directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El PP valencià un cau de cinisme i genocidi contra la llengua catalana

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua suspèn la presentació del Diccionari Normatiu per l’amenaça de dissoldre l’acadèmia del Govern Fabra

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha suspès la presentació del Diccionari Normatiu Valencià, prevista per aquest dimarts, per "raons d'ajusts en l'aplicació informàtica de la pàgina web i per problemes tècnics en el nostre servidor", segons que ha comunicat la institució a través d'un correu electrònic. L'AVL ha rebut al llarg d'aquest cap de setmana crítiques per part de membres del govern valencià i de diputats del PP per ratificar la unitat de la llengua i admetre altres denominacions compatibles amb l'oficial de 'llengua valenciana'. La institució ha suspès la presentació sense data.


Comparteix
   


Etiquetes

L'oposició denuncia que el PP vol acabar amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per haver reconegut la unitat lingüística

València (ACN).- Els partits polítics de l'oposició han denunciat aquest dilluns que el PP vulgui acabar amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) després que aquest divendres presentés el Diccionari Normatiu Valencià, on es reconeix la unitat de la llengua i s'accepta fer compatible la denominació oficial 'llengua valenciana' amb altres. Diversos dirigents populars han realitzat al llarg del cap de setmana declaracions criticant aquestes postures de l'AVL. El PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià han lamentat aquest dilluns les declaracions dels populars i han afegit que intenten fer reviure el conflicte lingüístic i menyspreen la llengua així com les tesis científiques.

El govern Fabra amenaça amb dissoldre l’acadèmia

En el centre de la polèmica es troba la definició que el Diccionari fa de la llengua, on estableix que es tracta d'una "llengua romànica parlada a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears i uns altres territoris de la Corona d'Aragó i que també rep el nom de català". Sobre la denominació, el Diccionari es decanta per la denominació de 'Llengua valenciana', en ser la més tradicional, però la fa compatible amb altres denominacions com la de 'català'. 

L'aprovació del diccionari ha costat més de 12 anys de debats i va ser anunciada el passat divendres. L'AVL tenia previst presentar-lo aquest dimarts, presentació que ara ha suspès adduint motius tècnics i de caire informàtic. 

El PP més cínic i el seu genocidi contra la llengua valenciana

Després de l'anunci de la seva aprovació, dirigents del PP valencià com el conseller de Governació, Serafín Castellano, varen criticar durament l'AVL assenyalant que la institució es trobava allunyada de la societat i que equiparar valencià i català feia que l'AVL perdés tot el seu sentit. També el vicesíndic del PP a les Corts Valencianes, Rafael Maluenda, va qualificar de "vergonya" i de "menyspreu" aquestes definicions. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
Paula fletxa bcn
5 de febrer de 2014, 23.06 h

Si voleu felicitar i encoratjar l´Acadèmia Valenciana, aquest és el mail de contacte:
http://www.avl.gva.es/contacte.html
És molt important que els fem costat, des de tots els països que tenim la mateixa llengua. Ja n´hi ha prou de voler-nos exterminar culturalment. Cal fer un front comú!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Todo por Castilla fletxa Arriba Madrid
4 de febrer de 2014, 22.57 h

Jack el Destripador amaba a sus víctimas, por eso las troceaba. Nosotros amamos del mismo modo el catalán: LAPAO, valenciano, formenterense…

Todo por Castilla! Arriba Madrid!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
4 de febrer de 2014, 20.11 h

BEJOTA, ja tens l'egb en idioma LAPAO? que el Rajoy es mariquita i parla en LAPAO, bon home!!! ESPAÑA, PAIS D'ANALFABETS, BEJOTAS i Undargarins.mercadona-FAES!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
4 de febrer de 2014, 19.17 h


#33 A VEURE, BEJOTA, SI FINALMENT UN DIA TE'N VAS A L'ESCOLA I APRENS A ESCRIURE COM UNA PERSONA NORMAL, PERQUÈ SEMBLES UN NEN DE 8 ANYS. ES FA DIFÍCIL LLEGIR-TE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
esteve fletxa barcelona
4 de febrer de 2014, 18.08 h

#33 No et canses mai de dir collonades ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
dfafasdfaw fletxa sdfasgasd
4 de febrer de 2014, 16.53 h

Crearen l'AVL per separar la llengua i no se n'han sortit del tot. D'entrada en la seva Constitució com a Acadèmia Valenciana de la Llengua, que no Academia de la Llengua Valenciana com alguns volien, varen tenir fortes discusions i acabaren deixant clar que ambdues denominacions, el Valenciá i Català, són denominacions antigües i fonamentades de la Llengua al País Valencia.
Si fins ara no han pogut sortir-se'n de separar el valencia-català es possibie que l'AVL no els serveixi. A m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Jaume fletxa Barcelona
4 de febrer de 2014, 15.55 h

ARA VE EL REI JAUME I A TALLAR EL CAP D'AQUESTS DOS IMPRESENTABLES DE LA FOTO!!!

Mireu quina foto. La bollera Rita ('Rita, el Papa ja sap lo teu?'; li deien certes pancartes a la Rita durant la carísima visita de Benet XVI) i el cara-pepino aquest del Fabra (quina cara de lluç fa!!) presidint els 'Premis Rey Jaime I'.

El que hauría de fer Jaume I es resuscitar, agafar l'espasa, i tallar aixo que tenen per cap aquests dos impresentables. Després, que els pengin a les Torres de Serrans i d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
bejota fletxa bcn
4 de febrer de 2014, 15.35 h



A VALÈNCIA , LES ILLES ,LA FRANJA,SABEN QUE CATALUNYA VOL ANEXIONR-SE ELS TERRITORICOM ESTÀ DEMOSTRAT MB ELS MILIONS DESVIATSPER LA GENERALITAT A AQUESTS TERRITORIS.AIXÓ ÈS EL QUE PASSA:CATALANS FORA DE NOSTRA TERRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
4 de febrer de 2014, 12.30 h

os sindicatos chorizos, ugt y comisiones, psoe e iu, sois todos lo mismo, los únicos que valen la pena son los del SAT, que roban al rico para dárselo al pobre.el psoe e iu están robando,robando y no paran de robar,por favor,ustedes los catalanes,que son gente inteligente y razonable,no voten nunca más a estos partidos del psoe.iu que nos están matando,nos están dejando en los huesos,no tenemos para comer,esta gente dice que andalucia imparable,pero es mentira ,nos están robando,esquilm ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
4 de febrer de 2014, 12.29 h

QUIERO ESCRIBIRLES A LOS SEÑORES DE CATALUNYA PARA CONTARLES LA TERRIBLE SITUACION QUE VIVIMOS EN ANDALUCIA DESDE HACE MAS DE 30 AÑOS,(Y LOS QUE NOS QUEDAN DE AGUANTAR ESTO ):
VERÁN :
COMO USTEDES BIEN SABEN,DESDE HACE MAS DE 30 AÑOS VENIMOS SOPORTANDO LA TIRANIA DE UN PARTIDILLO LLAMADO psoe,QUE NOS ESTÁ SACANDO LAS ENTRETELAS A TODOS,SIN EMBARGO,LA GENTE,NO SÉ POR QUÉ,LE SIGUE VOTANDO,DEBE SER PORQUE MUCHOS CHUPAN DEL BOTE,MUCHOS ENCHUFADOS EN LA JUNTA DE ANDALUCIA Y SUS ORGANISMOS SAT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.