directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils es mobilitzen en contra de la MAT

Més d'un miler de persones ja han votat presencialment a la consulta i 4.000 més per Internet

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Santa Coloma de Farners (ACN).- Èxit d'afluència a la consulta No a la MAT a Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils. Més d'un miler de persones ja s'han apropat fins a aquestes tres localitats selvatanes per entregar el seu vot presencialment i unes 4.000 ho han fet per via electrònica. L'entitat organitzadora de l'acte, la Plataforma No a la MAT Selva, ressalta que s'han superat "totes les expectatives" i que la gran mobilització demostra la indignació que sent la ciutadania davant la MAT.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
 "La consulta és només l'inici de la lluita,”

 tots els pobles estan dempeus en contra la infraestructura, esperem que a partir d'ara els polítics ens escoltin i puguem aturar el projecte", ha explicat la portaveu de l'entitat, Beth Galí.
 
Des de les nou del matí, la consulta sobre la MAT ha despertat molt de moviment a la comarca de la Selva. Pel que fa a Santa Coloma de Farners, riuades de gent s'han apropat des del matí - aprofitant el dia de lleure o durant un descans a la seva feina- fins a la biblioteca municipal Joan Vinyoli per lliurar el seu vot. Qualsevol veí de les comarques gironines, major de 16 anys, podia exercir dir la seva en aquesta votació. La pregunta era molt clara: 'Està d'acord en que es construeixi la línia de Molt Alta Tensió i el seu ramal que afectarà els municipis de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils?'. La resposta també, sí o no.

Al voltant de les sis d'aquesta tarda ja havien passat més d'un miler de persones per Santa Coloma de Farners, unes 200 per Riudarenes i més d'un centenar a Sils. A més de tots aquests vots s'han de sumar els 4.000 que la Plataforma No a la MAT de la Selva havia obtingut mitjançant la votació electrònica per internet. L'organització ha creat un sistema especial per poder recol·lectar tots els vots, identificar els veïns mitjançant el seu carnet d'identitat i així poder comprovar que cada una de les persones només havia votat un sol cop. "Estem molt contents amb l'èxit aconseguit, hem superat totes les expectatives i creiem que la iniciativa no té precedents i serveix per suplir el dèficit democràtic que hi ha hagut al no consultar a la ciutadania què li semblava la MAT", ha resumit una de les portaveus de la Plataforma No a la MAT, Beth Galí. 

L'objectiu d'aquesta consulta és fer un crit d'atenció als polítics i Red Elèctrica perquè aturin el projecte i s'ho repensin. "Creiem que tenim la força suficient com per exigir als responsables que s'asseguin amb nosaltres, parlem i ens escoltin", ha subratllat la portaveu. En concret, des de la plataforma estan en contra tant de la infraestructura de la MAT com del ramal que passa per aquests tres pobles selvatans. "Tots els arguments que ens han donat per justificar la línia són caducs i obsolets, no cal la línia per alimentar el tren d'alta velocitat i tampoc hi ha una demanda creixent d'energia a la Costa Brava", ha argumentat Galí. 

Des de la plataforma asseguren que la consulta és només el principi d'una lluita que estarà plena d'accions reivindicatives i mobilitzacions. "Hem fet aquest acte per donar a conèixer a la població els fets i ara comença tot, la gent està molt indignada, els tres pobles estan dempeus en contra la MAT", ha assegurat. 

La gran majoria dels veïns d'arreu de la comarca que s'han apropat fins a Santa Coloma de Farners han denunciat que la MAT no és necessària, perjudicarà el medi ambient i la salut de tots els ciutadans i han demanat s'aturi el projecte. Entre els participants s'ha pogut veure el diputat de la CUP, Quim Arrufat, o membres d'una comunitat budista que viu a la comarca. "Crec que la consulta és una gran iniciativa, sempre hi ha un interès de fer les coses ràpid i no esperar a conèixer la opinió de la gent i aquesta és una bona oportunitat", ha explicat una de les participants, la Consol. "Estem molt contents i agraïm l'esforç dels organitzadors perquè és una gran iniciativa per a tots els pobles perjudicats", ha ressaltat una altra de les participants, la Noriko Assai. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
27 de gener de 2014, 09.52 h

#10 Och ! pijo-tontos! que vas a l'escola tu encara, o és que ets dels que vesteixen pantalons roses i jerseis fúcsies? pijo-tontos, diu l'imbècil. No sap que només els espanyolistes poden desitjar crear malestar entre territoris catalans. És allò del divide i vencerás. Nen, tu sí que ets un ... pijo-tonto, i un ignorant com una catedral


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
JPD fletxa BCN
27 de gener de 2014, 09.14 h

#10 Tu ets l'Anacleto Aragoneses? Escrius força bé el català, per ser un castellà. Però es nota que no tens ni idea de com és Girona, xarnegot


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de gener de 2014, 08.52 h


#5

El DRET A L'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES VA SER RECOLLIT EN LA CARTA DE LES NACIONS UNIDES DE 1951

LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS DE LES NACIONS UNIDES DE 1970 TORNA A RECONÈIXER AQUEST DRET

FINALMENT, EN 1976 ENTRA EN VIGOR EL PACTE INTERNACIONAL DELS DRETS CIVILS I POLÍTICS QUE HA ESTAT RATIFICAT PER 160 ESTATS.

Entre d'altres, cal esmentar els següents paràgrafs:

" Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
27 de gener de 2014, 08.49 h

#10 Un espanyolista no ho faria millor que tu. Deus haver nascut amb un cagarro al lloc del cervell. Això de criticar tant li fa si els tarraconins com els gironins com els lleidetans, només ho pot fer o un espanyolista o un fill de gossa com tu. I aprén a escriure decentment, ignorant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Mamon o ramon? fletxa Tarragona
27 de gener de 2014, 08.42 h

Mamon, si necessites electricitat o Central Nuclear o xarxa, de rucs com tu, i pijo-tontos de girona ja n'estem fins als collons; tots iguals i el s pijo-tontos de girona, també!! i per cert les xarxes passen pel Parc Natural de3 l'Alt Pirineu i es cent vegades més bonic que girona, que es un territori brut, especulatiu i ple de barraques horribles! tret de la Costa Brava, que es el Benidorm català, la resta, no val la pena


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
26 de gener de 2014, 23.50 h



#7

LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS DE LES NACIONS UNIDES DE 1970 TORNA A RECONÈIXER AQUEST DRET

FINALMENT, EN 1976 ENTRA EN VIGOR EL PACTE INTERNACIONAL DELS DRETS CIVILS I POLÍTICS QUE HA ESTAT RATIFICAT PER 160 ESTATS.

Entre d'altres, cal esmentar els següents paràgrafs:

" Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural. "

" Els estats ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
26 de gener de 2014, 23.12 h

#7 ets mes burro que una vaca


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
26 de gener de 2014, 21.45 h

Una enquesta de La Razón apunta que el sobiranisme «es desinfla»
Assegura que PP, PSOE i C's milloren resultats
La Razón, assegura que l'independentisme perd pistonada. Es basa en una enquesta que ha publicat aquest diumenge que apuntaria una caiguda d'ERC i CiU. Comptat i debatut, segons l'enquesta d'NC Report , ERC s'estanca en el seu ascens i es quedaria en 31 escons, mentre que CiU no frenaria la seva caiguda i retrocediria entre 16-17, fins als 33-34 diputats.

Per la seva banda PP, P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
fideli fletxa rdnes
26 de gener de 2014, 21.28 h

Tant bon punt siguem independents, la MAT a terra!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de gener de 2014, 21.11 h

DICCIONARIO LAPAO - ESPAÑOL


DRET A DECIDIR : Sabiendo que NINGUN país europeo tiene en su legislación el
derecho de autodeterminación, se han inventado el eufemismo
“del dret a decidir”. Es decir, todos y cada uno de nosotros,
podemos decidir, si pagamos o no impuestos, si la ley de la
gravedad no es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.