La Vanguardia, notícies al dictat de la Casa Reial
Es confirmen les sospites, un dels correus del cas Noos signat pel secretari de les infantes revela les “instruccions” informatives de la Casa Reial al president del Grup Godó
Segons informa Mèdia.cat, un correu publicat a la revista humorística Mongolia revela com La Vanguardia estaria al servei de la Casa Reial. Un dels correus que s’han filtrat del cas Noos, inclou una nota per a “parlar amb Godó”, signat pel secretari de les infantes i imputat en el mateix procés, Carlos García Revenga, on desgrana de forma clara l’argumentari de la Casa Reial per justificar la compra de la casa de Pedralbes de la parella Borbó-Urdangarín. Dos dies després del correu La Vanguardia va publicar un reportatge que signava la corresponsal del diari a la Casa Reial, Mariángel Alcázar, que reflectia fil per randa l’argumentari de Revenga, això sí, ampliat i amb grans dosis d’edulcorant. El cas és que els arguments que va vendre La Vanguardia sota el dictat de la institució monàrquica s’han demostrat ser una tergiversació flagrant de la realitat.
Les “instruccions” de Revenga a GodóRevenga indica en el correu quins són els punts a destacar en la informació que després va desenvolupar admirablement La Vanguardia: que el fet de triar Barcelona per part de Cristina de Borbó “és un gest de la Corona”, que “com qualsevol parella (…) busquen i troben una casa” i que la seva compra la realitzen “com molts espanyols comptant amb la seva casa actual i amb el diner barat; és a dir endeutant-se”, i insisteix que “ho presenteu com una cosa natural de compra immobiliària, amb els riscos que té endeutar-se per a les parelles joves avui”.
Els “oblits” de La Vanguardia
El diari va obviar, com assenyala Mèdiacat, que la finca va costar 5,7 milions d’euros més 600.000 euros de reformes, que la parella va rebre un donatiu del rei d’Espanya, camuflat com a crèdit per estalviar-se pagar a hisenda, per valor de 1,2 milions d’euros i que Cristina de Borbó va gaudir d’un crèdit “especial”de La Caixa de cinc milions d’euros amb una moratòria inicial de cinc anys, durant els quals no els calia tornar res. Finalment l’observatori crític dels mitjans, Médiacat, assenyala que el nou director de La Vanguardia, Márius Carol, antecessor de Alcàzar, mantenia i manté un feeling especial amb la Casa Reial.