directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC proposa Blanca Palmada com a candidata a l'alcaldia a Girona en substitució de Cristina Alsina

Palmada podria ser la nova cap de llista per Girona si els militants ratifiquen la proposta de l'executiva local a l'assemblea del 29 de maig

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Executiva Local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Girona proposarà en la propera assemblea d'aquest mes de maig a Blanca Palmada com a cap de llista per les eleccions municipals de 2011 en substitució de Cristina Alsina. Així ho han anunciat en un comunicat intern entre militants per tal de convocar-los a l'Assemblea Local d’elecció de cap de llista de les Eleccions Municipals que tindrà lloc el 29 de maig a la Casa de Cultura de Girona. Alsina, en declaracions a AraGirona.cat ha explicat que tenia coneixement d'aquesta decisió i que 'ara resta esperar a que els militants la validin'. Amb tot, la republicana també ha assegurat que no es presentarà com a alternativa. Blanca Palmada és professora de Filologia Catalana, va ocupar el número deu a les llistes d'ERC a la demarcació de Girona a les darreres eleccions al Parlament i ha estat Comissionada per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya des del desembre de 2006 fins al juny de 2009.

alsina, puigcercós, palmada
Cristina Alsina (Esquerra) i Blanca Palmada (dreta) acompanyades per Joan Puigcercós el passat 25 d'abril © M. Estarriola

Comparteix
   


Etiquetes

Blanca Palmada és la candidata a les properes Eleccions Municipals de 2011 per la qual ha apostat l'Executiva Local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Girona i que haurà de ser ratificada durant l'assemblea que tindrà lloc el proper 29 de maig a Girona. Palmada substituiria així a Cristina Alsina qui va esdevenir cap de llista per Esquerra el febrer del 2005. A partir d'aleshores ERC va consolidar els 4 regidors a les eleccions municipals del maig de 2007 i va reeditar el govern d'entesa amb la socialista Anna Pagans al capdavant. En declaracions a AraGirona.cat, Alsina ha assegurat ser coneixedora de l'aposta per part de l'Executiva Local i apunta que 'falta ser ratificada per part de la militància' però que en cap cas es presentarà com alternativa a Blanca Palmada, 'i no per falta de ganes', ha dit. La republicana confessa mostrar-se 'il·lusionada' amb finalitzar el projecte iniciat el 2007 per tal de complir amb el compromís adoptat amb els ciutadans a l'inici de la legislatura. 'He treballat pensant que aquest projecte tenia possibilitats de continuar, treballo en un projecte que te futur i, per tant, he treballat i seguiré treballant per uns objectius que van més enllà de 2011', ha reblat Alsina.

Malgrat això, la republicana assegura sentir-se 'recolzada' per ERC i que la seva feina ha estat 'valorada'. 'Sóc la presidenta del Consell Comarcal del Gironès i la meva feina ha estat valorada pel partit però, a nivell local, hi ha un altre proposta', ha dit fent referència a Palmada qui no ha volgut fer declaracions al respecte al assegurar que 'es tracta d'un procés intern que cal parlar amb els militant', ha asseverat. Tanmateix, la candidata  presentada per part de l'Executiva Local ha volgut deixar clar que 'la intenció és respectar la feina feta fins ara i la que encara resta per fer en aquest any de mandat que falta per complir', ha dit.

El perfil

Cristina Alsina es va presentar per primera vegada a les Eleccions Municipals per Girona, en el lloc número 3 de la llista de Francesc Ferrer i Gironès. Va formar part del primer govern de coalició d'esquerres a la ciutat de Girona, assumint la regidoria delegada de l'Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes. Consellera Comarcal de Joventut al Gironès del 2004 al 2007. El 10 de feber del 2005, Alsina fou proclamada candidata a l'Alcaldia de Girona per Esquerra per l'assemblea local. Esquerra va consolidar els 4 regidors a les eleccions municipals del maig de 2007 i va reeditar el govern d'entesa amb nous mecanismes de govern. En el nou pacte es va aprovar la redacció del Pla de Mandat 2007-2011 i el Pla d'Inversions pel mandat, que fou aprovat pel Ple.Actualment és responsable de l'àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat. L'any 2009 fou nomenada Presidenta del Consell Comarcal del Gironès.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Pere fletxa Blanes
7 de maig de 2010, 20.59 h

Si els gironins tenen dignitat a les properes municipals votaran massivament a CiU o a RCAT si es presenta. La vergonya del socialisme a Girona amb el clan mafiós del Nadal que també s'hi pixa damunt les consultes i la independència no pot continuar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
7 de maig de 2010, 17.59 h

#2 Noi, no saps de qué parles.

ERC de Girona ja habia pactat negociar amb CiU el govern municipal quant una trucada de Calabria els va exigir de signar amb el P$C-P$OE, el que deixa molt clar que votar Esquerra és votar P$C-P$OE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim. fletxa PPCC.
7 de maig de 2010, 09.26 h

#4
EX-LLEPANT, CADA DIA QUE PASSA ESTÀS MÉS TORRAT. VES A UN BON PSIQUIATRA QUE ET FA MOLTA FALTA, ABANS NO FACIS MAL A ALGUN DELS TEUS NETS O QUALSEVOL ALTRE DEL TEU ENTORN. T´HO DIC PEL TEU BÉ I PELS DELS QUE T´ENVOLTEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim. fletxa PPCC.
7 de maig de 2010, 09.22 h

#3
Excusa de mal pagador. Penseu que podeu anar canviant de govern. Ara amb PSC, ara amb CiU. No teniu cap ètica i esteu a la política només per viure?. AIXÒ ÉS EL QUE HA FET SEMPRE I FARÀ CIU , ARA AMB EL PSC ARA AMB PP. QUI ÉS QUI NO TÉ CAP ÈTICA I ESTÀ EN POLÍTICA NOMÉS PER VIURE?.
PERÒ QUANT BARRUTS I HIPÒCRITES ARRIBEU A SER ELS ULTRACONVERGENTS I UNIONISTES!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
7 de maig de 2010, 07.39 h

Ah!...però el candidat a l'alcaldia de Girona no és l' Anna Pagans?. Donç en comptes de Palmada serà "palmera", com sempre fan els d'ERC.

Ep!, no, no m'he equivocat pas al escriure "el candidat".


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pere fletxa Blanes
6 de maig de 2010, 23.21 h

Excusa de mal pagador. Penseu que podeu anar canviant de govern. Ara amb PSC, ara amb CiU. No teniu cap ètica i esteu a la política només per viure. Hi ha un munt de municipis on hey fet tripartits per fwer fora CiU. I tb a les diputacions. però ho pagareu car. la gent ja se n'adona i quan Reagruopament i les CUP es presentin us faran fora


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Toni fletxa Girona
6 de maig de 2010, 22.48 h

Governa una socialista perque CIU i ERC no sumen. El que cal fer és treballar perque sumin i el canvi a Girona estarà garantit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Blanes
6 de maig de 2010, 20.45 h

No se perquè podeu candidata si al final sempre governa la socialista Anna Pagans que es va abstenir en el suport a les consultes, que es van aprovar perquè CiU va votar SÍ com a gairebé tots els poobles de Catalunya. Més val que voteu al candidat de Reagrupament que al menys no farà aquesta tia alcaldessa o a qui la substitueixi que pel cas serà el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.