
El CCN convida a ICV a fer possible la transició nacional
Ha engegat una campanya a les xarxes socials per forçar un canvi de posicionament dels partits més reticents a l’acord, especialment Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).
El Cercle Català de Negocis (CCN) està posant totes les eines al seu abast per pressionar els partits sobiranistes catalans per tal que impulsin una candidatura única a les properes eleccions europees, previstes pel 25 de maig de 2014. Des del Cercle, aquest punt és clau per visualitzar a Europa que hi ha una voluntat majoritària de la ciutadania catalana a favor de realitzar legalment un referèndum d’independència de Catalunya. A banda de les reunions que els seus responsables han mantingut amb forces polítiques per fer-los saber el seu parer i la publicació d’articles d’opinió als mitjans, el CCN ha engegat una campanya a les xarxes socials per forçar un canvi de posicionament dels partits més reticents a l’acord, especialment Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).
Ustasun (ICV-EUiA) passa del CCNAmb poc més de 24 hores, la campanya del CCN a la plataforma Twitter s’apropa als dos centenars de piulades d’internautes i ha provocat, fins i tot, que el candidat per ICV a les eleccions europees, Ernest Urtasun, respongués directament a la petició. Urtasun ha refusat obertament, amb un tuit des del seu compte personal, aparcar les diferències de partit i creu que si ICV es presentés amb CiU seria una “presa de pèl” perquè, segons el polític ecosocialista ha volgut deixar clar al CCN, “defensem com ningú el dret a decidir, però amb CiU ens separa tot un món”. A més a més, des del compte oficial d’ICV a Twitter, el partit ha respòs a la crida del CCN, amb un tuit al seu Tresorer, Jordi Roset, afirmant que no seran “al costat dels que apliquen les mesures d'austeritat de la Troika. Estem pel dret a decidir i els drets socials”. (Veure tuits en el document adjunt).
Primer Catalunya
En resposta a Urtusun i ICV, el CCN veu “lògic” que entre CiU i ICV els “separi un món” però els empresaris sobiranistes consideren que les diferències ideològiques cal aparcar-les en un context de transició nacional de Catalunya, i més quan cal “construir un país que uneixi els seus ciutadans”. “La ciutadania de Catalunya demana unitat en aquest moment polític i els partits no poden deixar d’escoltar aquest clam majoritari i popular”, assegura la direcció del CCN.
Unitat pel dret a decidir a Europa
Pel Cercle Català de Negocis ara només hi ha una prioritat “per poder fer la consulta dins les vies legals, ara és el moment de dir clar a Europa que el poble català vol votar i que Europa ha de donar suport a aquest anhel democràtic”. El CCN considera que una candidatura unitària fomentaria una alta participació i molt probablement donaria com a resultat una clara victòria dels partits sobiranistes els quals la Unió Europea no podria ignorar.
És així, doncs, que pel CCN en aquest moments “argumentar diferències ideològiques entre partits com a justificació per no formar una candidatura conjunta es pot traduir com una justificació per perpetuar el sistema oligàrquic instal·lat a Espanya”. El CCN demana ara als partits signants de la consulta també una visió política de país, d’acord amb el moment històric que Catalunya està vivint, i unir forces per deixar anar a Europa un missatge clar i rotund a favor del dret a decidir.