directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Fabra, Bauzà i Valcárcel diuen que “Espanya els roba”

Els presidents de la Generalitat Valenciana, Balears i Múrcia inicien treballs per presentar un nou sistema que corregeixi l'infrafinançament (#EspanyaensRoba )

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El president valencià, Alberto Fabra, el balear, José Ramón Bauzà i el murcià, Ramón Luis Valcárcel, han mantingut aquest dilluns una reunió a València en la primera de les trobades per coordinar una proposta de reforma del sistema de finançament per ser presentada al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). En compareixença conjunta davant els mitjans, tots tres han coincidit en la necessitat d'una reforma que "trenqui amb l'statu quo" i corregeixi desigualtats amb una proposta "centrada en les persones, no en els territoris". Els caps de govern han remarcat l'infrafinançament ( #EspanyaensRoba )que pateixen i han posat de manifest la necessitat de garantir els serveis bàsics per als ciutadans.
El president de la Regió de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, el president valencià, Alberto Fabra, i el president del govern balear, José Ramón Bauzà, i el seu particular “Espanya ens Roba”
El president de la Regió de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, el president valencià, Alberto Fabra, i el president del govern balear, José Ramón Bauzà, i el seu particular “Espanya ens Roba”
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Afegir Múrcia per amagar l’espoli que pateixen els territoris de parla catalana

En aquest sentit, el valencià Alberto Fabra ha iniciat la seva compareixença manifestant que no es tracta "fer front contra ningú" sinó de "compartir una sèries de qüestions que hem vist que ens afectaven al tres, com és que l'actual model finançament generava una situació desigual i suficient quan a l'aportació per cobrir despeses socials". 

Fabra ha afegit que els "esforços" han restat competitivitat i "la nostra capacitat per atendre competències". El cap del Consell ha dit que entre els tres territoris sumen un 14,6% del PIB de l'estat espanyol, i 7,7 milions d'habitants, i que han patit un descens del 8,4% del PIB en els darrers anys a causa d'atendre el que no cobrien les transferències de l'Estat espanyol quan la mitjana estatal ha estat del 5,6%.

Al respecte, Fabra ha afegit que entre 2011 i 2014, i segons els avançaments a compte per part del govern espanyol, el País Valencià hauria rebut uns 6.000 MEUR menys dels que correspondrien sobre la mitjana per càpita mentre que Múrcia, un 1.200 MEUR i Balears 1.135 MEUR, sumant 8.300 MEUR entre totes tres. 


Fons de compensació transitòria i balances fiscals 

Preguntats sobre si cal reclamar un fons de compensació transitòria mentre no arribi el nou sistema, el president valencià Alberto Fabra s'ha limitat a assenyalar que aquesta és tan sols una primera trobada. Per contra, Bauzà i Valcárcel s'han mostrat més ferms en la demanda de compensacions retroactives per la manca de finançament en aquests darrers anys. El balear ha reclamar "compensar els esforços que han fet les persones" mentre el murcià ha dit que "hi ha altres comunitats que han percebut deutes històric tots els anys". 

Tots tres s'han mostrat favorables a la publicació de les balances fiscals perquè creuen que es mostrarà que els tres territoris han estat infrafinançats. En aquest sentit, Fabra ha dit que perquè "es miri com es miri ens donaran la raó". 

Preguntats sobre una possible devolució de competències, cap d'ells s'ha mostrat a favor. El més clar ha estat Bauzà que ha assenyalat que "quan hi ha diners, tothom vol competències, el debat és com finançar-les". 

Acabar amb els privilegis forals per compensar les comunitats espoliades

Preguntats per si aquest model respectaria el finançament particular de Navarra i el País Basc, Alberto Fabra ha dit que no "s'està contra ningú" sinó que "es diu que l'actual model comet una injustícia en almenys tres territoris". El balear José Ramón Bauzà ha estat més contundent i ha dit "els navarresos són espanyols i els bascos són espanyols i els hem de tenir presents" i que el sistema vol "la igualtat entre tots els ciutadans".  Per contra, el murcià Valcárcel s'ha mostrat partidari de conjugar els drets històrics amb el nou finançament. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
12 de febrer de 2014, 20.59 h

#15 Tens raó company,

Fa uns anys els amos de la Wolkswagen van voler traslladar una part de la producció a Txequia, i després d'uns mesos retornaren la producció a Catalunya ja que la diferència en els salaris a un i altre pais no era suficient per a compensar l'absentisme i la mala preparació dels obrers i operaris txecs.

I si els empresaris de BASF i altes empreses alemanyes decideixen marxar de Catalunya el mateix dia que ho facin comprarem els productes que ens venien a la compe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
12 de febrer de 2014, 12.28 h

En el meu comentari hi ha un error: al final te de dir: SI NO ES CERT QUE HO DIGUIN I SI ES CERT QUE CALLIN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de febrer de 2014, 12.20 h

Els Srs. Industrial alemanys són uns hipocrites ja quen saben perfectament que Catalunya sola compra a Alemania, ada any, per valor de 10.000 milions d´€ i si segueix siguent part d´ españa aviat no podrà. Si edrl que dic no és cert que ho diguin i si no és cert que callin.
Aquest és un comentari saduci


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
11 de febrer de 2014, 18.50 h

Que el PP governi a la majoria de les CCAA ens permet de veure com ara ni ells mateixos es creuen les mentides que han explicat durant anys i panys, i apareixen presidents de les CCAA més riques que governen i plantegen la mateixa queixa que fa anys que exposa Catalunya, i com que gossos amb gossos no es mosseguen aleshores no tenen més remei que acusar als bascos i al seu concert econòmic.
Després d'especular amb els diners que rebien, alehores es queixen amb l'excusa de la crisi.

Raül


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jaume fletxa Barcelona
11 de febrer de 2014, 16.11 h

TRES ESTÚPITS QUE ARA BAIXEN DEL BURRO

Mireu-los pobrets, fan pena. El Albertito Fabra ara predicant que li han de tornar diners quan de fa 3 dècades l'Estat Español els està fotent la cartera mentre els hi donàven caramelets com l'AVE, l'autopista, el Port de València, etc,.... Per no dir res del facinerós Bauzá amb aquesta barba de trabucaire de Sierra Morena (com el Currto Jimenez) i que sembla és el que paga més... Ja, ja. I com a torna, l'impresentable Valcarcel, aquest que fa a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 de febrer de 2014, 13.45 h

EL SOUFFLE NAZIONALISTA VA A EMPEZAR A DESINFLARSE. . . .


Directius alemanys residents a Catalunya, contra la independència
La Declaració de Barcelona assegura que una Catalunya independent portaria “nefastes conseqüències per a l'economia catalana” i “alerta dels perills d'un fervor nacionalista que en el darrer segle ha portat sofriments immensurables sobre Europa”

Una seixantena d'empresaris, executius i directius alemanys que viuen a Catalunya ha presentat aquest matí la De... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 de febrer de 2014, 11.04 h

-cap d'ells NO s'ha mostrat a favor


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
JORDI BDN fletxa Badalona
11 de febrer de 2014, 09.27 h

#9 Ja es veu "la jugada" ....al darrere de tot això està màquina del PP (govern espanyol)....son "fitxes de escacs" que estan movent, per un costat per desviar com be dieu, la atenció i fer veure que també ells també tenen territoris infrafinançats, i d'altra banda això els justifica a poder "preparar" una nova proposta de Finançament"..........però estan malgastant el seu temps i el nostre....això no servirà de res,....El procès es IRREVERSIBLE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de febrer de 2014, 08.39 h

Los tres compinches de Ali-Baba-Rajoy, Bauza, Fabra y Valcarcel dicen que España les roba ?
Es su manera de despistar, para continuar robando y expoliando en sus territorios.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joseph fletxa Girona
10 de febrer de 2014, 20.50 h

De hipocresia no els hi en falta! I de vergonya una mica i força! Necessiten continuar enganyant el seu entorn per no perdre votants!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.