directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les claus d’una llista unitària a Europa

És possible encara una #ViaCatalana a Europa? O un cop més els interessos partidistes ho faran impossible? Tothom que parla de llista unitària parla sincerament? Què volen UDC i ICV-EUiA?

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Totes les enquestes ho confirmen, existeix una voluntat majoritària entre els participants a la Via Catalana, és a dir entre els partidaris del dret a decidir i favorable a la independència que la millor solució per a les properes eleccions europees és una llista unitària que aplegués els partits polítics que han donat suport al referèndum i la societat civil que va fer possible les mobilitzacions massives dels dos darrers 11 de setembre, perquè  donaria una imatge més clara de la voluntat del poble de Catalunya. Negar aquesta evidència té interessos partidistes en contra i segurament alguns partits polítics els fa nosa tanta demanda d’una llista unitària.

Comparteix
   


Etiquetes
La llista unitària #ViaCatalanaEuropa seria clarament guanyadora i faria augmentar la participació electoral
Sense cap mena de dubte augmentaria la participació, les eleccions serien una festa democràtica, l’esperit de la via catalana reviuria en unes urnes i la victòria seria tant clara que Europa veuria un missatge contundent, una mostra de democràcia incontestable, convertiríem Catalunya en un dels espais amb més participació electoral de tota Europa.

Mas vol la llista unitària i Duran no vol anar amb ERC? Com es menja?

El president i la direcció de CDC vol realment una llista unitària? O vol evitar una derrota electoral a mans d’ERC? Si CDC realment vol aquesta unitat, el primer que hauria de fer és clarificar el posicionament de Duran i Lleida, no és pot demanar als republicans anar junts i que Duran digui a cada moment que no volen anar amb ERC.

Junqueras vol realment una llista unitària? O ERC prefereix anar per separat i ser per primer cop des de la república primera força política?

Segurament per a molts  la llista unitària és l’aposta , i per altres, la possibilitat d’una victòria fa que apostin per la participació en solitari dels republicans a les eleccions europees, però Junqueras també té molt clar que el procés cap a la independència és fa amb CDC i amb la societat civil o fracassarem.

ICV-EUiA amb neguit davant una llista unitària, els bons resultats que es preveuen per a IU, i no per a ICV, són un clar motiu per dir no a la llista unitària

Les darreres enquestes deixen molt clar que ICV-EUiA pateix un fort estancament a Catalunya, malgrat que el seu partit germà treu uns excel·lents resultats a Espanya, i la possibilitat que IU pugui governar Espanya amb el PSOE, és una opció que anima a bona part de l’actual direcció de la coalició. Però això comporta també un fort desgast intern per no apostar clarament pel dret a l’autodeterminació.

Encara és possible la llista unitària #ViaCatalanaEuropa ?

És possible i és una llista guanyadora i sobretot guanyadora a Europa, però aquesta preocupa i molt alguns partits i sobretot al Govern Espanyol, i faran el possible per evitar-la, qualsevol altre cosa és millor per a Espanya. Sense generositat aquesta llista no serà possible, però si és possible serà una gran fita per a tot el procés.

Algú es pot imaginar la cara dels estadistes espanyols i dels unionistes a la nit electoral veien el resultat de les eleccions europees, unes primeres plebiscitàries amb una clara victòria del Sí i d’una de les majors participacions electorals de tota Europa?

Ens podem imaginar  un acte electoral unitari al Palau Sant Jordi o en espai semblant amb un clam pel sí a la independència? Qui gosarà parlar de fractura social?  I una #ViaCatalanaEuropa clarament guanyadora i les seves conseqüències? Celebraríem el primer referèndum i Espanya encara estaria dient no a poder exercir el dret a decidir dels catalans. Tot és possible i tot està per fer, no perdem l’esperança. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
10 de gener de 2014, 15.57 h

http://www.youtube.com/watch?v=2H46rzGLZms

Aquest 11 i 12 de gener signa un Vot per la independència - El 2014 omplirem les urnes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
10 de gener de 2014, 12.01 h

A LOS CATALANES DE MIERDA : EL PP TAMBIEN DEFIENDE LA LEGITIMIDAD ESPAÑOLA SOBRE VUESTRA TIERRA,QUE NOS PERTENECE POR DERECHO HEREDITARIO DESDE LOS REYES CATOLICOS,ASÍ QUE NO HAY MANERA DE QUE OS INDEPENDICÉIS,SOIS SÓLO UNA CACA DE LA VACA,MARICONAS CATALANAS DE MIERDA,OS VAMOS A SODOMIZAR TODO EL DIA,A VOSOTROS,A VUESTRAS MADRES,A VUESTRAS HIJAS,A VUESTRAS HERMANAS,Y VOSOTROS MIRANDO,SE LA PODEIS CASCAR MIENTRAS,SO GUARROS,OS APESTA LA BOCA,SOIS JUDIOS QUE MATASTEIS A CRISTO,ASESINOS,OS VA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
F.Ibló fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
10 de gener de 2014, 08.15 h



#30 MES SIMPLEMENT ENCARA: ETS UNA GALLINETA FARSANT , COVARDA I ESPANTADISSA, I JO ET TANCARÉ A UN CORRAL AMB GALLINETES I CONILLETES COM TU.

A MENJAR GRANS DE BLAT DE MORO, GALLINETA.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
José Pujol fletxa Mataró
10 de gener de 2014, 04.56 h

Simple y llanamente sin entrar en tonterías: DURAO BARROSO.

PORTAZO !!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
És possible i necessària fletxa una llista conjunta per les eleccions Europees
10 de gener de 2014, 00.51 h

Cal que concentrem forces de cara a aconseguir el màxim de diputats independentistes a les institucions europees si volem conseguir la independència hem d'aprofitar aquests moments trascendentals del nostre país per enviar el màxim de diputats independentistes al Parlament Europeu, ens hi juguem aconseguir un nou país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
10 de gener de 2014, 00.06 h

#25

pero aclarate, lo han indultado ya o no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
10 de gener de 2014, 00.03 h

#26

No deberias insultarme llamandome mongol. Es probable que algun NAZionalista tenga un hijo con Sindrome de Down y no le guste que lo compares conmigo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
9 de gener de 2014, 22.09 h

#24 SOLO PUEDES IR POR EL MUNDO COMO UN MONGOL, ESO SI CON ORGULLO. CADA UNO ES LO QUE ES

DE UNA PUTA Y UN MONGOL; SALIO EL PRIMER ESPAÑOL


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
9 de gener de 2014, 22.07 h

#24 SOLO INDULTAN A LOS LADRONES DEL PP

Que no te enteras, mongol español ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
9 de gener de 2014, 20.39 h



#20 Y que conste que NO ME DAN ENVIDIA TUS DOS NEURONAS ACTIVAS, PORQUE YO, CON MI MEDIA NEURONA SÉ IR POL MUNDO COMO UN AUTENTICO SEÑOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.