directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 05:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El Món casteller premia a personalitats, colles i col·lectius en la VIII Nit de Castells a Valls

Representants de més de 70 colles castelleres es van reunir ahir a la capital de l'Alt Camp

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

@FestaDirecte | Valls
Unes 400 persones vinculades a una setantena de colles castelleres van omplir el Centre Cultural de Valls en la
 VIII edició de la Nit dels Castells. L'acte ha servit per homenatjar i premiar a diverses entitats o castellers de dilatada trajectòria en una vetllada presidida pel Conseller de Presidència Francesc Homs i l'alcalde de Valls, Albert Batet. 

Quico Pino, premi a la trajectòria castellera, rep el guardó de mans de Francesc Homs, Conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya
Quico Pino, premi a la trajectòria castellera, rep el guardó de mans de Francesc Homs, Conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya
© ACN

Comparteix
   

Durant el discurs de presentació, a càrrec de Santi Terraza i Jordi Roigé, director i editor respectivament de la Revista CasTells, organitzadora de l'acte, han subratllat el gran moment que viu el fet casteller i el procés cap a la independència que viu Catalunya actualment, una evolució castellera i política que ha sigut comparada amb l'any 2004 quan va ser fundada la revista casTells. 

El moment
culminant de la Nit de Castells ha sigut l'entrega de premis i reconeixements que enguany s'han ampliat amb cinc dotacions més en diverses categories. El casteller Quico Pino va rebre el reconeixement a la Trajectòria castellera, coincidint amb els 50 anys com a casteller de tronc, i que va agrair especialment a la seva colla, els Xiquets de Tarragona,  'per portar 50 anys pujant als castells i seguint divertint-se'. 

El premi a la Plaça Castellera de la temporada va recaure a la del Catllar (Tarragona),  on es va protagonitzar una espectacular jornada castellera de Gamma Extra. El premi el va recollir Joan Olivé, el veí d'aquesta població encarregat de contractar a les colles per la seva festa major des de fa 30 anys i destacat afeccionat casteller, visiblement emocionat en rebre aquesta distinció.

La premsa castellera especialitzada va atorgar el premi Moment de la temporada al 3de10 que els Castellers de Vilafranca van completar a la diada de Sant Fèlix la passada temporada "Portàvem molts intents d'aquest tres de deu, i al final, el vam poder descarregar d'una punyetera vegada, realment ens el mereixem", va reconèixer el president dels Verds Josep 'Jou' Cabré quan ha recollit el premi.

Les Colles de Gamma Extra van escollir als Castellers de la Vila de Gràcia com  la Colla de la Temporada, especialment per la seva excel·lent evolució i que els ha convertit en colla de 9. Els veïns de Llorenç del Penedès, que aixequen castells només durant la seva festa major van ser els distingits amb el premi Iniciativa Social a favor del Món Casteller, mentre que els guanyadors del premi l'Aleta va recaure a la canalla dels Castellers de Barcelona, pel seu projecte integrador i de treball conjunt.
Per la seva banda, la Muixeranga d'Algemesí va ser distingida amb el premi Ambaixador de Castells com a testimoni d'un passat comú amb el fet casteller i per compartir uns valors comuns. Els premiats amb el concurs popular de fotografia també van recollir els premis de diverses dotacions econòmiques. 

El 2014 és l'any que l'enxaneta ha de fer l'aleta i després l'hem de descarregar bé", apunta el Conseller Homs

Un muntatge artístic ha combinat música,  la lectura dramatitzada de textos castellers i pintura en directe a dalt d'una bastida dibuixant un castell que ha anat evolucionant a mesura que s'han entregat els premis. L'acte s'ha tancat amb el parlament del Conseller de Presidència Francesc Homs, on ha fet servir una metàfora castellera amb el procés sobiranista "Aquest 2014 és l'any en què l'enxaneta ha de fer l'aleta i després l'hem de descarregar bé", ha declarat. Per la seva banda, l'alcalde de Valls, Albert Batet, ha destacat que "és un any molt important perquè començarem les obres del Museu Casteller". "De la mateixa manera que aconseguim que es faci un castell, hem de fer el mateix perquè es faci el museu", ha afegit.

El Cant dels Segadors ha tancat l'acte institucional de la Nit de Castells per donar pas al sopar amb tots els premiats i assistents.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Catalonia : More Than Just A Community fletxa ..............................
4 de febrer de 2014, 00.24 h

http://www.youtube.com/watch?v=SWR47hYM6uM

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
maria fletxa bcn
3 de febrer de 2014, 09.48 h

Tots plegats a fer pinya!. Bon exemple el dels castells, un esforç col·lectiu per aconseguir una fita important, i que es rematat per la canalla (futur) i amb un gest cordial (gens agressiu ) de l' enxaneta . Endavant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
2 de febrer de 2014, 20.29 h


Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010: 

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.