directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Elena no sap amb qui es juga “els quartos”

Treu "ferro" a la seva participació a l'Assemblea Oberta i no en preveu "cap conseqüència", assegura que ha comunicat a la direcció del PSC que assisteix a l'acte d’ICV-EUiA

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El diputat díscol del PSC i líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha defensat la seva participació a l'Assemblea Oberta, l'acte que promou ICV-EUiA per articular moviments socials d'esquerres. Elena hi vol "treure ferro" perquè participa "a una trobada per debatre sobre política; no és un míting d'un partit". I per això, ha assegurat, la seva assistència "no té perquè tenir cap conseqüència". "El que és rellevant no és la dinàmica d'expulsions disciplinàries, sinó el rol de ser actius i defensar les posicions allà on se'ns convida", ha dit. El socialista ha apuntat que intentarà ser diumenge a l'acte que reunirà Pere Navarro i Susana Díaz, tot i que té "un compromís" a Vilanova i la Geltrú.

Comparteix
   


Etiquetes
El PSOE ha ordenat expulsar el sector crític del PSC

Elena ha explicat, a preguntes dels periodistes, que ha comunicat a la direcció del partit la seva participació a l'Assemblea. De moment, també ha fet acte de presència l'exdiputat socialista Toni Comín; i s'espera que arribin al llarg del matí Jordi del Río, també d'Avancem i membre de l'executiva del PSC, i Fabián Mohedano, apartat de la direcció socialista per haver participat a un acte d'ERC al desembre.

Segons l'organització, més de 1.400 persones participen a l'Assemblea, 200 de les quals s'han hagut d'instal·lar en una carpa externa perquè no cabien a la Fabra i Coats. Per donar-ne el tret de sertida, a partir de les 10 del matí, han intervingut els coordinadors nacionals d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, i el coordinador genera d'EUiA, Joan Josep Nuet.

Del Río, sobre els crítics a l'Assembla Oberta: "Entendríem que apliquessin el mateix criteri però ho consideraríem un error"

Barcelona (ACN).- Jordi del Río, membre de l'executiva del PSC i del col·lectiu Avancem, ha assegurat que participar a l'Assembla Oberta que promouen ICV i EUiA és d'"absoluta normalitat". Ara bé, ha deixat la porta oberta a possibles conseqüències disciplinàries: "Van marcar un criteri amb l'assistència de Fabián Mohedano en un acte promogut per ERC i entendríem que apliquessin el mateix criteri però consideraríem que és un error". Del Río ha recordat que el darrer Congrés va aprovar "una resolució per construir l'Aliança Catalana de Progrés" i que de fet, dins l'executiva del PSC "hi ha una secretaria" que se'n diu. Per tirar-ho endavant "la millor manera de fer política és dialogar".
Del Río no sap si assistirà aquest diumenge a l'acte del PSC a La Farga. Del Río ha arribat a l'antiga Fabra i Coats a mig matí, mentre en grups reduïts els participants a l'Assemblea Oberta debaten sobre noves polítics. Ha arribat amb Fabián Mohedano, apartat de l'executiva per haver assistit a un acte d'ERC al desembre. 

Del Río ha assegurat, en aquesta línia, que seria "un error" que se'ls apliquessin mesures disciplinàries. "No les entendríem". A més, ha recordat que ICV és un partit "company de viatge". També s'han deixat veure a l'acte 'Ara és demà' el diputat crític Joan Ignasi Elena i l'exdiputat socialista Toni Comín. 
Principio del formulario
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Synera fletxa Barcelona
2 de febrer de 2014, 10.11 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de febrer de 2014, 08.58 h


Aquests del sector crític són d'admirar, perquè dins d'un partit colonitzat com el PSC, mantenir una actitud catalanista té algo d'heroic


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Batcelona
1 de febrer de 2014, 16.37 h

Pobre Elena! El remetran a la Còlquida alla al mar Negre, com a l'altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
1 de febrer de 2014, 12.21 h

Si el PSOE de Madrid i Andalucía, han decretat expulsar aquells que en el seu dret de ser crítics ho siguin, el PSOE d´en Navarro a Catalunya cumplirà les ordres i els farà fora, passant a ser la quarta força al Parlament i potser desapareixent del territori, doncs l´hemorràgia de batlles, regidors i càrrecs internes, és cada vegada més gran.
Stalinisme en estat pur.
La seva profecia és la de que, el procés s´avorta per part de la dreta i després guanya les eleccions l´esquerra ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.