directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "ens enfrontem a un profeta que no n'encerta ni una"

El president d'ERC referma el seu compromís amb tots els instruments democràtics per fer que els catalans votin, també el d'aturar una setmana l'economia

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha ironitzat aquest dilluns sobre la rotunda negativa del govern espanyol a la consulta, exemplificada en la convenció política del PP que va tenir lloc a Barcelona el passat cap de setmana. "Quan t'enfrontes a un profeta que no n'encerta ni una és legítim pensar que, potser, en la propera profecia també s'equivocarà", ha afirmat en resposta a un jove empresari del centenar que l'han escoltat en una conferència organitzada per l'Aijec. Junqueras ha recordat com el PP va vaticinar que el procés s'hauria acabat amb la reculada de CiU a les eleccions o com va predir que no hi hauria acord majoritari sobre la data i la pregunta.
Oriol Junqueras en la foto de família amb alguns dels joves empresaris que l'han escoltat a l'Hotel Eurostars Grand Marina situat al World Trade Center de Barcelona
Oriol Junqueras en la foto de família amb alguns dels joves empresaris que l'han escoltat a l'Hotel Eurostars Grand Marina situat al World Trade Center de Barcelona
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La fermesa de Junqueras i l’estima al país

A més, el líder d'ERC ha refermat el seu compromís amb "el dret de vot" dels catalans per decidir el seu futur polític i ha assegurat que no descarta fer servir "tots els instruments democràtics" que calguin per fer-ho possible, també aturant una setmana l'economia tal com ja va apuntar ara fa uns mesos des de Brussel·les. Una afirmació que ha causat malestar entre algun dels assistents. "Celebro molt que et preocupi què passa una setmana a l'economia catalana perquè vol dir que també et preocupa el que passa durant totes les altres. Com que em preocupen les 52 setmanes de l'any he de fer tot el possible perquè el futur del meu país estigui en mans dels ciutadans", ha respost a un d'ells. "No ens resignarem al dret a votar i ho defensarem amb tots els instruments democràtics", ha insistit. 

Junqueras ha recordat que els governants de l'estat espanyol ja van afirmar en altres èpoques històriques que la independència d'una regió és "il·legal". "Va passar amb Holanda, amb Portugal, amb Argentina, amb l'Uruguai i amb tants i tants països", ha explicat. Per això, està convençut que la situació tornarà a repetir-se amb el cas català. De fet, per a Junqueras les prediccions que es fan des de l'executiu estatal no són gaire creïbles, perquè han demostrat no predir gaire bé els esdeveniments. "Van dir, CiU ha perdut 12 diputats: s'ha acabat el procés. I no van veure que nosaltres en teníem 21 i el procés estava més blindat que mai. Després van dir: no es posaran d'acord. I ens vam posar d'acord. Més tard: no es posaran d'acord en fer pressupostos. I no es posaran d'acord en la data i la pregunta", ha enumerat. "Quan t'enfrontes a un profeta que no n'encerta ni una és legítim pensar que, potser, en la propera profecia també s'equivocarà", ha conclòs.

El líder independentista ha indicat que no contempla "cap escenari alternatiu" a la consulta. "Votarem", ha subratllat als empresaris que l'escoltaven. La consulta ha estat un dels temes que més ha encuriosit al públic. En especial les conseqüències econòmiques que tindria per a Catalunya una hipotètica independència. Junqueras ha reconegut un cert punt "d'incertesa", tot i avalar econòmicament un possible estat català. Les incerteses més grans per a la viabilitat de l'economia catalana es troben, segons Junqueras, en la pertinença a l'estat espanyol.

El president d'ERC també ha volgut posar un punt de tranquil·litat en resposta a diverses preguntes d'empresaris preocupats per la possible situació d'aïllament d'una Catalunya independent. "El primer interessat en negociar amb Catalunya serà l'estat espanyol", ha assegurat. Els interessos econòmics i el pragmatisme prevaldrà davant les "amenaces" que els dirigents espanyols puguin fer en aquests moments. "Fins una dècima de segon abans de la independència, l'Estat dirà que mai negociarà. Una dècima de segon després de la independència s'asseurà a negociar", ha predit.

Sector públic, sector privat i CO2

La combinació de sector públic i del sector privat és una de les màximes del discurs d'ERC des que Junqueras va esdevenir el seu president. Junqueras ha volgut fugir d'apriorismes ideològics i ha situat empresaris i treballadors en el mateix vaixell. "Jo vull que els empresaris guanyin molts diners", ha defensat davant d'un centenar de joves empresaris. L'argument és simple: quant més guanyin els empresaris, més incentius tindran per invertir i crear llocs de treball i més impostos pagaran al sector públic. De fet, Junqueras ha recomanat als empresaris que retribueixen bé els seus treballadors perquè, al cap i a la fi, també seran els seus consumidors.

Junqueras ha remarcat el suport tant a empresaris com a treballadors per sortir conjuntament de la crisi. I en aquesta qüestió també ha fugit d'apriorismes ideològics. El líder d'ERC ha posat d'exemple a una de les multinacionals catalanes més importants, Ciments Molins, amb seu a Sant Vicenç dels Horts, el poble del qual és alcalde. En situacions, l'empresa produeix a pèrdues, ha explicat, esperant un context econòmic més favorable. "Si pot emetre una mica més d CO2 segurament li farà més rendible la producció. Què fem? Jo crec que els hem d'ajudar", ha opinat, tot i que l'efecte de l'ajuda sigui perjudicar el medi ambient.

BCN World tindrà el 'sí' de CiU, PSC i PPC

"L'economia catalana no es pot basar en el turisme massiu i el joc", ha sentenciat Junqueras durant la seva conferència. El líder republicà ha maldat contra els efectes d'una potenciació excessiva de l'economia de "baix valor afegir" i "poca productivitat", i ha defensat per a Catalunya una especialització més gran en la indústria. 

Precisament entre els assistents a la conferència hi havia un empresari representant del sector del joc que li ha retret a Junqueras les crítiques cap al mercat que ell representa -només la seva empresa va facturar 100 milions el 2013, dels quals 15 milions van anar a les arques públiques en forma d'impostos, i ocupa a 600 treballadors El president d'ERc ha insistit en què l'economia catalana no pot basar el seu creixement en aquest sector, però l'ha animat a estar tranquil pel futur del joc a Catalunya. "Al final de tot, en el cas del joc, no li cal patir perquè hi haurà un acord entre Convergència, Socialistes i PP", ha afirmat referint-se a les reformes legislatives que afecten al joc i que el Parlament està debatent en aquests moments com a preludi de la inversió que farà possible el projecte BCN World.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
CRUELLS TOLMO PERE fletxa palau de plegamans
28 de gener de 2014, 22.31 h

Jo opinò que si el poble CATALÀ ha da ser lliure hauriem de tornar agafar la falç i en senyar lo que som i pequè som CATALANS


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
bejota fletxa bcn
28 de gener de 2014, 20.43 h

Empresarios alemanes piden a la Generalitat que abandone su plan soberanista antes de "acabar de matar" a la economía
El Círculo de Directivos de Habla Alemana (KDF por sus siglas en alemán) han expresado este martes su preocupación ante el proceso soberanista liderado por el Gobierno de CiU y han reclamado al consejero de Empresa y Empleo, Felip Puig, que lo abandonen y se centren en la salida de la crisis.


N.B. HO HAN DIT ELS EMPRESARIS AMERICANS TAMBÉ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Marivi fletxa Barcelona
28 de gener de 2014, 14.16 h


Quería protestar por lo mal que se portó el otro dia pilar rahola con olvido hormigos el el programa de tele 5 , daba a entender que el hijo que espera pudiera no ser de su marido , Ella como lo sabe ? Como mujer me pareció muy desagradable con ella , que yo sepa no ha echo mal a nadie



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Batcelona
28 de gener de 2014, 11.51 h

Per a mostres, aquesta:
https://www.youtube.com/watch?v=im_TP3cXrFA
Sí, marxem. Estem farts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
28 de gener de 2014, 11.40 h

http://www.youtube.com/watch?v=43HY0HAnIbQ

difonguem webs com aquesta: www.helpcatalonia.cat

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència. Hi ha persones de Hong Kong, New York, Mèxic, Bósnia, Dublin, Los Ángeles, Argentina... entre moltes altres ciutats i països del món. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
28 de gener de 2014, 10.57 h

#6
Ara, això sí; tanquem Canal 9 ben ràpid que fa una despesa inútil, oi Sr fabra? i de pas, tanquem les emissions de TV3 i de Cat Ràdio que tot i que no ens costin un euro, ens fan nosa i ens gastem uns 50.000 € en clausurar-les.

Bon apuntament Vicenç.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
28 de gener de 2014, 10.52 h

En Marrano Yavoy és el malnom de profeta o visionari, per tal disfressar la veritable personalitat d´en Mariano Rajoy.
Mariano Rajoy = Sandro Rey
Mariano Rajoy = Bruja Lola
Mariano Rajoy = Rappel
En Marrano Yavoy, és com aquell bruixot que està amb la bola de cristall i de sobte trucant a la porta i ell demana ... qui hi ha? i de l´altra banda de la porta se sent ... au va home va, quin collons d´endevinador és aquest? au adéu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
28 de gener de 2014, 10.18 h

EL AMO DEL DIRECTE, EL ASALTAPISCINAS PUIG, CONDENADO POR EL TRIBUNAL SUPREMO POR LLAMAR NAZI (no a si mismo que seria lo lógico) SINO A AIR BERLIN.
El ex diputado de ERC tendrá que pagar 30.000 euros a la compañía aérea, cuyo logotipo asimiló a la esvástica, por "una intromisión ilegítima al honor y a la imagen de la empresa" alemana, "un país donde existe una especial.
La Sala de lo Civil del Tribunal Supremo ha ratificado la condena contra el ex diputado de ERC Joan Puig por haber... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 de gener de 2014, 09.07 h

#6 y el de Lérida ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Carme fletxa Bcn
27 de gener de 2014, 21.46 h

Quan tens clar que es trenquen les regles del joc quan els interessa, quan saps que et seguiran enganyant i no t'escoltaran, quan veus que els seus interesos no son legitims i sempre et maltractarant i t'empobrirant es millor plegar. No es pot jugar si et fan trampes, res a fer amb un tafur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.