directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "No entenem que aquells que han estat els nostres companys de viatge ens neguin el dret a votar"

El president d'ERC retreu al PSC que es "despengi" del dret a decidir "justament quan es demana permís a l'Estat"

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Mataró (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, retreu a la direcció del PSC que es plantegi votar 'no' a demanar al Congrés el traspàs de competències per poder convocar la consulta del 9 de novembre. Junqueras recorda que els socialistes "es van presentar a les eleccions parlant del dret a decidir" i dient que s'havia de demanar permís al govern espanyol per poder exercir-lo. És per això que els retreu que "justament quan es demana aquest permís es depengen del procés". El líder d'ERC no entén la posició dels socialistes: "No entenem que aquells que han estat els nostres companys de viatge, i que voldríem que ho fossin en el futur, ens neguin, no el dret a ser independents, ens neguen el dret a votar".
Oriol Junqueras, Catalunya Ràdio, ERC
© catradio.cat

Comparteix
   


Etiquetes
Navarro desautoritza a Montilla

Oriol Junqueras ha adreçat aquest missatge al PSC poques hores abans de la votació al Parlament sobre la petició al Congrés del traspàs de competències per convocar referèndums, durant un acte de campanya pel doble 'sí' a la consulta que s'ha celebrat aquest dimecres Mataró.

ERC amb els veritables socialistes catalans

Junqueras assegura que ERC és al costat de tots aquells socialistes que "avui tenen la percepció que la direcció del seu partit els allunya de les necessitats de la majoria de la gent". El líder d'ERC ha recordat que al llarg de la història de Catalunya qui més ha defensat el dret a l'autodeterminació és "gent del PSUC que va acabar al PSC".

Adéu al PSC

També en l'actualitat, diu Junqueras, els socialistes "es van presentar a les eleccions parlant de dret a decidir i dient que s'havia de demanar permís al govern espanyol per poder votar". En aquest sentit els retreu que "justament quan fem l'esforç per demanar aquest permís com ells ens demanaven, es despengen del procés".

Junqueras assegura que ERC voldria compartir amb el PSC "un projecte de futur i de país, un projecte de societat". Segons el líder dels republicans, la democràcia consisteix en "decidir conjuntament" i "dotar-nos de les millors eines per construir una societat millor per als nostres conciutadans".

Navarro incompleix el seu propi programa electoral

És en aquest sentit, que Junqueras discrepa i no comprèn la posició adoptada per la direcció del PSC en relació a la votació de dijous: "Ens neguen la nostra condició de persones que tenen dret a decidir el seu futur. No ho entenem". Votar, insisteix Junqueras, és "un dret inqüestionable, una necessitat i un deure".

El missatge de Junqueras al PSC arriba també poques hores després que l'alcalde socialista de Lleida, Àngel Ros, hagi anunciat que abandona l'escó al Parlament per discrepàncies amb la direcció del partit en relació al traspàs de competències També l'alcaldessa socialista de Santa Coloma, Núria Parlon, demanava aquest dimecres a la direcció que encaixi la discrepància. 

Francesc Teixidó, candidat a Mataró el 2015

L'acte d'ERC a Mataró també ha servit per fer la presentació en societat de Francesc Teixidó com a candidat de la formació independentista per a les eleccions municipals de l'any 2015 a la capital del Maresme. Teixidó va rebre la setmana passada el suport de l'assemblea, que per tercera vegada l'anomena cap de llista.

El líder local d'ERC ja va ser alcaldable el 2007 i el 2011. En el seu primer concurs a unes eleccions va obtenir dos representants a l'Ajuntament de Mataró i va formar part del govern tripartit de la ma del PSC i ICV-EUiA, liderant les àrees de Cultura i Urbanisme. El 2011, en canvi, ERC va quedar fora de l'Ajuntament.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
17 de gener de 2014, 14.27 h

Quan la erc es va fer companya de viatge del psoe, els del psoe eren igual de dolents que ara. I tothom ho sabia. Tothom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
17 de gener de 2014, 11.33 h





#21 HECHO: ANACLETO ARAGONESES ES ESTRECHO DE PECHO (i de ment!)




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
hxdfhsd fletxa dsvadfsgfsgd
16 de gener de 2014, 18.16 h

diu Junqueras, els socialistes "es van presentar a les eleccions parlant de dret a decidir i dient que s'havia de demanar permís al govern espanyol per poder votar". En aquest sentit els retreu que "justament quan fem l'esforç per demanar aquest permís com ells ens demanaven, es despengen del procés"----------------------------------> SUPOSO QUE EL PROBLEMA DE L'INCOMPLIMENT O INCOHERÈNCIA AMB EL PROGRAMA ELECTORAL RAU EN EL PSOE. SI EL PSC APOIA AQUESTA VOTACIÓ, PER QUE L'ESTAT CEDEIXI L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
ANNA CRIS fletxa LLEIDA
16 de gener de 2014, 17.16 h

JO TAMBÉ VOTARE SI-SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Andres fletxa Salou
16 de gener de 2014, 17.09 h

jo també votare si+si .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Andres fletxa Salou
16 de gener de 2014, 17.06 h

Aquest Navarro és quedara sol, ara de Catalá res, de res, apa noi a llepar el cul a Rubalcaba.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
16 de gener de 2014, 16.52 h

HECHO: la region catalana tiene al dia de hoy CERRADOS los mercados y quien UNICAMENTE nos financia es el Gobierno de Madrid, mal les pese.

HECHO: La deuda PROPIA de la generalitat catalana emitida en su NOMBRE es de aprox. 50-60.000 millones de Euros.


HECHO: A pesar de que nadie compra Deuda de la generalitat catalana (o sea nadie les financia por falta de confianza), la Deuda del Tesoro Español solo hace que bajar y bajar su coste en cada subasta teniendo ya niveles de prima de riesgo y ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
16 de gener de 2014, 16.18 h

#7 En tu caso no se si eres socialista, pero gilipollas seguro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
16 de gener de 2014, 14.20 h

http://www.youtube.com/watch?v=RYisZZ8vhpM

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

La internacionalització del procés és fonamental, expliquem-nos als turistes i a tot el món, pengem estelades, difonguem vídeos i webs que expliquin la nostra lluita per la democràcia i la llibertat! La INTERNACIONALITZACIÓ de la nostra caus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
16 de gener de 2014, 12.31 h

COMUNICADO DE LA RESISTENCIA :

Ante la demostración democrática a la que hemos asistido en Bilbao,donde los partidos politicos más representativos de la sociedad vasca han pedido la puesta en libertad inmediata y el derecho de los presoso politicos vascos, QUEREMOS desde la Resistencia ,mostrar nuestro más sincero y entusiasta apoyo a este tipo de muestras ciudadanas de solidaridad y unidad de todos los independentistas y nacionalistas de las zonas ocupadas por el Estado español.

Desde h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.