directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La Coordinadora ja té 1.500 fedataris disposats a recollir signatures pel referèndum nacional d'independència

Els ha reclutat en només vuit hores · Necessitaran milers de voluntaris per aplegar 220.000 firmes un cop la mesa del Parlament autoritzi la IP

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

En només vuit hores, la Coordinadora de consultes sobre la independència ja compta amb 1.500 persones adherides a la Comissió Promotora de la Iniciativa Popular (IP) per convocar un referèndum nacional sobre la independència de Catalunya. La resposta ha superat 'totes les expectatives' i en els propers dies se seguiran reclutant voluntaris per recollir les 220.000 signatures necessàries perquè el debat sobre la independència arribi al Parlament. Divendres passat van presentar l'informe jurídic que avala el procés, i aquest dilluns s'ha iniciat la campanya per fitxar els fedataris. Segons els responsables, el procés sencer pot allargar-se un any, però de moment han posat en marxa un formulari perquè tothom qui vulgui col·laborar recollint signatures per impulsar el referèndum d'autodeterminació s'hi pugui apuntar. Malgrat tot, encara cal que la mesa del Parlament autoritzi la recollida de suports perquè la IP tiri endavant, però segons l'informe d'Alfons López Tena 'no hi ha arguments tècnics' per tombar la iniciativa.
Segons l'informe del jurista Alfons López Tena, la Mesa no tindria arguments tècnics per tombar la Iniciativa Popular ja que la Generalitat de Catalunya té competències per proposar una reforma constitucional i el debat es traslladaria a l'àmbit polític quan -després de la recollida de signatures- el tràmit arribés al Parlament i obligués els partits a posicionar-se a favor o en contra no de la independència sinó de convocar o no un referèndum.

La decisió d'impulsar una IP perquè el Parlament de Catalunya convoqui el Referèndum nacional i oficial sobre la independència el 2011, quan acabi el procés de Consulta, va ser acordada l’11 d’abril de 2010 a Girona, amb el suport de més de 300 comissions organitzadores locals de consultes independentistes.

Segons la Coordinadora, per aconseguir que el Referèndum es convoqui el 2011, cal que la Iniciativa Popular es presenti ara, doncs es necessita més d’un any per complir amb tots els tràmits necessaris. S'utilitzarà la via que permet la nova Llei de Consultes Populars per via de Referèndum, que en el seu article 21 diu: “Els ciutadans de Catalunya poden promoure la convocatòria d’una consulta popular en l’àmbit de Catalunya si està avalada almenys pel 3% de la població”. Per això serà necessari comptar amb el suport de milers de fedataris que ajudin a recollir les 220.000 signatures requerides.

Els qui s'apuntin a col·laborar amb la Coordinadora per impulsar la IP rebran fulls de signatures per tal d'aplegar suports un cop la mesa del Parlament doni via lliure a la recollida de signatures.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
15 de maig de 2010, 09.15 h

-rebutjar la iniciativa. No 'tombar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
oriol fletxa bcn
14 de maig de 2010, 09.00 h

per fí bones notícies !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Republicà fletxa Barcelona
10 de maig de 2010, 22.46 h

Fet, ja sóc voluntari. Menys protestar i més feina !!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Antoni fletxa Barcelona
10 de maig de 2010, 18.50 h

La mesa del Parlament com a part de l'administració de l'estat te el deure de promoure, mes que d'autoritzar o no la recollida de signatures. Els deures no son opcionals i nomes cal complir-los. Art. 1.3 d'aquí : www.un.org/spanish/Depts/dpi/boletin/humanrights/pidesc.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
10 de maig de 2010, 15.03 h

No té cap sentit això! Encara falta moltes pobles i fins i tot Barcelona a fer les consultes, suma de la gent que ha votat supera fàcilment 220.000 vots ... què cal es a votar i fer que a parlament de Catalunya sigui capaç a organitzar un. Montilla com president no té cap sentit ni parlar-ne ... què ERC i CiU, dos partits 'catalans' hi posin d'acord i ja està ... m'entrestant que es continua aquesta manifestació pàcifica i democràtica ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Girona
10 de maig de 2010, 13.40 h

A Girona, a la reunió de la coordinadora nacional, com a molt hi eren una trentena de persones, no cal dir mentides per tirar un projecte endavant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.