una entrevista el dia de Sant Esteve al digital Vozpópuli, Pedro J.Ramírez -conegut per mantenir durant gairebé deu anys viva la teoria conspirativa de l’atempat de l’11M-, assegura que actualment la premsa catalana està aplicant els criteris que defensava un director de la Unesco senegalès que va voler impulsar un nou ordre informatiu mundial i que advocava per a que en els països emergents amb mitjans nacionals i locals, aquests estiguessin al servei dels processos de construcció nacional i restessin importància a la premsa occidental. “Aquesta doctrina, que va ser impulsada en els setanta i vuitanta pels països del tercer món a la Unesco, és la que veig reproduir dia rere dia amb honroses excepcions en el panorama mediàtic de Catalunya”, afirma.
El CAC un instrument de censura que menysprea els atacs d’El MundoPer Ramírez el CAC “és un instrument de censura governamental al servei del nacionalisme català” i reconeix que se sent ofès de no ser inclòs en l’informe del CAC sobre mitjans que fomenten l'odi, el menyspreu o la discriminació per motius de nacionalitat o opinió. “Em sento ofès de no ser inclòs quan jo he publicat articles molt durs contra el nacionalisme català i penso seguir publicant”.
El Mundo no fomenta la catalanofòbia perquè el seu director té arrels catalanes
Ramírez recorda que el seu segon cognom és Codina i el quart és Blanc, i explica que la seva mare era de Barcelona a casa “sempre es parlava català” i insisteix té “una passió per la cultura catalana i per tot el que té a veure amb Catalunya,precisament perquè estima Catalunya és pel que “em fa mal tant de dany que aquest nacionalisme miop reduccionista, intoxicador i deformador de la veritat està fent en les ments i els cors de tants ciutadans”.
Punyalada a la Vanguardia subvencionada
El director d’El Mundo, reconegut pidolaire dels governs de torn i amb les comptes en números vermells, no desaprofita l’entrevista per carregar contra La Vanguardia, i assegura que, segons les seves estimacions, el diari del Grup Godó, ha rebut aquest any més de deu milions d'euros de la Generalitat. “ Que si impulsar el català, que si insercions directes, que si publicitat, que si continguts de TV3... Ho dic com una estimació . Són quantitats que canvien el compte de resultats de qualsevol mitjà de comunicació en aquests moments”.