directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Diputats del Parlament es fan passar per familiars d'interns per poder accedir al CIE de la Zona Franca

Una eurodiputada alemanya dels Verds denuncia que la situació del centre és insòlita a la Unió Europea

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Diversos diputats del Parlament de Catalunya d’ERC, ICV-EUiA i la CUP han hagut d'accedir aquest divendres al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona fent-se passar per familiars d'interns, ja que oficialment no els han deixat visitar la instal·lació com a representants polítics. D'aquesta manera han volgut denunciar la situació del centre, que últimament ha rebut denúncies d'abusos i vexacions. Igualment, també ha pogut accedir al centre l'eurodiputada alemanya Ska Keller, dels Verds, que ha denunciat que la situació que ha presenciat és única a la Unió Europea. 

El passat 19 de desembre la diputada d'ICV-EUiA Laura Massana va demanar per carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, que li permetés l'entrada a ella i a l'eurodiputada Ska Keller, després dels recents esdeveniments en els quals va morir un intern. El 3 de gener, el delegat en funcions i subdelegat a Barcelona, Emilio Ablanedo, va respondre que s'estava preparant una visita institucional de diputats al Congrés i senadors de la Comissió d'Interior i per tant instava les diputades a fer la visita conjuntament amb ells, sense fixar la data.

Per això, aquest divendres Keller ha entrat al CIE com a familiar d'un intern, aprofitant que també ho feien, amb altres interns, diputats com Pere Bosch, Marta Vilalta i Agnès Russiñol, d'ERC, Sara Vilà i David Companyon, d'ICV-EUiA, i Isabel Vallet, de la CUP. A més, també han pogut entrar membres de SOS Racisme i la Fundació Migra Studium, que tenen permís permanent per fer-ho.

En sortir, tant les entitats com els diputats han recordat la mort d'Alik, un armeni, el passat 3 de desembre, en estranyes circumstàncies, així com els incidents entre el 31 de desembre i el 3 de gener, on diversos antiavalots de la policia espanyola van haver d'intervenir. A més, han criticat que no se'ls permeti l'entrada com a representants polítics i tampoc ho pugui fer el Síndic de Greuges, que aquest mateix dijous va denunciar altra vegada la situació "d'opacitat" que viu el centre.

Per la seva banda, els diputats han pogut escoltar de primera mà les experiències d'alguns interns, que els han explicat les agressions, abusos i vexacions com l'oferiment de cordons per "penjar-se" o l'engany a un intern per pujar-lo a un avió i retornar-lo al país d'origen.

Els diputats també han recordat que en una democràcia no hi poden haver espais d'impunitat. En aquest sentit, Bosch ha recordat que el Parlament està tramitant la Llei de Transparència i que alguns partits s'han oposat al fet que es pugui supervisar des de Catalunya qualsevol instal·lació pública situada al país, independentment de qui el gestioni.

Al seu torn, Ska Keller ha explicat que el cas viscut a Barcelona és l'únic que li ha passat en totes les seves visites a centres d'internament d'estrangers a la resta d'Europa, cosa que considera molt greu i que portarà al Parlament Europeu.


El CIE de Zona Franca, insult de Rajoy i de Rubalcaba als DDHH, segon Joan Tardà


El diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà, assenyalava en un apunt al seu bloc el juny del 2012 que el Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona i la resta que hi ha arreu de l’Estat són “una veritable icona de la vulneració dels Drets Humans. Es del tot incomprensible que una persona pugui ser privada de llibertat per una falta de caràcter administratiu, com és el fet de no tenir la documentació en regla”. 




 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Francesc fletxa Gavà
11 de gener de 2014, 10.30 h

El ministre Fernandez, la suma infinita de la mes gran incompetencia amb la mes gran mala llet, ha de dimitir, aixi com ho ha de fer l'irresponsable Rajoy un inutil demostrat des que va omplir de txaPPaPPote les costes de l'Atlantic des de Lisboa fins a Burdeus. Ells, que formen part de la banda mafiosa que abusa del poder a la metropoli i que ens te sotmesos als catalans, no ho volen fer. Doncs be, no ens queda mes remei que escapar-nos d'aquest pais al que alguns anomenen Estat espanyol i que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
10 de gener de 2014, 22.11 h




No et preocupis tant, ANACLETO ARAGONESES, que ja trobareu alguna manera de sobreviure, quan la IMPARABLE independència de Catalunya es produeixi d'aquí a uns mesos.

Potser sí que s'acabaran molts empleos de funcionari i moltes subvencios estatals de tota mena, però pensa que sempre tot té una solució.

Sempre podràs o bé menjar menys i no anar al futbol cada quinze dies, o bé dedicar-te a recollir els cartrons que les botigues llancen a les 20h quan tanquen, o alguna solució e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
10 de gener de 2014, 22.03 h




De tota manera, el discurs de l'Anacleto Aragoneses té un toc patètic que m'arriba al fons del cor. Ës com si , des de la seva desesperació perquè no pot suportar l'idea de que Catalunya els abandoni, ell ens ve a dir:

-No os marcheis, mirad como nos estamos reformando y ya vamos por buen camino. Pronto dejaremos de ser los bananeros incompetentes que hemos sido hasta ahora, y empezaremos a ser ricos. Entonces os sabrà mal habernos abandonado . . .

Pobret, oi? deu estar patint molt a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
10 de gener de 2014, 21.44 h




#4 Oh ! Ooooohhhh! OOOoooooooooohhhhhh ! ! que "competents" que sou, els espanyols ! D'aquí a set o vuit anys sereu MÉS RICS QUE ELS SUECS ! ! ! més rics que els alemanys ! ! ! . . . carall, quina enveja que desperteu a tots els països del món.

I és que "SEIS LOH MEHOREH ! ! ! . . . LOH MEHOREH DEL MUNDO MUNDIÁ ! ! !

Si sou tan rics i tan poderosos, JA NO NECESSITAREU PER RES CATALUNYA, I JA NO US OPOSAREU COM NENS A PUNT DE PERDRE ELS PARES A QUE CATALUNYA US DEIXI.

FELICITATS,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Signa un vot per la independencia fletxa ................................
10 de gener de 2014, 21.20 h

http://www.youtube.com/watch?v=0n-9-BhLqeo

Recollida massiva de vots aquest cap de setmana amb 'Signa un Vot'

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha pervist omplir aquest cap de setmana tot el país de centenars de punts de recollida de vot per la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de gener de 2014, 20.32 h

Buenas noticias para empezar 2014
- La prima de riesgo baja de 190 puntos frente a Alemania por primera vez desde mayo de 2011.
Barroso responde (POR ENESIMA VEZ) a MaSS que en el HIPOTETICO caso de la inde de la región catalana, esta quedaría AUTOMATICAMENTE fuera de la UE.
La deuda española pulveriza nuevos récords positivos en su mejora El espectacular inicio de 2014 propicia toda una batería de récords positivos en la deuda española. El interés a dos años baja por primera vez del 1... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
10 de gener de 2014, 20.24 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
10 de gener de 2014, 17.55 h

No fora estrany, que això sigui una estratègia d´opacitat en un centre estatal, ubicat a Catalunya, per tal que la notícia faci mal als serveis de la Generalitat. Fins i tot pot ser que provocant "merder" intern entre immigrants dins el centre, això acabi provocant manifestacions d´immigrants als carrers, per tal de generar mala maror a Catalunya i que pugui sortir cap a fora com a que aquesta no és una terra de bona acollida.
A mi no m´estranyaria gens que tot això tingui una estratè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Junts construïm un nou país fletxa un país millor, LA REPÚBLICA CATALANA
10 de gener de 2014, 15.48 h

http://www.youtube.com/watch?v=2H46rzGLZms

Aquest 11 i 12 de gener signa un Vot per la independència - El 2014 omplirem les urnes!

Depèn de nosaltres , ara sí i sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.