directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Barcelona, capital de la bandera estelada

L'espai dedicat al creador de la bandera estelada Vicenç Albert Ballester es troba entre el carrer Comerç i passeig Lluís Companys, a Ciutat Vella

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Barcelona té des d'aquest dissabte una placeta dedicada a Vicenç Albert Ballester (Barcelona, 1872-El Masnou, 1938), la persona que va crear la coneguda com a 'estelada', la bandera independentista catalana. L'espai es troba a la confluència del carrer Comerç amb el passeig Lluís Companys, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat aquesta iniciativa amb el suport de la Comissió del Centenari de la Bandera Estelada; una inauguració que coincideix també amb el 75è aniversari de la mort de Ballester. Representants d'entitats del món cultural i polític sobiranista i de la societat civil ha volgut estar presents en l'acte, deslluït en part per la pluja.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La placa amb la nova denominació s'ha destapat en un acte en el que ha tingut un paper important la Comissió del Centenari de la Bandera Estelada, entitat creada l'any 2008 i que ha anunciat la seva dissolució justament perquè ha assolit l'objectiu amb el qual es va crear. Durant l'acte, a banda de descobrir la placa commemorativa la coral 'El Poble Canta', ha interpretat algunes cançons patriòtiques, entre elles el 'Cant de la Independència', escrita per Vicenç Albert Ballester, i que ha interpretat la cantautora Núria Inglés. 

En representació de l'Ajuntament de Barcelona, han assistit el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs i el cap del grup municipal Units per Barcelona (UxB), el republicà Jordi Portabella. De la plana política també han estat presents en representació de Catalunya Acció el seu president, Santiago Espot, i Oriol Escuté; Gerard Gómez del Moral, portaveu Nacional de les JERC i el president de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, Pep Ribas.

També havien confirmat la seva assistència part de la junta directiva d'Òmnium Cultural, de la Intersindical CSC, de Mountain Wilderness, del director del Born centre cultural, Quim Torra i del cap del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro.

Un reconeixement que ha trigat 75 anys

La denominació de Vicenç Albert Ballester per a aquesta plaça es va aprovar en el consell plenari del Districte de Ciutat Vella celebrat el 4 de juliol de 2013, amb els vots favorables del govern (CiU), i dels grups d'ICV-EUiA i UxB. La proposta de denominar un espai de la ciutat amb aquest nom ha trigat tres quarts de segle a fer-se realitat, i de fet coincideix amb el 75è aniversari de la mort del creador de la bandera independentista. El primer compromís municipal per fer aquest homenatge va tenir lloc l'any 1938, quan l'Ajuntament de Barcelona va acordar fer un reconeixement a Ballester per la seva contribució en la defensa de la cultura catalana. 

L'any 1985, l'alcalde Pasqual Maragall va promoure un nou acord, en aquest cas verbal i amb els biògrafs de Ballester, per buscar un emplaçament per posar el nom d'aquesta figura del catalanisme. Però no va ser fins l'any 2013 que aquesta proposta es concreta amb una ubicació i es desenvolupen ja els tràmits per tal de portar-la a aprovació definitiva i executar-la.
Principio del formulario
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
19 de gener de 2014, 11.44 h

Catalunya no es España, hoy lo saben en todo el mundo


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 de gener de 2014, 11.19 h

Si seguimos en España peligran las pensiones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ramió, F. fletxa Catalunya
19 de gener de 2014, 08.05 h

#2 Com sempre l'ANACLETO fent comentaris incongruents amb la notícia, sembla o és o boig o burro

El que no és casualitat, Anacleto, és que LA FILLA DEL REI estigui imputada per probable participació en els negocis bruts del seu marit


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
19 de gener de 2014, 00.02 h

L´estelada, és la nostra bandera de combat, en aquest cas un combat ple de paraules, de raonaments, d´idees, de diàleg, d´arguments, de lògica, en fi de tot allò del que el contrincant, España, no en va pas sobrat.
A l´atac, fins la victòria final!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
LE 11 SEPTEMBRE CATALAN fletxa ..........................................
18 de gener de 2014, 20.25 h

http://www.dailymotion.com/video/x19e712_le-11-septembre-catalan_news

Envieu aquest vídio a tots els amics francesos i francòfons de tot el món.

Une magnifique vision française de LE 11 SEPTEMBRE CATALAN LaTéléLibre http://www.dailymotion.com/video/x19e712_le-11-septembre-catalan_news


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
18 de gener de 2014, 20.17 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de gener de 2014, 20.09 h

http://www.youtube.com/watch?v=43HY0HAnIbQ

Persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència. Hi ha persones de Hong Kong, New York, Mèxic, Bósnia, Dublin, Los Ángeles, Argentina... entre molts altres llocs del món.

ESTARIA MOLT BÉ DIFONDRE TOTS AQUESTS VÍDIOS i que molta més gent en fes, potser acabem inundant la xarxa i tot XD


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de gener de 2014, 20.04 h

La distancia entre la Liga y los catalanes CiU y ERC es muy grande. Hay diferencias históricas, políticas y culturales, pero también hay algunos parecidos. El ‘Roma ladrona’ de Bossi que está en el origen de la Liga se parece mucho al ‘España nos roba’ que ha movilizado el independentismo catalán.
Bossi se vio obligado a dimitir cuando se descubrió que había estado desviando fondos del partido a favor de su familia, en particular de su hijo. Aquí, Oriol Pujol Ferrusola está im... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 37
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de gener de 2014, 19.47 h

TOTS AMB L'ESTELADA Que ningú la deixi al calaix recollint pols! Lluïm-les i que la gent de fora ho vegi .

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades i senyeres.

ESTELADES AL BALCÓ FINS A L'ALLIBERACIÓ!


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.