Sala i Martín internacionalitza el dret a decidir de Catalunya
En una nova entrada en el seu bloc l’economista català explica com va convèncer a Davos i davant Durao Barroso de la força de la democràcia per mantenir Catalunya independent dins la UE
Malgrat que la versió que explica el diari El Mundo del sopar privat de Davos intenta desmerèixer Sala i Martín, la veritat explicada per l’economista deixa encara molt més clar la força que tenim els catalans per lluitar per la via democràtica per una Catalunya independent, un dret que a Europa i als EUA no podrà ser discutit. Les paraules van tenir tota la força de la democràcia i fins i tot va aconseguir els aplaudiments de bona part dels presents. Fins i tot explica que un cop acabat el sopar el president Barroso se li va acostar a la seva taula i van mantenir una llarga conversa que Sala i Martín pensa mantenir en la seva privacitat
Sala i Martin clarifica el que explica El Mundo del sopar de Davos“El tema de la sesión era el “renacimiento de Europa”. La idea era debatir sobre si Europa estaba renaciendo de sus cenizas económicas, políticas, culturales o artísticas y, en caso de que no lo esté haciendo, qué deberíamos hacer entre todos para que lo haga. Entre los ponentes había políticos (como el propio Durao Barroso), empresarios, artistas, historiadores y economistas (como yo).
Després de Barroso va parlar Sala i Martín
“Yo sabía que Durao Barroso era uno de los pocos dirigentes europeos que había afirmado que si Catalunya votara a favor de la independencia de España, automáticamente quedaría fuera de la Unión Europea y eso me pareció inconsistente con su discurso sobre el éxito que para Europa representaba la incorporación de Serbia y Croacia.”
Entre altres coses Sala i Martín li va preguntar: “¿De verdad que la Europa democrática de la que usted se siente tan orgulloso es una Europa que celebra la incorporación de países que consiguen la independencia a través de cruentas guerras pero amenaza con la expulsión a quien busca lo mismo a través de los votos?” El público presente aplaudió.”
Val la pena llegir les explicacions que Sala i Martín descriu al seu bloc.