directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: “Els catalans no som propietat de ningú, som els propietaris de Catalunya"

El president de la Generalitat i CDC assegura que els catalans volen deixar de "nedar contracorrent" per "viure tranquils" en un "país normal"

Comentaris 66  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat i CDC, Artur Mas, ha respost al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que la petició del Parlament al Congrés per poder organitzar referéndums és una "ocasió d'or" per demostrar que vol dialogar. El president de la Generalitat i de CDC ha reaccionat així a les declaracions de Rajoy, que aquest divendres va adduir que no es podia dialogar amb qui va prenent, una darrera l'altra, "decisions unilaterals". Mas, en la seva intervenció al Consell Nacional del partit, ha utilitzat un símil futbolístic i ha comparat Rajoy amb un jugador que avança donant "empentes i trabenquetes" als altres i després es deixa a caure a terra, fent "comèdia".

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha assegurat que el procés sobiranista s'ha de fer "sense baralles", tot i les "provocacions diàries" que, segons ha recordat, rep Catalunya des del govern espanyol i ha afirmat que el procés sobiranista ha de servir perquè els catalans puguin viure "tranquils" en un "país normal" i poder deixar de "nedar contracorrent", on "no ens hàgim de barallar cada dia".

El president Mas ha replicat al president Rajoy que Catalunya ha fet un primer pas cap al diàleg. "Té nassos", ha dit Mas, que tractin la petició de traspàs de competències com una fórmula "d'intransigents" quan, ha matisat, és "una oportunitat d'or" perquè la consulta sigui negociada i acordada amb Madrid. 

Mas, que ha reiterat el seu compromís de convocar la consulta el 9 de novembre, ha assegurat que en els propers mesos es podrà veure si "s'aprofita o no" l'opció de diàleg dins d'un marc legal, en consens i amb voluntat d'entesa. Durant el Consell Nacional ampliat al Palau de Congressos, a Barcelona, el president de la Generalitat i de CDC ha fet servir un símil futbolístic per explicar com entén la postura de Madrid. 

És com el jugador que fa "empentes i trabanqueta i més enllà", i després, ha afegit "per fer veure que no és ell, es tira per terra". "Algú es pot empassar que és el lesionat però hi ha una càmera lenta on veiem el No rotund a l'Estat, el recurs al TC, el no rotund al pacte fiscal i el no rotund a la voluntat democràtica i majoritària del poble català per decidir el seu futur", ha afegit. El també president de CDC ha afegit "que la càmera lenta no s'equivoca, la seqüència és molt clara i la càmera veu perfectament qui fa comèdia i quin no en fa". Per això s'ha preguntat si "es pot negociar amb el partit del "no".

Un país "normal"

El president Mas ha afirmat que la majoria dels catalans s'han cansat de nedar a "contracorrent" i en això rau precisament que hi hagi hagut un canvi de majories en el debat nacional. "Volem viure tranquils i ser un país normal", ha sentenciat. 

Ser un país normal passa, diu Mas, per no haver d'estar pendents d'intromissions en competències, no haver de defensar "amb ungles i dents que vulguin trencar les cames" del sistema d'immersió lingüística, no haver de veure si "el ministre de torn intenta esberlar el sistema educatiu" o no haver de tenir actituds "pidolaires" per invertir en infraestructures. 

El president també creu que ser un país normal s'ha de traduir en no ser titllats "d'insolidaris i garrepes" quan Catalunya és qui paga "els impostos més alts" i aporta més de 15.000 milions d'euros cada any a la resta de l'estat, així com no tenir "l'ai al cor" per garantir la "qualitat" dels serveis públics ni ser "humiliats de manera constant" quan arriben línies de crèdit. El president, davant d'unes 2.000 persones, segons CDC, ha exigit també que no es qualifiqui ni "de feixista ni de totalitari" un procés que és "democràtic". "N'estem cansats i fastiguejats perquè ofèn la dignitat", ha reblat.

La consulta, el 9 de novembre

El president ha insistit que el 9N es farà la consulta i exigit que "ningú ho intenti avortar". "Seria molt greu que si ho fem de manera majoritària, pacífica i legal que algú ho obstaculitzés", ha dit. Mas ha afegit que és conscient que hi ha qui fa "esforços" en un espai d'"incomoditat" però ha assegurat que els passos d'avui són per "construir un futur demà". En aquest sentit, ha assegurat que Catalunya vol ser "aliada de tothom, també de l'estat espanyol" però no és "propietat de ningú, tampoc de l'estat espanyol".
Principio del formulario
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#66
20 de gener de 2014, 12.06 h

Molt bona frase, Sr. President!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
19 de gener de 2014, 22.26 h




#60 JOSELITU: tu "AMAS A TODO EL MUNDU" o volies dir que "MAMAS A TODU EL MUNDU"? ESCLAREIX-HO, SISPLAU. Gràcies.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
19 de gener de 2014, 22.23 h



#63 també ho podries aplicar al teu poble VILLAPIOJOSA DE LAS ALTAS LIENDRES, . . . no et sembla?


#62 Aaaaaiiiiiii ! . . . aaaaaaaiiiiiiii ! ! ! . . .aaaaaiiiiiiiii ! ! ! (em queixo dels cops de fuet que m'està fotent el govern català, "que TANT ENS MALTRACTA" . .


(SERÀ CRETÍ EL TIO ?!)

huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
Enric fletxa Rubí
19 de gener de 2014, 18.56 h

#61
Eso mismo cuento se lo podrías aplicar a Tarragona, Lérida y Gerona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
Enric fletxa Rubí
19 de gener de 2014, 18.54 h

#50
Pues que Cataluña cuide mejor a sus ciudadanos, cosa que el gobierno actual CIU+ERC no hace, sino todo lo contrario los maltrata.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
19 de gener de 2014, 18.26 h


Durant generacions Espanya ha explotat i ha utilitzat Catalunya per tal que les elits espanyoles s'omplin les butxaques sense invertir en millores.

Quants anys fa que Andalucia i Extremadura han viscut subvencionades i l'únic interés del president extremeny i andalus es volen assegurar que rebran els subsidis i ajudes per generacions i generacions sine die,

És legítim ajudar a algú durant un temps sempre que qui reb l'ajut l'aprofiti però no ho és que aquest ajut no tingui fi.

Raü... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
Pep fletxa Barcelona
19 de gener de 2014, 15.11 h

#50 Sí, yo amo a todo el mundo y mi vecino que se joda. Jo que chuli.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
19 de gener de 2014, 12.02 h

Todos los pueblos tienen el derecho a la Autodeterminacion


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
19 de gener de 2014, 11.49 h

La Fundacion Francisco Franco pide un golpe de estado


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
19 de gener de 2014, 11.48 h

elude los problemas reales de Cataluña, el paro, la económia, al scretario general de su partido Oriol Pujol imputadisimo, a la sede de su partido embargada........................................


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.