directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fracasa la moció del PPC per perseguir els 'sense papers'

Només tira endavant a Llavaneres, tot i presentar-se arreu de Catalunya

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Només l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) ha aprovat, gràcies al suport de CiU, la moció del PP que proposa que la policia tingui accés al padró municipal per controlar els immigrants en situació irregular o, en d'altres casos, que el propi ajuntament ho comuniqui a la Delegació del Govern espanyol. El PP de Catalunya està presentant mocions sobre aquesta tema a tots els consistoris on hi té representació, però cap municipi tret del maresmenc ha donat suport a la iniciativa. Una de les ciutats més destacades que té previst debatre aquest aspecte és Girona, que ho farà dimarts, tot i que és difícil que s'aprovi. El Vendrell (Tarragona); i Ripollet, Manresa i Mataró (Barcelona) són alguns dels municipis que ja han rebutjat la moció.
ple votació vot
Comparteix
   


Etiquetes
La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ja va anunciar a principis del passat abril que els grups municipals presentarien mocions als seus ajuntaments 'per obligar a comunicar a la Delegació del Govern, i a través d'ells a la policia, les presumptes situacions d'immigració irregular que es detectin en els empadronaments'. Aquest anunci va arribar poc després que l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, proposés no empadronar els immigrants en situació irregular i s'iniciés una polèmica sobre aquest aspecte.

Només triomfa a Llavaneres

Sant Andreu de Llavaneres és de moment l'únic consistori que ha aprovat la moció i ho ha fet amb el suport de CiU. El president comarcal del PP al Maresme, Diego Sánchez, ha confirmat a l'ACN que, per contra, les poblacions d'Alella i Pineda de Mar l'han tombat. CiU va votar a favor a Llavaneres però en canvi l'ha rebutjat a Pineda de Mar. Sánchez ha explicat que no entén aquest diferent criteri de CiU. Altres municipis com Callela, Santa Susanna i Palafolls també tenen previst presentar la moció al ple municipal.

L'Ajuntament de Mataró també va rebutjar la moció que pretenia fer servir el padró per denunciar els immigrants que hi ha a la ciutat en situació irregular. Mataró va ser el quart municipi del Maresme que presentava la proposta. Durant el ple també van intervenir la Federació d'Associacions de Veïns del municipi, que va qualificar la moció 'd'albiolista', en referència al president el PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la seva campanya de repartiment de fulletons que vinculaven immigració i inseguretat.

La direcció comarcal del PP al Maresme va engegar a l'abril una iniciativa per estendre a tots els ajuntaments de la comarca on els populars tenen representació aquesta moció. En contra d'aquesta política, diversos col·lectius i entitats han mostrat el seu rebuig. A Llavaneres, una trentena de persones també es van manifestar aquest dilluns davant del consistori per manifestar-se en contra de la decisió pressa pel govern municipal de CiU, a instància del PP.

Al Vallès Occidental, la moció s'ha presentat ja a Ripollet, Terrassa i Rubí i tots tres municipis l'han rebutjat, mentre que a l'Oriental s'ha presentat i refusat a Mollet del Vallès, on només va rebre els vots favorables del PP i d'una regidora no adscrita que abans era d'aquesta formació. La presidenta del PP al Vallès Oriental, Susana Calvo, ha demanat a tots els grups locals que vagin presentat la moció a mesura que es convoquin els plens municipals.

A la capital de l'Alt Penedès, el PP va presentar, en el darrer Ple Municipal del 27 d'abril, una moció perquè l'Ajuntament comuniqués a la Policia la situació d'estança irregular d'alguns immigrants. La moció només va rebre el vot a favor de l'únic regidor popular i els vots en contra de CiU, la CUP, ERC, ICV i el PSC.

Per a l'únic regidor popular a l'Ajuntament de Vilafranca, Josep Ramon Sogas, en una situació econòmica 'difícil' és 'més necessari' que es 'donin aquestes dades perquè les persones que estan en situació irregular poden caure en la indigència'. Sogas ha dit a l'ACN que cal 'evitar l'efecte crida' i si l'Ajuntament 'no posa en coneixement les dades del padró és més fàcil que els immigrants vagin a Vilafranca que no pas a un altre municipi'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
capsigrany fletxa riumors
10 de maig de 2010, 10.16 h

a l'ajuntament del prat de llobregat segons informa ACN també es va debatre al ple municipal del passat 5 de maig i només va tenir els 4 vots del pp mentre 21 van ser en contra, els de la resta de grups municipals ICV, PSC, CiU i ERC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.