directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears, premi Martí Gasull

Plataforma per la Llengua entrega el guardó al col•lectiu de docents defensor de l'escola en català

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- L'Assemblea de Docents de les Illes Balears és el guanyador del premi Martí Gasull a l'exemplaritat en la defensa del català. El col·lectiu de docents defensor de l'escola en català a les Illes Balears ha rebut el guardó aquest dimarts a la sala Moragues del Born Centre Cultural de Barcelona en un conduït per Quim Masferrer. Aquest nou guardó que atorga Plataforma per la Llengua té per objectiu recordar la figura del fundador de l'entitat, que va morir al setembre de 2012 en un accident de muntanya a l'Himàlaia, i que la seva tasca serveixi per inspirar i reconèixer tots aquells que treballen en favor de la llengua catalana.

Foto de família dels Premis Martí Gasull amb els guanyadors i els finalistes
Foto de família dels Premis Martí Gasull amb els guanyadors i els finalistes
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

En defensa de la llengua catalana davant el genocidi del PP

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears es va crear a principis de 2013 en defensa d'una escola pública en català i contra les mesures imposades pel govern de les Illes "per relegar la llengua catalana en aquest àmbit". Plataforma per la Llengua ha destacat que de manera democràtica i pacífica, aquesta plataforma "ha capitalitzat el descontent d'una societat i ha mobilitzat desenes de milers de persones a les Illes per l'educació en català, un fet que ha propiciat adhesions a la seva lluita procedents d'arreu dels Països Catalans". 

L'Assemblea de Docents ha obtingut un premi en metàl·lic de 3.000 euros i un guardó creat per a l'ocasió per Joaquim Capdevila, orfebre i joier reconegut internacionalment i que ha dissenyat nombroses distincions, com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya o els Premis Nacionals de Cultura, entre moltes altres. 

Després de recollir el guardó de mans del president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, Margalida Caldentey ha assegurat que el fet d'estar nominats ja era un premi. És un guardó "compartit per molta gent, professors, pares i alumnes i la llàstima és que el Govern de les Illes Balears no comparteixi aquesta alegria". En aquest context, la representant de l'Assemblea ha assegurat que "per molt que s'empenyin a dir que a les Illes no es parla català, que per nosaltres el castellà és tant important com el català, que el sistema educatiu en català és la causa del fracàs escolar a les Illes i que els professors manipulem, seguirem defensant, ensenyant i mantenint viva la nostra llengua com no pot ser d'una altra forma", ha ressaltat. 

Viquipèdia en català i l'activista Joan-Carles Martí

La Viquipèdia en català, l'edició en llengua catalana de la Wikipedia, la principal enciclopèdia en línia a Internet, i l'activista d'Elx Joan-Carles Martí i Casanova han estat els altres dos finalistes. De fet, els seus represants també han intervingut a l'acte quan encara no se sabia qui seria el guanyador. El president d'Amical Wikimedia, Arnau Duran, ha explicat que amb el seu projecte fan un base de coneixement accessible per tothom, en la seva llengua i de manera gratuïta. Duran ha considerat que tot ciutadà del món té dret a accedir a la informació en la seva llengua i en aquest cas en català. Mentre, Joan-Carles Martí ha recordat que als anys 60 i 70 les famílies catalanoparlants havien de deixar de parlar valencià als fills. "Hi ha hagut un canvi important, però sembla que el vent de ponent torna a bufar", ha destacat. 

Per la seva part, el president de la Plataforma per la Llengua ha dit que amb aquest acte s'homenatja públicament al Martí Gasull i es posa de nou un gra de sorra per "millorar la situació de la llengua catalana que malgrat estar al segle XXI encara rep els atacs constants de les institucions de l'estat espanyol i el francès". "Era un patriota incansable sense agenda i sense horaris", ha remarcat Escuder fent referència a Martí Gasull. 

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, ha remarcat en la seva intervenció el paper jugat per Martí Gasull en Plataforma per Llengua. "Tots els finalistes expressen a la seva manera la força de la nostra llengua com a factor d'afirmació del país i agermanament de pobles", ha assenyalat Esteve. "Volem reivindicar la força de la nostra llengua".

Homs: "Els que diuen que no, heu arribat tard"

L'acte l'ha tancat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, qui ha assenyalat que "tota aquella gent que diu que 'no' i ens volem proposar decisions absurdes, han arribat tard i en un acte com el d'avui es pot dir clar i català: Heu arribat tard". Homs ha dit però que la feina no s'acaba aquí i que n'hi ha molta. 

El passat dijous passat es va tancar el termini per votar el guanyador del premi, i més de 4.000 persones hi van participar a través del web www.premimartigasull.cat i es van rebre més de 96 candidatures presentades. El premi, que té la col·laboració de la Diputació de Barcelona, es lliurarà cada any a persones físiques o jurídiques que "hagin contribuït a la millora de la situació de la llengua catalana, i, a més d'esperonar l'activisme lingüístic, pretén homenatjar i recordar la figura d'un dels seus fundadors i principal impulsor de l'entitat", Martí Gasull. 


 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
5 de febrer de 2014, 15.13 h

http://www.30m2014bru.cat/

Entitats d'Escòcia, Flandes i dels Països Catalans, a punt per a la manifestació de Brussel·les

Sota el lema 'It’s about Democracy!’ diferents moviments socials de tota Europa s'expressaran a favor l’exercici del dret d’autodeterminació el pròxim 30 de març

Sortiran autocars des de les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

http://www.30m2014bru.cat/

Fins al dia de la manifestació... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de febrer de 2014, 11.44 h




#6 I gorberang tus ijo

ansiosos ar convate

como uno suznormaleeeeeee ! ! !





Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
5 de febrer de 2014, 11.44 h

http://www.30m2014bru.cat/

Entitats d'Escòcia, Flandes i dels Països Catalans, a punt per a la manifestació de Brussel·les

Sota el lema 'It’s about Democracy!’ diferents moviments socials de tota Europa s'expressaran a favor l’exercici del dret d’autodeterminació el pròxim 30 de març

Sortiran autocars des de les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

http://www.30m2014bru.cat/

Fins al dia de la manifestació... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de febrer de 2014, 10.50 h

Los falsos doctorados de Rahola

En su web, libros o apariciones en la prensa se la presentaba así sin que lo corrigiera

(El articulo COMPLETO sobre la verdulera no tiene desperdicio)

http://www.elmundo.es/espana/2014/02/05/52f1869722601dbb068b4582.html?a=931957710092dc547d4d4353a0c798bd&t=1391593548


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
5 de febrer de 2014, 09.57 h

Premis cap a Alacant i cap a Ses Illes.
És així com es mostra als bàrbars, l´entitat del català en l´actualitat.
És així com expliquem que la llengua parlada de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, és una sola llengua parlada per més de 10.000.000 de persones.
PS: Hauriem de recordar dia a dia, els ciutadans aragonesos que es troben amenaçats per l´ús del català, anomenat avui per España com LAPAO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de febrer de 2014, 08.26 h



Asezme el fabor de publicar una LUnea duna puta bes !! coño !! i si no una LUnea, al menos una solea o una estrellea, cojone!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 de febrer de 2014, 08.24 h

#2

aunque, que quede claro, A PALETO NADIE ME GANA, A ANALFABETO NADIE GANA A ANACLETO, NI A SUZNORMAL, ni a patético ni a casposo, NADIE, OIS, NADIEEEEEEEE ! ! ! coño !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de febrer de 2014, 08.07 h


ESTE PANFLETO PARA PALETOS ADOCTRINADOS NO VA A PUBLICAR NI UNA SOLA LUNEA SOBRE LA HUELGA EN TV3 ?
ME EXTRAÑA MUCHO , CUANDO HABÍA HUELGA EN CANAL 9 , PUBLICABAN MUCHOS ARTÍCULOS AL RESPECTO ...
Menos mal que se dirige a un público de anormales , hasta para censurar son patéticos , cuando hay un problema en Cataluña , lo callan como la prensa cubana ... No os preocupéis , los asiduos lectores de esta mierda no son muy inteligentes precisamente , estos infelices ni se enteran , los ind... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
5 de febrer de 2014, 06.43 h


Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010: 

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.