directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'esquerra independentista continua mirant d'articular una llista per presentar-se a les eleccions al Parlament

Regidors de la CUP i d'EPM, exregidors d'ICV i entitats ecologistes formulen una Crida a la Unitat Popular perquè 'hi hagi una plataforma independentista, ecologista i d'esquerres'

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La CUP va decidir a l'assemblea de Girona de l'any passat que no concorreria a les propers eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per a la tardor. Però part de la seva militància no es resigna a no poder votar una candidatura del denominat independentisme revolucionari, i mira d'articular-ne una de pròpia. És per aquest motiu que divendres es va presentar a Barcelona el manifest Crida a la Unitat Popular, per la terra el treball i la llibertat, impulsada pel regidor de la CUP de Cardedeu Carles Roca, l'historiador i membre de la CUP d'Arenys de Munt Agustí Barrera, l'excoordinador d'Unió de Pagesos Pep Riera i els activistes ecologistes Joan Manel Martín i Josep Pàmies, entre d'altres. També donen suport a la proposta d'altres regidors de la CUP, d'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) i exregidors d'ICV.
Unitat Popular, Carles Roca, CUP
Comparteix
   


Etiquetes
Roca explica a directe!cat que la proposta 'sobrepassa l'àmbit de la CUP', perquè incorpora nous conceptes al del discurs tradicional de l'esquerra independentista. 'Els que impulsem la proposta i som militants de la CUP, entenem que la sobrepassa, perquè recollim inquietuds ecologistes i de formacions que ja estan treballant', afirma. Entre les innovacions que incorpora el manifest, hi consta la defensa de la regeneració democràtica i la incorporació de la Carta de la Terra.

Durant la presentació, Barrera va criticar les noves opcions polítiques independentistes que sorgeixen últimament, que reclamen l'assoliment d'un estat propi sense preocupar-se de quina orientació econòmica haurà de tenir aquest estat: 'Nosaltres volem que l'Estat català estigui al servei de les classes populars.'

Suport de la CUP
Malgrat sobrepassar l'àmbit de la CUP, els impulsors del manifest tenen la intenció que la formació s'hi adhereixi. És per aquest motiu que es van reunir amb el secretariat nacional del partit independentista, però aquest òrgan va al·legar que no era competent per decidir-ho i els va emplaçar a presentar-lo al consell polític, que tindrà lloc a final de mes. 'Hi anirem una delegació i demanarem que hi donin suport, perquè l'assemblea de Girona va deixar oberta la porta a donar suport a una llista independentista i d'esquerres', afirma Roca.

Intents de l'MDT i de Berga
El Moviment en Defensa de la Terra (MDT) i la CUP de Berga també han mirat d'endegar processos perquè l'esquerra independentista revolucionària estigui representada a les properes eleccions al Parlament. En el primer cas, l'MDT va anunciar que començava contactes amb la resta de formacions independentistes revolucionàries per captar-ne la predisposició. També es va reunir amb els impulsors del manifest Crida a la Unitat Popular, però no es van entendre. En el segon cas, la CUP berguedana també argumentava que l'annex aprovat a Girona obria la porta a crear una plataforma unitària per presentar-se a les eleccions. Els impulsors van exposar-ho al consell polític de la CUP el juliol de l'any passat, però la proposta no va tenir més recorregut.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Jordi fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 23.42 h

Pues a ver como enchufa a los amigos y familiares el que no vaya en las listas. Me voy a partir todo el culo cuando se empiecen a dar de hostias por no quedarse fuera


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Sisco fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 20.42 h

Només ens portarà a l'independentisme la unitat, i cada vegada tenim menys temps. Deixem els protagonismes aparcats. El nostre objectiu és fer fora la socioconvergencia, ells es freguen les mans veient com nosaltres ens barallem i els hi posem fàcil. Si l'esquerra independentista no aconsegueix força escons no tenim res a fer, i ara per ara, això només ho aconseguirem votant ERC, ens agradi o no. Tot els altres partits només resten i seran vots que no comptaran. Toquem de peus a terra. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Enric fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 14.08 h

#4 Què passa que voleu recolár ERC que ens ha traït? Per això no voleu que es presentin més candidatures independentistes al Parlament?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pere Jaume fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 13.40 h

Reagrupament és el menys legitimat per demanar unitat.... als fets em remeto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan Tusell fletxa Sant Feliu de Buixalleu
11 de maig de 2010, 13.22 h

Tot l'independentisme a de votar un partit tranversal. Hem de tenir la màxima força al Parlament. Reagrupament porta molt temps treballant en aquest sentit, i de manera rigurosa i seriosa. Tot lo altre és perdre força. A veura si ho anem entenent. Ja tindrem temps mes endavant de discutir si dretes o esquerres, i cadasqú que triï la seva opció preferida. Pero ara és l'hora de la UNITAT. Ara és l'hora de Reagrupament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Perot fletxa Lleida
11 de maig de 2010, 11.48 h

Això és fals, el titular, segurament intencionadament, dóna una informació falsa, l'esquerra independentista no està darrere això, és un grup de gent que no representa ni la CUP (que no es presenta a les autonòmique si sí a les municipals) ni de cap de les organitzacions de l'EI, és un grup de gent que potser en algun desl casos é spropera a l'EI, però no podeu parlar de que l'EI està 'mirant d'articular' això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Trucafort fletxa El Raval (Barcelona)
11 de maig de 2010, 10.28 h

La realitat és tossuda: la dreta no vol la independència (mireu el Duran i Lleida). I l'Esquerra independentista ja té una colla d'escons al parlament. O potser ERC és un partit de dretes? I si ho és... La canalla del metge de Puigcerdà, Què són? Més feina al carrer i menys internet, és el que cal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Carles fletxa Girona
11 de maig de 2010, 10.16 h

#4 Burro, que no vas llegir la nota de l'MDT dient que els contactes que havia iniciat fa temps no havien fructificat i que no donaven suport a aquesta candidatura perquè no hi havien forces suficients? L'únic que s'ha presentat en unes eleccions amb l'acord de la CUP per no anar-hi ha estat Endavant a les últimes europees!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pere Jaume fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 10.11 h

Aquest és el drama d'aquest pais: tothom vol fer la seva crida. Segur que la setmana que ve en tenim a una altra... i la següent una altra, i una altra... Perquè aquí tothom vol "cridar" o, com a mínim, figurar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
fontdelferro fletxa IGUALADA
11 de maig de 2010, 09.59 h

Actualment quina és la prioritat: ser d'esquerres o ser independentista? Sols anirem més ràpids, però junts arribarem més lluny! Visca Catalunya Lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.