directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

#repteCocacola La volem en català

La Plataforma per la Llengua comença amb èxit la campanya per recollir 20.000 llaunes de Coca-cola per exigir l’etiquetatge en català a totes les grans empreses del país

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Fa un mes que la Plataforma per la Llengua va engegar aquesta campanya massiva, i de moment la resposta ciutadana està sent exemplar: més de 3.000 llaunes de Coca-cola recollides. Aquesta iniciativa de l’ONG del català pretén fer pressió a grans empreses per normalitzar l’etiquetatge en català, començant per Coca-cola, que sempre ha fet cas omís a la nostra llengua. En breu s’activarà una xarxa de punts recollida de llaunes a tot el territori i s’establiran acords amb establiments i entitats per tal de col·laborar a aplegar les llaunes, i també es posarà en marxa una web específica sobre la campanya



Comparteix
   


Etiquetes
 #repteCocacola una campanya massiva per tenir una Coca-cola normal!

 El 13 de desembre de 2013, ara fa un mes, la Plataforma per la Llengua celebrava els seus 20 anys i anunciava un seguit d’actes que es duran a terme per commemorar aquesta celebració al llarg d’aquest 2014. Entre les accions més importants, destaca el #repteCocacola, una campanya massiva que s’engega ara i que culminarà en una acció al carrer el pròxim 31 de maig: la recollida de 20.000 llaunes de Coca-cola per tal de construir un mosaic enmig de la plaça Catalunya de Barcelona que digui “Etiqueteu en català!”. Tot just un mes després del llançament de la campanya, i quan encara no s’ha iniciat la part més intensiva de la difusió de la campanya, l’ONG del català ja ha aconseguit recollir més de 3.000 llaunes.

“20 anys treballant en defensa del català 

És una acció carregada d’història i contingut. El 13 de desembre de 1993, la Plataforma per la Llengua va reunir en un mosaic a la mateixa plaça Catalunya 15.000 llaunes de Coca-cola, escrivint “Etiquetem en català”, en el que es considera l’acte fundacional de l’entitat. Hi havia una petició explícita, clara: aconseguir que aquesta gran multinacional, una de les marques més grans del món, etiquetés en llengua catalana i servís com a exemple per a d’altres empreses. Vint anys després es vol repetir la mateixa acció, insistint en la mateixa demanda. En aquests 20 anys, l’ONG del català ha acumulat grans èxits en el camp de la normalització lingüística, però Coca-cola continua sense etiquetar en català. A més, des del 2010, el nou Codi de consum incorpora el dret dels consumidors de rebre les dades bàsiques de l’etiquetatge dels productes en català, i per tant en aquests moments Coca-cola està incomplint la llei catalana d’etiquetatge.

20.000 llaunes per un etiquetatge en català

En un estudi fet en supermercats i hipermercats de Catalunya el 2012, la Plataforma per la Llengua calculava que un 94% dels productes no s’etiquetaven en català d’acord amb la Llei. La paradoxa és que arreu d’Europa, Coca-cola etiqueta sempre en la llengua de les comunitats lingüístiques de dimensions semblants a la catalana i acompleix els drets del consumidor, però en el cas català fa una excepció única i sense precedents. És per aquest motiu que, simbòlicament, l’ONG vol repetir la mateixa acció i incrementar-ne el volum i repercussió: aquest any seran 20.000 les llaunes que es reuneixin el 31 de maig en un mosaic a la plaça Catalunya.

#repteCocacola 
 
La campanya implica una important complexitat logística i la necessària col·laboració ciutadana en la recollida d’aquestes 20.000 llaunes buides, la major part de les quals s’hauran d’haver recollit ja abans del 31 de maig per tal de garantir l’èxit de l’acció. Per això, en les pròximes setmanes es faran públics tot un seguit de punts de recollida on es podran portar llaunes per a la campanya i un llistat d’entitats col·laboradores. De moment, els ciutadans que vulguin col·laborar en la campanya podran portar les llaunes a les diferents seus de l’entitat a Barcelona (c. Diputació, 276, planta baixa i Via Laietana, 48 A, principal 2a), Sabadell (c. Sant Joan, 20), Arenys de Mar (Despatx d'entitats núm. 2. Centre Cultural Calisay. Riera Pare Fita, 31) i Esparreguera (Can Pasqual. Carrer dels Cavallers, 26). D’altra banda, la campanya serà curosa des del punt de vista mediambiental i la totalitat de les llaunes recollides es portaran a reciclar, un cop acabada l’acció, a un punt autoritzat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
16 de gener de 2014, 22.18 h

#42

Pues bebe cerveza moritz. . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
16 de gener de 2014, 21.51 h

Abans de beure Cocacola prefereixo pixats de cavall


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Segur que fletxa no hi anirà
16 de gener de 2014, 18.39 h

#40 Canvia tant de nom perquè és un farsant el #34 - #38 però si per casualitat hi va, fot-li una bona pallissa a aquest degenerat que sempre ens ve a insultar. No li tinguis compassió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
16 de gener de 2014, 18.22 h



#38 Ara et dius José Lluch, GALLINETA CAGADA DE POR ? ? ? Ja no ets "Carlos Teixidó" com a #33 i #34 ? I ja no vius a Manresa sinó a Vic? HUAH HUAH HUUUAAAHH ! ! !

Que on cal anar, mariconeta espantadissa? Mira, et donaré una tercera oportunitat, però aquesta vegada, SABENT QUE NO VINDRÁS PERQUÈ ETS UN CAGAT, no serà el diumenge que ve, que tinc altres plans i no els deixaré perdre per una CONILLA PORUGA I FARSANTA COM TU.

Serà el diumenge 26 de gener, a les 12h al mateix lloc q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
16 de gener de 2014, 15.49 h

#38 Vic tendrias que ser CERDO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
José Lluch fletxa Vich, Barcelona, ESPAÑA
16 de gener de 2014, 13.27 h

#35 Donde hay que ir, hijo de puta?. Dame dirección y día y hora y ponte un calcetín rojo en la cabeza de esos que lleváis puestos, subnormal y quedamos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
16 de gener de 2014, 06.50 h



#33 Guten Morgen, mein Herr . . . lieben Sie noch beleidigen ?



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
TRANQUIL, PILTRAFA ! ! #33, NO TREMOLIS, MARIONETA fletxa (altra vegada en LUIS MUR disfressat amb un nou nom ! )
15 de gener de 2014, 23.24 h



#33 HO HO HO , com s'ha posat nerviosa la gallineta covarda. . . hores d'ara ja té els calçotets ben bruts de caca.

Ja pots amenaçar, DENUNSIADORT ENLOQUESIDU, que a tu ja no et creu ni un nen d'escola, cantimfles amariconat.

"protecció de dades", diu, la bastaixa ! !

HO HO HO !




Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
F.Ibló fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
15 de gener de 2014, 23.19 h



#33 QUÈ ET PASSA, GALLINETA CAGADA I COVARDA ? Ja et vols tornar a fer l'home? Que no recordes quan havies de venir a Girona I PER DUES VEGADES NO ET VARES PRESENTAR, CONILLETA ESPANTADA?

De totes maneres, si vols que et dongui una altra oportunitat, te la donaré, gallina covarda, FARSANT, mitja merda.

Tinc unes ganes de veure't, que no t'ho pots imaginar.




Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
15 de gener de 2014, 21.22 h

jajajajajajajajajajajajajajajajaja. Si Coca Cola se estableció a Madrid precisamente para evitar presiones imbéciles y perjudiciales a nivel económico para la empresa, trabajadores y para Cataluña en si !!!!: A quién vais a obligar a una empresa madrileña a escribir los botes de coca cola en catalán, jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaj. Miserables idiotas !!!, jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.