directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Plataforma per Catalunya es presentarà a un terç dels municipis del Baix Llobregat

Des del PP observen amb neguit la irrupció dels xenòfobs, que podrien esgarrapar-los vots

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Plataforma per Catalunya (PxC), el partit xenòfob de Josep Anglada, ja té a punt el salt al Baix Llobregat, i el proper 29 de maig presentarà les candidatures a les eleccions d'11 municipis, els més grans, d'aquesta comarca, una de les més poblades del Principat. La formació ultra es donaran a conèixer en un acte a Sant Just Desvern que els seus dirigents esperen que aplegui a més d'un centenar de persones. En aquesta ciutat també s'inaugurarà aviat la seu comarcal. Alguns càrrecs del PP a la zona ja han comentat, en privat, que pateixen pels vots que PxC els pugui esgarrapar.
josep anglada pxc
Comparteix
   


Etiquetes
La plataforma xenòfoba que lidera el polèmic Anglada ja té designats els caps de llista que es presentaran a Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei, indica el secretari general de Plataforma per Catalunya, Pablo Barranco.

També estan designats ja els candidats que es presentaran a Gavà i a Castelldefels, dos municipis a on ja van tenir èxit petites formacions amb aspiracions d'establir-se en el panorama de partits català: en les darreres municipals, el 2007, Ciutadans va obtenir regidors en ambdues ciutats, tot i que desavinences posteriors han fet que alguns d'ells abandonin la formació d'Albert Ribera.

Va passar el mateix a Sant Boi, una de les dues ciutats més grans de la comarca. L'altra és Cornellà. En aquestes dues ciutats, Plataforma també ha designat ja els propers caps de llista. Esparreguera, al nord de la comarca, tanca la llista de municipis a on es presentarà Plataforma per Catalunya. De moment, perquè, segons afegeix Barranco, també s'està negociant l'establiment del partit en d'altres municipis com El Prat de Llobregat.

En totes aquestes ciutats, indica Barranco, ja s'han designat, a banda dels candidats, els segons, tercers i quarts llocs i les llistes estan pràcticament tancades fins a les 12 primeres places.

La formació ja s'ha establert, també, a la veïna ciutat de l'Hospitalet de Llobregat, que ja pertany al Barcelonès. 'Allà tenim una candidatura bastant potent, i esperem entrar amb força a l'ajuntament', indica Barranco referint-se a les opcions que creu que tenen en aquesta ciutat, governada amb una molt àmplia majoria absoluta pel PSC i a on el PP és el principal partit a l'oposició.

Explica, per a fonamentar les seves esperances, que 'la immigració és un problema greu' en aquesta ciutat, la segona més poblada de Catalunya, i en la què s'han establert en els últims anys molt nouvinguts, especialment llatinoamericans, en barris com La Florida o Can Vidalet.

L'objectiu: 10 o 20 regidors

No és el primer cop que Plataforma per Catalunya apareix al Baix Llobregat. De fet, a Esplugues ja s'havia presentat el 2007, i va obtenir 275 vots (el PSC va guanyar en aquest municipi amb 8.340 vots).

'Van ser candidatures amb molt poca inversió, una cosa molt limitada. No hi havia la infraestructura per a fer-ho bé', indica Barranco, que afegeix que aquest cop el partit arriba amb la intenció de convertir el Baix Llobregat en una plaça important en el seu objectiu de passar de 18 a 100 regidors a tot Catalunya l'any que ve. Esperen que 10 o 20 s'aconsegueixin al Baix Llobregat, una comarca d'on provenen, indica Barranco, el 10% dels més de 1.300 militants que diu que té ara Plataforma per Catalunya. 'Com més ens apropem a Barcelona, és més fàcil trobar gent' disposada a col·laborar amb Plataforma per Catalunya, diu Barranco.

I afegeix que 'l'objectiu general és entrar al Parlament a la tardor'. El primer pas al Baix Llobregat en aquest camí el pensen donar el proper 29 de maig. Per aquell dia, el partit xenòfob prepara un acte en un hotel de Sant Just que serà, segons Barranco, 'bastant espectacular'. La setmana vinent començaran a fer-ne publicitat, afegeix. I potser aquell dia mateix inauguraran una seu comarcal que estan habilitant, assegura Barranco, al centre de Sant Just. Si no és el 29 de maig, l'obertura no es retardarà massa, diu.

Neguit al Partit Popular

Els pesos pesats del PP a la comarca es miren aquesta evolució amb preocupació pels efectes que pugui tenir sobre les seves possibilitats d'aconseguir vots. De fet, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ja fa mesos que va proclamar que l'àrea metropolitana, i dins seu el Baix Llobregat, seria una zona prioritària en la campanya del PP. I les seves visites a municipis de la comarca, a on ja es poden veure molts cartells preelectorals, sovintegen.

Segons informa l'ACN, regidors del PP al Baix Llobregat que també ostenten càrrecs electes als parlaments nacional i estatal comenten en privat la seva preocupació perquè els nous integrants de Plataforma per Catalunya puguin suposar pèrdues de vots per la seva formació.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
24 de maig de 2010, 10.47 h

#10 Si tu no tens problemes amb els moros, doncs jo sí que n'hi tinc: Són maleducats, són bruts, són traïdors, no tenen cultura, vaja, en poques paraules: No són dignes de viure entre nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
xavier de llauria . fletxa castelldefels
24 de maig de 2010, 10.00 h

tenin dret a defensar la nostra terra , la nostra cultura ,las nostras famílias , els nostres treballadors , tenim dret a ajudar als aturats de casa nostra , a fomentar els naixéments de catalans , tenim dret a expulsar als il.legals , als violadors , als trafincants de hachís que tant os agrada progres i jovntut enemiga del agua i el sabó , aixó es un dret o solament estem a aquest món per pagar impostos i mirar com tant CIU , PSC , ERC, IV ,PP roben els nostros impost , els pensen que e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 de maig de 2010, 00.53 h

A Catalunya els catalans primer! I si dir això hem fa racista, doncs n'estarè orgullós d'ésser racista.

Catalans! Catalunya! Ja ho va dir fins i tot el president Macià.

Hippis aneu a fumar porros al Marroc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Arnau fletxa Sort
10 de maig de 2010, 23.29 h

Senyors/-es: la major onada migratòria a Europa Occidental, d'aquest darrer segle, és la patida a partir dels anys 50´s al nostre país. Aquests senyors de ciutadans/plataforma x cat són descendents d'aquests immigrants: que fotin lo camp ells primer! Que jo no tinc cap problema amb magrebins ni subsaharians...ara he d'aguantar cada dia a aquest insuportables/incultes ecspanyols! A casa meua...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Josep fletxa Oliana
10 de maig de 2010, 20.46 h

Jo soc racista en el bon sentit de la paraula.
Vull dir que primer els de casa i despres la resta.
Tambe vull dir que si tota aquesta gent varen venir quan hi habia feina per a tothom ara que no n´hi ha ja poden tornar cap a casa.
Al final haurem de donar gracies a la crisi perque fara que molta gent torni al seu pais d´origen.
Hi ha coses molt curioses: amb el famos reagrupament familiar es mes facil que 17 membres de la familia que estan alla vinguin a que 1 que es aqui torni.
Algu m´ho pot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
inem-DEPENDENCIA fletxa HOSPITAL-et
10 de maig de 2010, 20.12 h

SR. anglada ,apart del programa "d´aniquilació" ens hauria de dir que mès inclou el seu programa de neteja d´inmigrans ( dels ultims 50 anys ??)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
10 de maig de 2010, 19.55 h

La xenofòbia apareix quen els moviments migratoris són molt sobtats com ha passat a España i Catalunya. Els governs que ho permeten, ho provoquen. i no ho afronten són responsables d'aquesta xenofòbia. A España el PSOE i a Catalunya el Tripartit. Una etiqueta d progre solidari que enganya al votant ingenu, però que només persegueix un niu de nous votants. Això són les esquerres en aquest país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 de maig de 2010, 19.48 h

No us n'adoneu? Aquesta gent ve aquí fent-se passar per pobres. Sinó, com s'explica que només sàpiguen que tindre fills i més fills? Que la immigració és indispensable? Si el govern en comptes de malbaratar els diners en ells ens els donessin alhora de tindre un fill veuriem si necessitavem tanta immigració. Tots els nens estrangers que veiem ara creixeran i vinga, a seguir la cadena. D'aquí vint-i-cinc anys els catalans encara serem més minoria que ara!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordibcn fletxa barcelona
10 de maig de 2010, 18.55 h

#4 No saps com a quedat embarassada? quans anys tens? truca al 012 i t´ho explicaran o millor ves de "putes"i pregunta et sortira més barat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lluis fletxa Vic
10 de maig de 2010, 16.42 h

Conec una senyora musulmana de no se quin pais que en dos anys ha estat 2 vegades embarassada.
I ara ja hi torna a ser.

PER QUE??


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.