directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP s’absté del consens sobiranista

La formació s'abstindrà en la proposta per demanar al Congrés la delegació de la competència per convocar el referèndum. Considera que no cal demanar permís a Madrid per poder votar

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La CUP ha anunciat avui la seva abstenció a la proposició de llei orgànica de delegació a la Generalitat de la competència per autoritzar, convocar i celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya. El diputat Quim Arrufat ha recordat que la CUP mai ha confiat en aquesta via, ni troben oportú  que un cop declarats sobirans, recórrer a peticionar cap transferència autonòmica al Congrés d'Espanya. CiU, ERC i ICV  han mostrat sorpresa i han assegurat que intentaran convèncer les CUP perquè votin sí, per la importància de mostrar unitat i àmplies majories en el procés que legitimi la consulta a nivell internacional.
 

Comparteix
   


Etiquetes
L’abstenció de la CUP malmet la unitat estratègica en el camí cap a al consulta i  provocarà que la proposta que avalaran CiU, ERC i ICV-EUiA difícilment arribi a aconseguir el suport de dues terceres parts de la cambra catalana.


La CUP ha argumentat que “La celebració del referèndum depèn de la voluntat democràtica del poble català, i de la determinació que societats i partits mostrin i demostrin en el seu exercici. Hem de deixar de mirar cap a Madrid, és una via morta, i mirar cap al món i cap a la convocatòria, amb permís o sense, de la nostra consulta democràtica" ha afegit el diputat. 
 
La CUP alerta igualment que la via triada per fer la petició a Madrid té un seriós risc de ser encallada a la cambra espanyola i restar arguments a nivell nacional i internacional per la convocatòria del referèndum del 9 de novembre.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
15 de gener de 2014, 13.07 h

És una postura coherent respecte al seu ideari, però no pel que fa al cas d´aquest procés, doncs hem de ser-hi tots en tot moment. Això ho han d´entendre les bases de la CUP i per tant les seves assemblees. No vol dir vendre´s a la primera, senzillament que el moment és tan i tan especial i crucial que demana aquests esforços, com els fan les altres formacions polítiques.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
15 de gener de 2014, 12.48 h

Navarro: «Ningú no reconeixerà una Catalunya independent»
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha fet una clau de volta més en la seva deriva antisobiranista. Aquest dissabte ha assegurat que el procés sobiranista català no té cap suport internacional. "No veig cap país que estigui disposat a reconèixer una Catalunya independent", ha sentenciat Navarro en una entrevista a Europa Press.

Per a Navarro, això és el resultat de com han plantejat CiU i ERC el procés sobiranista q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Pereeldigne fletxa Granollers
15 de gener de 2014, 11.56 h

La CUP ha tornat a entonar la puresa política que no portà enlloc i ara anuncia que s'abstindrà en la votació de dijous. Malament anem quan en un moment es vota una cosa i en l''altre una de diferent. El que passa és que no saben què representa fer política i es pensen que amb la mobilització i les fetes al carrer ja tenen feta la revolució sense adonar-que la majoria de la gent no està per aquesta via. Si ho segueixen fent així els passarà el mateix que a SI, que a les properes ele... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Catalonia : More Than Just A Community fletxa .............................
15 de gener de 2014, 11.13 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
atlasac fletxa Vila-real
15 de gener de 2014, 10.30 h

A mí em sembla que el PRESIDENT COMPANYS no va necessitar per a RES tot el que ARA diuen que NECESSITEN altra cosa es que NECESSITEN que el temps vatja PASSANT!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
atlasac fletxa Vila-real
15 de gener de 2014, 10.26 h

NO ES HORA JA!!!?
De que doneu l´estadística de quí van VOTAR els DESPEDITS i els DESNONATS? m´agradaria SABER quants DESPEDITS i DESNONATS van VOTAR al PP. i al PSOE, algú ho SAP?--- deuen d´èsser molts quan aquests GALLETGEN TANT!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Albert fletxa Barcelona
15 de gener de 2014, 10.25 h

Encara que tinguessin tota la raó històrica i ètica no tenen la raó política. El govern d'Espanya pot allargar tot el que vulgui la qüestió si nosaltres els ho permetem. Allargar molt és silenciar i silenciar en aquest cas seria negar. Estem legitimats per a posar terminis. La vostra abstenció només afavoreix una estratègia; demà llegiu bé tots els diaris i TVs.
No caigueu en els mateixos errors que vàrem caure fa trenta o més anys. Molt poca gent pot aprendre de cop i volta a fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
15 de gener de 2014, 09.54 h

A la CUP.
Ja vos vareo abstenir (2.1) en l'anterior ocasió. Despres vareo signar la pregunta i la data. Ara, nova abstencio.
El politics podeu fer el que vulgueu. En el vostre cas el que feu es desorientar-nos. La vostra posicio avui al Parlament, si vos absteniu, serà tinguda en compta per nosaltres, el poble pla, que demandem als positics unitat d'acciò en favor del nostre projecte (que tambe inclou a mes de la Independència, un voler una societat millor, volem la independència per mil... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
mario fletxa barna
15 de gener de 2014, 09.46 h

#22 Vol dir que no són d'extrems, hi ha d'haver una certa moderació pels que no volen extremismes i em sembla molt bé. Serien centre dreta CIU i centre esquerra ERC, està al mig és vàlit i eficient. El que no es pot ser és com la CUP, que no deixa entreveure una línia de política clara on la societat se senti a gust. Jo personalment no els entenc, és com si estessin aprenent a ser polítics, la qual cosa no volen perquè critiquen allò que representen, on són ? on van? perquè estan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Salva fletxa Països Catalans
15 de gener de 2014, 08.35 h

Els de la CUP han escollit una decisió incorrecte de totes totes... no té volta de fulla i no es defensa ni des del seu ideari.

No saben diferenciar lo important de lo prioritari i no veuen de cap manera que ara el que toca és cremar etapes i respectar de cara al món les regles de joc democràtiques i això passa per fer el paperot de demanar oficialment el traspàs de la competencia de fer referéndums a l'estat español. Aquest dirà que no en un plaç de resposta que li haurem fixat i d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.