directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC crida a concebre les eleccions com un 'autèntic referèndum sobre la viabilitat de l'estat de les autonomies'

Demana al país que 'planti cara'

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha fet una crida a concebre les properes eleccions al Parlament de Catalunya com un 'autèntic referèndum sobre la viabilitat de l'estat de les autonomies'. Ridao ha demanat que el país 'planti cara' després que 'els partits espanyols ens hagin fet fora del pacte constitucional' i ja no sigui possible concebre un projecte polític a cavall d'una dreta espanyola 'rabiosament centralista' i una esquerra 'incapaç d'acceptar un encaix federal a Espanya'. ERC també ha demanat anar més enllà de la renovació del Tribunal Constitucional espanyol, perquè això seria simplement 'canviar el botxí'. Ridao ha clausurat la III Convenció de Quadres del partit a Lloret de Mar (Selva).

Comparteix
   


Etiquetes
'Estem en un moment en què és necessari més que mai construir un nou estat'. Aquestes paraules han estat les que han centrar l'eix central del discurs de cloenda de la III Convenció de Quadres d'ERC. Reprenent les paraules que ahir ja va pronunciar Puigcercós, Joan Ridao ha tornat a insistir que la via estatuària 'ha fracassat' i que, amb l'horitzó d'una sentència de l'Estatut 'catastròfica', cal que el catalanisme redireccioni la seva brúixola per evitar allargar el 'cul-de-sac' en el qual es troba.

Per a Ridao, cal rebutjar obertament l'encaix amb Espanya, perquè 'no només no motiva, sinó que no funciona'. I més encara, en un moment en què 'una part del catalanisme' –en referència a CiU i Duran Lleida- 'planteja obertament anar de la mà de la dreta espanyola, autoritària, antisocial i centralista', ha declarat.

El secretari general d'ERC ha insistit en què ja no és possible concebre un projecte polític que mantingui els catalans 'atrapats' entre la dreta espanyola 'rabiosament centralista' i una esquerra 'incapaç d'acceptar un encaix federal a Espanya', en referència al govern de Zapatero. Per això, Ridao ha exhortat a posar punt i final al temps dels 'actes de fe' i passar a 'plantar cara'.

Segons ERC, però, aquesta actitud no es tradueix en allargar el debat al voltant de la renovació del Tribunal Constitucional, perquè 'canviar el botxí només suposarà allargar el problema'. En aquest punt, el secretari general ha fet un símil amb l'actitud d'un infant, que es tapa la cara per pensar que s'esvairà el perill. Per això, Joan Ridao ha demanat que es deixi enrere el concepte 'd'intentar evitar que la bomba del TC ens esclati abans de les eleccions al Parlament'.

Rifar la voluntat del poble

'Ningú, ni cap Tribunal ni cap govern espanyol es pot rifar la voluntat popular expressada pel poble', ha afirmat Ridao amb contundència. El secretari general ha fet una crida a concebre les properes eleccions al Parlament com el primer pas per un canvi del sistema polític.

'Ja que els partits espanyols ens han fet fora del pacte constitucional, i consideren que es va anar massa lluny durant l'etapa de la transició, és evident que les properes eleccions al Parlament s'han de convertir en un autèntic referèndum sobre la viabilitat de l'estat de les autonomies', ha afirmat Ridao. Per al secretari general d'ERC, doncs, ha arribat l'hora de començar a caminar concebent Catalunya com un estat dins d'Europa.

Ha arribat l'hora –segons ha ressaltat- de triar entre 'immobilisme i transició'. Una transició que no passa per, a diferència d'altres partits, acceptar 'l'status quo actual' i tenir 'un horitzó perfectament traçat, que és l'Estatut retallat'. Per al secretari general d'ERC, cal dir 'prou', donar un 'cop de puny sobre la taula' i posar el dret a decidir a l'agenda política.

'I aquest és un procés inaturable, de la mateixa manera que un torrent no s'atura amb una espasa', ha conclòs Joan Ridao. La III Convenció de Quadres d'ERC, que s'ha celebrat aquest divendres i dissabte a Lloret de Mar, ha reunit uns 700 càrrecs del partit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Pasbort fletxa Vila-real
12 de maig de 2010, 10.49 h

Mira SALVA a mi em sap greu el mal que et fan...i fan a les persones de bona VOLUNTAT, els d´ERC que diuen les mateixes coses que jo fà sis anys que vaig dien...i les diuen potser mol millor que jo, però per desgràcia sabem que son (FALSES) dient-les ells, i això és el que potser busquen que les creïem FALSES, massa enrevesat tot això, potser sols es per a quatre..... QUE M´AGRADARIA QUE FOREN CINCERES el dia que desaparegui ERC ......ENS HAN FET MASSA MAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Salva fletxa Països Catalans
10 de maig de 2010, 13.21 h

Què son aquests comentaris crítics contra ERC que llegeixo pel fet d'haver donat aquesta noticia???

Què passa que la gent s'està tornant curteta o que no te feina o què??

Estan proposant les eleccions com a referendum per l'autodeterminació... que es això tant estrany que hi trobeu??

No us estan dient si els heu de votar a ells o no... us estan dient que cal votar partits clarament independentistes (i ERC ho és que ningú en dubti...)!! CUP, RCat, ERC, PRC, ... i no votar a PP, CiU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
10 de maig de 2010, 13.16 h

#18 NI mes ni menys independentista es MONTILLA del que mai ho serà el unionista MAS. Es ha dir els dos son UNIONISTES CLAUDICANTAS al servei d'Espanya i MAI seran independentistes i no volen la INDEPENDÈNCIA PER A CATALUNYA. Autonomistes constitucionalistes al servei d'Espanya es el que son MAS i MONTILLA i els seus respectius partits polítics. Peró ERC vol governar i construir poc a poc un estat independent., tot i mentre no sigui MAJORITARI L'INDEPENDENTISME a Catalunya. Es precisament e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
10 de maig de 2010, 13.00 h

ALGÚ ENCARA ES CREU AQUESTS BOTIFLERS D'ESQUERRA? ME'LS CREURÉ QUAN PLEGUI TOTA LA CÚPULA DEL PARTIT. Aquests han beneit fins i tot al Samaranch que estava un escaló per sota d'en Franco. A pastar fang, traïdors. Dediqueu-vos a posar banderes espanyoles arreu, que es el que feu mes ràpidament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
jordibcn fletxa barcelona
10 de maig de 2010, 10.39 h

#18 ABEL, siusplau fes-me el llistat del botiflers , segons tu?, a veure si l´encerto TOTS MENYS ELS DEL MEU SECTOR DE LA CUP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
pasbort fletxa Vila-real
10 de maig de 2010, 10.26 h

GRACIES A TOTS.- La terra catalana encara te gent que l´astima, això SI que és un MIRACLE.- i pensar que hi ha gent que estan "soldats" a les seves trones i sense PUDOR encara ens volen demanar el VOT!!

Respondre comentari


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Quim. fletxa PPCC.
10 de maig de 2010, 08.29 h

Ridao té tota la raó perquè és el que seran. A les pròximes eleccions Catalunya es juga molt més que els colors d´un govern i només tenim dues opcions votar partits independentistes amb una Erc forta per seguir avançant cap el veritable autogovern o votar partits continuistes col·laboracionistes en la mini autonomia administrativa=Ciu,Psc-psoe i pp, que ens portaran a la assimilació total i al suïcidi col·lectiu. Els espanyols ho saben i per això carreguen tant fort contra Erc que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
9 de maig de 2010, 23.19 h

LAPORTA PRESIDENT CATALUNYA INDEPENDENT!!!.... i en Puigcercòs de palanganer com sempre...


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
NO HI HAURÀ TRANSICIÓ A CATALUNYA fletxa CIU + PSC PAGARAN PER TRAIDORS I COL.LABORACIONISTES
9 de maig de 2010, 21.36 h

#18 VOLS DIR QUE ELS QUE VAN VOTAR DUES VEGADES A L'ANSAR DE PRESIDENT, SON ELS INDEPENDENTISTES ???

HA HA HA HA HA

APA ! ! ! ! ! ! ! A CAGAR A LA VIA BOTIFLER


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Samant Foix fletxa Alt Urgell
9 de maig de 2010, 21.27 h

#18 ERC ha fet Montilla president perquè només hi havia una altra opció,que fos president l'Artur Mas. I entre les dues opcions s'ha triat la que podria donar més fruits per al sobiranisme. I a la vista està: s'ha avançat més en aquests darrers anys que en tots els de CIU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.