directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Neix a Espanya un moviment ciutadà a favor de la consulta

Defensen que la democràcia no ens els fa por i que estan “encantats” que escocesos i catalans puguin parlar i decidir el futur que desitgen. El nou moviment farà la competència al de Rivera.

Comentaris 55  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 50 vots )
carregant Carregant

Un grup persones reconegudes del món de la cultura, el periodisme i l'activisme social i polític, llencen el manifest Moure fitxa: convertir la indignació en canvi polític amb la intenció de fer una crida a "una candidatura per la recuperació de la sobirania popular" de cara a les properes eleccions al Parlament Europeu i reclamen “una altra Europa, justa, la dels drets i la democràcia, no la de la rapinya i el menyspreu als pobles”. En el punt 2 del seu manifest reivindiquen una “democràcia real basada en la sobirania dels pobles i en el seu dret a decidir el seu futur lliure i solidàriament”, dona suport explícit a la celebració de la consulta convocada a Catalunya per al 9 de novembre.
 

Comparteix
   

Un moviment clarament d’esquerres que aposta per un procés participatiu obert a la ciutadania sense les ambigüitats del moviment Ciutadà de Rivera

"És la ciutadania la que ha de decidir, no la minoria egoista que ens ha portat fins aquí, que, davant d'uns governs al servei de la minoria de l'1% reivindiqui una democràcia real i que defensi els salaris i pensions dignes, una fiscalitat progressiva perquè paguin més els que més tenen, que persegueixi el frau fiscal, que rebutgi els acomiadaments en empreses amb beneficis, i que aposti pel repartiment de tots els treballs, inclòs el treball domèstic i de cures no remunerat ", expliquen en el seu manifest, on reclamen el dret a l'habitatge digne, paralitzar els desnonament i aprovar la dació en pagament retroactiva, com exigeix ​​la Plataforma d' Afectats per la Hipoteca, També inclou el rebuig a "les privatitzacions de serveis públics i béns comuns : l'educació, la sanitat, la justícia, el transport i la informació", entre altres.
 
El mediàtic Pablo Iglésias podria ser el cap de llista
 
" És temps de valentia i de no deixar que es tanqui la finestra d'oportunitat que el compromís de tanta bona gent ha obert. Necessitem una candidatura unitària i de ruptura, encapçalada per persones que expressin noves formes de relacionar-se amb la política i que suposi una amenaça real per al règim bipartidista del PP i del PSOE i per als que han segrestat la nostra democràcia ", afirmen, i conclouen que "els que signem aquest manifest estem convençuts que és el moment de fer un pas endavant i que donant- ens trobarem molts més" .
 
La lista de signants: Jaume Asens (abogado), Albano Dante-Fachin (editor de la revista Café amb Llet),  Santiago Alba Rico (filósofo), Jorge Riechmann (poeta, activista ecologista ), Jaime Pastor ( Profesor CC. Políticas UNED), Cecilia Salazar-Alonso (activista de la Marea Verde-Madrid), Juan Carlos Monedero (profesor), Teresa Rodríguez (profesora de secundaria, delegada sindical y parte de Marea Verde Andalucía), Francisca Camacho (limpiadora de la Universidad de Cádiz y delegada sindical), Laura Mingorance (estudiante de la Universidad de Cádiz y parte de la Asociación Estudiantil Contra la Precariedad), Jesús Jaén (activista de la Marea Blanca-Madrid), Carmen San José (activista de la Marea Blanca-Madrid), Javier Cordón (activista de la Marea Blanca-Madrid), Sixto Casado (sindicalista ferroviario), Antón Gómez Reino-Varela (activista social), Elena Maeso (activista de la Oficina Precaria), Tristán Meyer (La Tuerka), Bibiana Medialdea (Profesora de economía de la UCM), Olga Abasolo (socióloga), Raimundo Viejo Viñas (Profesor de Ciencias Políticas de la UdG), Germán Cano (Profesor de Filosofía de la U. de Alcalá), Rita Maestre (estudiante) y Alejandro García (delegado sindical en McDonalds).



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
NOVAABC fletxa IGUALADA
16 de gener de 2014, 16.00 h

#46 y cuando se ha aplicado esa regla??? donde esta escrita??? (porque muy previsores no es que sean nuestros "dirigentes" y dudo que incluyesen una opcion de la que no quieren ni hablar)
juridicamente no esta contemplado en la UE por lo que se tendran que aplicar otros derechos internacionales y el sentido comun (vamos, que se tendra que negociar) teniendo en cuenta que los tratados que firma un estado son de obligacion para los que surgan de el posteriormente, y que de la escision del territo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
sisco fletxa juneda
16 de gener de 2014, 10.44 h

#44 MILLOR SER UN PUTO CATALA KE NO UN MAL ADUCAT PREPOTENT I RABIOS ESPAÑOL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
atlasac fletxa Vila-real
16 de gener de 2014, 10.14 h

TAMBE, TAMBE.....
Els ESPANYOLS s´espavilaran i deixaran de donar oix amb la seva MENTALITAT FRANQUISTA a que SIIII que donen avui en dia de ser MES franquistes que franco? i...... MOLT MES EGOÏSTES SOLS ESTAN PER A QUE LES SEVES C/C SIGUIN MILIONARIES I PROU EN L´APLAUDIMENT DELS INDIGENTS!!!! MIREU SI ELS HAN LLAVAT EL CERVELL FINS AL PUNT DE CRIDAR LOS QUE VAMOS A MORIR DE HAMBRE Y PENALIDADES OS SALUDAMOS!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
16 de gener de 2014, 08.03 h

Jo dono tot el meu suport....per que es pugui celebrar una consulta democratica i que els Catalans puguem triar el nostre futur......també dono suport a que Catalunya sigui un estat independent, democratic...dins de la UE


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
15 de gener de 2014, 21.27 h

#46 Veo que sabes buscar bastante información, aunque no se si eres capaz de asimilarla. Deberías ver entrevistas, debates, etc. por ejemplo de economistas de diferentes países de la UE que tanto quieres y admiras como hemos podido ver, ver como nos apoyan y darte cuenta de que la independencia es posible, que salir de la UE nos podría beneficiar, y podríamos en pocos años llegar a un nivel de vida equiparable al de países europeos pero los cuales no forman parte de la UE.
Si yo te dig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
L'ajudant del substitut fletxa del responsable de refrescos del bar
15 de gener de 2014, 18.04 h


del PARLAMENT EUROPEU , en una compareixença a Cantallops Televisió, ha assegurat que l'ANACLETO ARAGONESES aviat podrà entrar a un centre de beneficiència especialitzat en la cura de deshabituació d' ANÍS EL MONO.



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
tram 682 fletxa Barcelona
15 de gener de 2014, 18.01 h

Si nos hacen fuera, mejor, totalmente de acuerdo que estariamos mejor. Los paises que estan fuera muchos no quieren entrar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
No sabia fletxa que la UE "assegurés" ni tan sols comentés.
15 de gener de 2014, 17.59 h


#46 però l'ANACLETO ARAGONESES sap moltes coses que no sabem els altres.

Llástima que totes siguin mentida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
jaume fletxa Esplugues.
15 de gener de 2014, 17.38 h

#37
#39
#46 Prep prep prep prep..........preeeeppp


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
15 de gener de 2014, 17.32 h

#45

La UE asegura que es fácil de entender que una Cataluña independiente queda fuera
Insiste en que 'nadie puede no entender' esta 'regla'
'Si una región sale, lo hace del bloque comunitario y tiene que negociar'
Europa Press | Madrid
Actualizado jueves 19/09/2013 .El comisario europeo de Mercado Interior y Servicios, Michel Barnier, ha asegurado que la regla es fácil y "nadie puede no entenderla": si una región como Cataluña se independiza y sale automáticamente de la Unión Europea.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.