directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’Estat espanyol no pot generar prou ocupació perquè el seu model econòmic és ineficient

És la conclusió d’un nou estudi del Cercle Català de Negocis que promourà la campanya #xlaveritat perquè els empresaris consideren que “ja n’hi ha prou d’explicar mentides a la gent”

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El Cercle Català de Negocis (CCN) ha elaborat un complert estudi  que aporta dades que contradiuen les manifestacions d’optimisme econòmic expressades pels representants del govern espanyol en les últimes setmanes. L’estudi s’ha basat en les últimes dades del FMI sobre la conjuntura espanyola que han avalat prestigiosos economistes internacionals i que no albiren la recuperació econòmica com a mínim, abans del 2017. El CCN afirma que tot el sistema trontolla i res fa pensar que es pugui trencar la tendència, en aquest sentit, l’entitat defensa que la consecució d’un estat propi no només beneficiarà els interessos dels catalans sinó que també el dels espanyols, perquè “forçarà l’economia espanyola a replantejar-se un model que ara depèn de la capacitat de les elits extractives d’espoliar Catalunya”.
#xlaveritat

Arran d’aquest estudi, i en vista als arguments “enganyosos” que continuament senten als mitjans de comunicació, el CCN ha decidit enviar aquest estudi a tots els opinadors del país, un acció que s’emmarca en la campanya #xlaveritat. De fet, des de fa alguns dies els comptes oficials del CCN a les xarxes socials rebaten arguments “unionistes o falsos” amb dades que es presenten amb el hastag #xlaveritat. El Cercle demana ara als usuaris de les xarxes que facin servir aquesta etiqueta sistemàticament per denunciar les mentides que “emeten opinadors, mitjans i polítics espanyols, amb la connivència d’alguns catalans” amb l’objectiu que la ciutadania tingui por i es posicioni en contra del procés per a la consecució d’un estat propi.

Els empresaris sobiranistes ho tenen clar: “els plans espanyols que ens han venut pel 2014 estan abocats al fracàs”.

Segons les dades del FMI, Espanya necessitarà quatre anys més per arribar a un creixement del PIB que tot just se situarà per sobre de l’1%; continuar amb un atur del 25% de la població activa; mantenir un dèficit públic del 3% del PIB i amb un deute públic del 105% del PIB.El CCN manté que no es pot crear ocupació si l’economia no creix per sobre del 2,5% del PIB. Els empresaris sobiranistes afirmen que “està demostrat que en el cas d’Espanya la taxa d’ocupació és més sensible al creixement econòmic que en el conjunt d’Europa i requereix, per crear ocupació, un major creixement”. El motiu és que la majoria de l’activitat econòmica espanyola és d’escàs valor afegit, la productivitat és baixa i el mercat laboral excessivament rígid.

Els empresaris catalans estan molt preocupats per l’evolució de l’atur i acusen el govern espanyol de jugar amb les dades per confondre els ciutadans.
 
“El desembre de 2013 el govern central es vantava que hi havia 107.570 persones menys inscrites a les oficines d’ocupació, una xifra rècord en un mes de desembre que permetia tancar el 2013 amb menys aturats dels que hi havia registrats quan es va iniciar l’exercici. Ara bé, això no vol dir que s’estigui generant ocupació. La mitjana d’afiliats a la Seguretat Social a Espanya el desembre de 2013 era de 16.357.640. Aquesta xifra està un 0,52% per sota, és a dir 85.041 afiliats menys, que el desembre de l’any anterior. Seguim perdent llocs de treball”, conclouen.

El govern espanyol confon intencionadament l’opinió pública oferint els resultats del registre de l’atur com si fossin dades d’aturats reals, quan no és així.
 
“Només un augment del número d’afiliats a la Seguretat Social constataria una recuperació real de l’ocupació”. De fet, Les darreres dades de l’Eurostat, l’oficina comunitària d’estadística, fetes públiques el 8 de gener de 2014 confirmen que la xacra de l’atur no s’atura a Espanya. Al novembre de 2013 la taxa d’atur a Espanya es va mantenir en el 26,7%, la més alta de la UE, per davant de Grècia. L’Estat també és líder en atur juvenil: 57,7%, quasi tres punts per sobre de la grega (54,8%).



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
15 de gener de 2014, 13.50 h

COMUNICADO DE LA RESISTENCIA :

Ante la demostración democrática a la que hemos asistido en Bilbao,donde los partidos politicos más representativos de la sociedad vasca han pedido la puesta en libertad inmediata y el derecho de los presoso politicos vascos, QUEREMOS desde la Resistencia ,mostrar nuestro más sincero y entusiasta apoyo a este tipo de muestras ciudadanas de solidaridad y unidad de todos los independentistas y nacionalistas de las zonas ocupadas por el Estado español.

Desde h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
15 de gener de 2014, 11.28 h

Buenas noticias para empezar 2014
- La prima de riesgo baja de 190 puntos frente a Alemania por primera vez desde mayo de 2011.
JP Morgan mejora sus previsiones económicas para España España crecerá un 1%, tres décimas más de lo que augura el Gobierno.
Barroso responde (POR ENESIMA VEZ) a MaSS que en el HIPOTETICO caso de la inde de la región catalana, esta quedaría AUTOMATICAMENTE fuera de la UE.
La deuda española pulveriza nuevos récords positivos en su mejora El espectacular inicio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
14 de gener de 2014, 22.56 h


#21 A tu també t'agrada l'anís EL MONO, potser? D'empreses que marxen n'hi ha hagut sempre i sempre n'hi jaurà, aquí i a Berlin. unes se'n van i altres venen.

No beguis, noi, no beguis.




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
bejota fletxa bcn
14 de gener de 2014, 19.18 h

..I COM ÉS QUE CATALUNYA TAMPO? .RECORDO QUE LES EMPRESES DIUEN QUE MARXARÁN EN CAS D'IND.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
14 de gener de 2014, 13.34 h

http://www.youtube.com/watch?v=NIJEjF-SIuY

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

GUANYANT-nos el suport de l'opinió pública internacional. GUANYEM la independència.

INTERNACIONALITZEM la nostra lluita.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
14 de gener de 2014, 11.48 h

#14 #Marca Alemania.Alemania también despilfarra
Retrasos y sobrecostes en aeropuertos, óperas y estaciones no siempre útiles. La Filarmónica del Elba, en Hamburgo, debía abrir en 2010 y sigue en obras con un coste que ha pasado de 77 millones a 789.
En voz baja, casi en susurro, el alcalde de Berlín, Klaus Wowereit, lo ha dicho: el nuevo aeropuerto de Berlín-Brandemburgo tampoco se inaugurará en el 2014. Han sido tantas las alteraciones del acontecimiento y tantos los incrementos en la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
14 de gener de 2014, 05.44 h




#17 Puèèèèèèèèè . . . que bieng ! , puèèè güeno, puèèè bale, puèè malegro !




Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
13 de gener de 2014, 21.44 h

Más buenas noticias en 2014
- El PIB creció el 0,3% en el cuarto trimestre del 2013, frente al 0,1% del tercero. Guindos rebaja del 25,9% a menos del 25% la tasa de paro prevista para el 2014.

- Ronaldo, nuevo Balón de Oro. El delantero del Madrid desbanca a Messi de su reinado y suma su segunda pelota dorada tras la conquistada en el 2008. Reconozco que el futbol me la trae floja, esta mención es solo para epater le bourgeois.

- Anticorrupción pide la imputación de Oriol Pujol también... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
13 de gener de 2014, 21.22 h




#13 I una altra consideració, posats a parlar dels malbarataments:

Que Alemanya es gasti ELS SEUS diners en el que li doni la p... gana, és una cosa; que l'estat esPANOLI gasti en tonteries ELS DINERS QUE LI DONEN ELS ALEMANYS, és una cosa BEN DIFERENT. Ho entendria un nen d'escola primària.



Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
13 de gener de 2014, 21.21 h




#13 Cleto Aragoneses: sé que amb una copeta d'ANÍS EL MONO tot et sembla diferent i les cretinades més incongruents et poden semblar la mar d'assenyades i escaients, però . . .

Digues-me amb el cor a la mà: que pensaries tu d'un nano que en una notícia sobre els problemes ECONÒMICS i LABORALS DE L'ESTAT espanyol, hi posés un comentari sobre el pretès malbaratament alemany en aeroports i auditoris? ? ? ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.