directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Navarro camí de carregar-se les primàries del PSC a Barcelona

Bonet veu impossible expulsar els crítics, Martínez-Sampere demana "mirar endavant", Collboni es mostra "preocupat" pel PSC, i Martí veu "contradictori" sancionar-los amb obrir el partit

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Els sis precandidats que s'han inscrit a les primàries del PSC de Barcelona s'ha posicionat davant la possibilitat que la Comissió de Garanties prengui mesures contra els diputats crítics que van trencar la directriu de vot al Parlament. Laia Bonet ha assegurat que no veu "possible" que se'ls apliqui una expulsió, Rocío Martínez-Sampere ha demanat "mirar endavant" i "no supeditat" les primàries a la crisi interna del partit, i Jaume Collboni s'ha mostrat "preocupat" per la situació de la formació socialista. A més, Jordi Martí ha considerat "contradictòria l'expulsió amb unes primàries i amb obrir el partit, i Carmen Andrés ha considerat que la crisi interna pot interferir en el procés de Barcelona.
Laia Bonet
Laia Bonet
© @acn


Martínez Sampere
Martínez Sampere
© @acn


Collboni
Collboni
© @acn


Martí
Martí
© @acn


Fernández
Fernández
© @acn


Andrés
Andrés
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Bonet contundent en defensa dels crítics

L'exdiputada al Parlament Laia Bonet ha estat la més contundent en negar que una expulsió dels tres crítics sigui la solució adequada, per més que l'hagi pogut demanar la cúpula del partit. "No vull ni contemplar aquest escenari, ni contribuir a especular sobre un escenari que no crec possible. És completament contradictori amb unes primàries obertes, és hora de sumar i no de restar", ha dit la socialista, que la setmana passada va dimitir com a membre de l'Executiva del PSC per discrepàncies amb l'estratègia a seguir amb la consulta. A més, Bonet ha considerat que "un partit que defensa el debat i el diàleg, el pacte i l'entesa entre Catalunya i Espanya no pot ni plantejar-se expulsions ni s'ho pot permetre".

Martínez Sampere partidària de mirar endavant

D'altra banda, l'altra socialista que també va deixar l'Executiva la setmana passada tot i no voler trencar la disciplina de vot, la diputada Rocío Martínez-Sampere, ha assegurat ser "molt conscient de les dificultats que viu el PSC" i ha destacat que ella "sempre he lluitat per la unitat i el projecte de síntesi, que és el que millor representa al PSC". És en virtut d'això que creu que "el millor favor que li podem fer al partit és mirar cap endavant i no supeditar el projecte d'aquestes primàries als problemes interns del PSC". 

Collboni preocupat per la situació del partit

Per la seva part, el fins ara portaveu del PSC -càrrec que ha abandonat per ser candidat a les primàries de Barcelona-, Jaume Collboni, ha reconegut sentir-se "preocupat per la situació del partit". Però tot i això, ha assegurat que li resulta molt més important "que molts ciutadans tinguin problemes econòmics, que veuen com perden drets socials i que no tenen un partit fort d'esquerres per donar-hi resposta". "Em preocupa més no ser útils a aquests sectors socials que la situació interna del partit", ha resumit. 

Martí retirarà la seva candidatura si es produeix l’expulsió

L'actual president del grup municipal del PSC a Barcelona, Jordi Martí, ha aprofitat per reiterar la seva intenció de retirar la candidatura a les primàries si es produeix l'expulsió d'algun dels tres diputats díscols. "Després de tot el que ha passat, em dona la sensació que és contradictori el que vivim amb les primàries i la possibilitat de dirimir el debat amb actuacions disciplinàries", ha dit, tot afegint que està "convençut que això no passarà". De la mateixa manera ha volgut fer una crida "a tornar al debat seré". "Hem de trobar la manera de superar aquesta situació, i les primàries poden ajudar a superar-ho si no es trenca la vaixella abans d'hora", ha conclòs.

Carmen Andrés preocupar per com la crisi pot interferir el procés

Per la seva part, la regidora a l'Ajuntament Carmen Andrés ha alertat que aquesta crisi interna "pot interferir" en el procés de primàries del PSC, tot i que ha considerat "no ha de complicar-lo". "Els problemes del partit demostren que hem de fer les coses de manera diferent i les primàries ajudaran a les dificultats que té el partit", ha explicat la socialista, que ha demanat aplicar mesures disciplinàries "només en aquells casos on s'han arribat a esgotar totes les vies de diàleg possibles". "Les primàries obertes són l'ocasió que tenim per fer les coses d'una manera diferent i aprofitar tot el capital humà que tenim. Hem de contar amb tothom i no podem centrar-nos amb l'aparell i els que el discuteixen", ha reclamat la candidata. 

Manel Fernández, pilotes fora

Per últim, el militant de Barcelona i precandidat Manel Fernàndez ha volgut desviar el debat i no entrar a valorar la possibilitat de sanció als crítics. En aquest sentit, el socialista ha carregat contra aquells que critiquen la situació interna del PSC i, sobretot, a CiU. "Jo crec que primer hem de veure si els que ens governen estan legitimats i en condicions de donar-nos lliçons d'honestedat i honradesa, perquè no paren de sortir esquitxats amb temes de corrupció i robatoris a Catalunya. No són qui per parlar de si Madrid ens roba o no", ha dit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
21 de gener de 2014, 13.56 h

LAS CATALANAS TIENEN FAMA DE QUE LES APESTA EL COÑO UNA BARBARIDAD,Y YO DOY FE ; CADA VEZ QUE NE TIRO A ALGUNA,EL HEDOR ES INDESCRIPTIBLE,Y POR SUPUESTO,DAN ARCADAS Y NO HAY MANERA DE COMERLE EL COÑO,ANTES HAY QUE COLOCARSE CON LSD PARA SOPORTAR ESOS VAPORES TÓXICOS. AÚN ASÍ, ALGUNA VEZ CONSEGUÍ METERLE LA LENGUA,Y NO ESTABAN DEL TODO MAL,AUNQUE HUELEN Y SABEN COMO A AZUFRE O HIERRO OXIDADO,POR LA HERRUMBRE DE LOS MEADOS Y EL FLUFO VAGINAL LLENO DE GRUMOS PESTILENTES,COMO SI FUERAN VÓMIT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jaume fletxa Barcelona
21 de gener de 2014, 12.56 h

NAVARRO, EL TONTO, 'A TUMBA ABIERTA'.

Hores d'ara, i tal com va, el Navarro deu anar, com en Miquel Poblet, a uns 90 km/hora en baixada. A diferència del gran Poblet, aquest paio no sap anar ni en bici i molt aviat ve un revolt tancat. L'hòstia que es fotarà sera monumental.

Deu ser dur per son pare (independentista per cert) tenir un fill així!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de gener de 2014, 12.18 h

El Navarro és l'exemple més patètic d'un incompetent al front d'un partit al que no tardarà en enfonsar del tot. Si fos depenent de botiga, arruinaria al botiguer, si treballés en una oficina organitzaria un caos que ningú no trobaria cap paper, si fos paleta les cases li caurien pel cim, etc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
atlasac fletxa Vila-real
21 de gener de 2014, 10.23 h

AUTO-CENSURAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jcc fletxa bcn
21 de gener de 2014, 09.49 h

El problema del PSC és la mentalitat de grupuscle i de puresa ideològica de la seva direcció. La majoria dels membres de l’actual direcció del partit provenen de Bandera Roja, PTE, ORT, troskisquistes i altres grups que van lluitar per a fer la revolució a Espanya en castellà, combatent el catalanisme per burgés i buscant la puresa ideològica al seu si i no dubtant en escindir-se o a expulsar del partit a tots aquells que discrepessin. I això és el que fa ara l’actual direcció d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
21 de gener de 2014, 00.46 h

Unio-vos a la festa, tots a desfer el PSOE català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat . República de Catalunya
20 de gener de 2014, 20.04 h

Sala i Martín tomba els arguments de Josep Borrell.
L'economista demostra a l'exministre socialista que Catalunya pateix certament un espoli fiscal de 16.000 milions.
L’economista Xavier Sala-i-Martín tomba en un article publicat al seu blog els arguments de l’exministre socialista Josep Borrell i de l’empresari Joan Llorach Mariné que en un article d’avui al diari El País, ‘On són els 16.000 milions?’, neguen que el dèficit fiscal impedeix la recuperació de l’economia cata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
20 de gener de 2014, 19.59 h

https://twitter.com/IndEnCastellano

El PSC-PSOE aparta a Fabian Mohedano y quiere echar a Geli, Elena, Ventura. Luego dicen que el soberanismo es "excluyente".

Por nuestro bienestar, el futuro de nuestros hijos y una mejor relación con España. #MejorVecinos


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
bejota fletxa bcn
20 de gener de 2014, 19.56 h



NAVARRO: JA N'HI PROU DE TRAIR ELS VOTS DE LA GENT QUE PENSA QUE VOTA AL PASOE I DESPRÉS RESULTA QUE'S UN PARTIT NACIONALISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
20 de gener de 2014, 19.15 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE. Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.