directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

El sí a la independència superaria el 60% i el no quedaria per sota el 30%

Segons una enquesta del CEO i sense una oferta d’Espanya, la victòria del sí és inqüestionable i supera els mínims exigibles internacionalment

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Una enquesta experimental i no representativa del CEO situa el suport a la independència entre el 45% i el 63% en funció dels condicionants que afectin a la consulta. En la situació actual, en què no queda clar si l'Estat farà alguna oferta, si un futur estat català formaria part de la UE ni si hi hauria un boicot als productes catalans, el 'sí' a la independència arribaria al 53,5% i el 'no' al 28,2%. En canvi, en el supòsit que el govern espanyol es tanqués en banda a oferir noves competències i un pacte fiscal, els independentistes creixerien fins el 62,7%. Fins i tot si l'executiu estatal oferís un nou estatus polític per a Catalunya la independència continuaria sent l'opció més votada (55,6%).



Comparteix
   


Etiquetes
El sí a la independència és l’opció majoritària

El 'sí' seria l'opció majoritària en totes les hipòtesis que ha fet el CEO en una enquesta a 1.800 persones elaborada a través d'Internet. Com que l'enquesta no ha tingut en compte la doble formulació de la pregunta acordada per a la consulta, els resultats s'han limitat al 'sí' o 'no' a la independència, al vot en blanc i a l'abstenció. L'estudi ha estat penjat a la pàgina web de l'organisme aquest dilluns.

La mateixa fitxa tècnica del Centre d'Estudis d'Opinió ja adverteix que els resultats no són representatius per al conjunt de la població catalana, ja que la mostra s'ha extret d'un panel d'individus que voluntàriament han optat a formar-hi part. A més, aquestes 1.800 persones s'han dividit en diversos subgrups i cadascun ha respost una pregunta diferent. L'objectiu d'aquesta enquesta experimental és conèixer si el suport a la independència està condicionat a les conseqüències que tingui la constitució d'un estat independent (en funció del redactat de la pregunta).

La hipòtesi en què el 'sí' obtindria un suport menor és la d'una Catalunya  automàticament fora de la UE. Un 45,4% dels enquestats votarien a favor encara que tinguessin la certesa que l'estat català no estaria dins la UE. Els contraris a la secessió pujarien fins el 37,6% i l'abstenció se situaria a l'entorn del 13%. Si, en canvi, la Catalunya independent continués formant part de la Unió Europea de manera provisional mentre es negocia la solució legal per a l'ingrés del nou estat com a membre de ple dret, el 'sí' pujaria fins el 55,6% i el 'no' baixaria al 25,4%.

En total, el CEO ha suggerit 11 hipòtesis diferents. A més de les abans esmentades també s'ha preguntat el suport a la independència si Catalunya: obtingués grans beneficis econòmics gràcies, entre d'altres, a la supressió del dèficit fiscal (60,2% 'sí' - 25,2% 'no'); patís un boicot comercial i greus problemes econòmics (55% 'sí' - 31,7% 'no'); el castellà fos llengua cooficial i tots els castellanoparlants tinguessin reconeguts els seus drets lingüístics (57,8% 'sí'?- 24,5% 'no'); el futur del català es trobés completament garantit en l'Espanya actual (47,1% 'sí' - 30,4% 'no'); el castellà es trobés amenaçat en un futur estat independent (51% 'sí' - 33,3% 'no'); el futur del català es trobés molt amenaçat en l'Espanya actual (56,9% 'sí' - 22,5% 'no').

La majoria de les hipòtesis podrien combinar-se amb d'altres. El CEO ha escollit introduir clares connotacions a cada pregunta per intentar discriminar quin seria l'efecte si l'elecció entre independència 'sí' o 'no' es basés en un únic factor.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
12 de febrer de 2014, 19.14 h

Catalunya és contribuent net de la UE. España NO.
Catalunya importa d´alemania 10.000 Milions d'€ anuals.
Si creuen i demostren que aquests fets no son certs QUE HO DIGUIN.
Si creuen i saben que són absolutament certs QUE CALLIN.
Que pensin i tinguin en compte que Catalunya, en aquests moments, és l´única nació que crea llocs de trevall
Que pensin que CATALUNYA NO ÉS ESPAÑA ni ho estat mai: Catalunya està a España i els seus habitants no són espanyols de la mateixa manera que si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
b.uRLETA fletxa ESTAT ESPANYOL = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET = NIU DE CORRUPCIÓ I DE FANFARRONERIA CRETINA
12 de febrer de 2014, 08.54 h






#11 ANACLETAAAAAA, ANACLETA ARAGONESEEEEEES ! ! ! . . . com es nota que estàs furiosa perquè la CocaCola s'ha afartat de la INCOMPETÈNCIA de Madrid . . .

6 LOH MEHOREH ! !

Com dieu vosaltres els desgraciats pancastellanistes: AJO, AGUA i RESINA . . . AJOderse AGUAntarse i RESINArse, reineta ! ! !


huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! !





Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
B.Urleta fletxa ESTAT ESPANYOL = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET = NIU DE CORRUPCIÓ I DE FANFARRONERIA CRETINA
12 de febrer de 2014, 08.48 h






A mí, encara que l'economia de Catalunya patís una recessió i haguessim de tornar a uns nivells de vida com els dels anys 70, només per una qüestió de benestar mental i de dignitat estaria disposat AL QUE FOS per tal de separar-me d'aquest MISERÀBLE, CORRUPTE, DEGENERAT i DECADENT estat espanyol.

Però molt idiota caldria ser per pensar que si ens estalviem els SETZE MIL MILIONS d'euros que ens ROBA l'estat cada any, per moltes empreses alemanyes o xineses o americanes que marxessi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
B.Urleta fletxa ESTAT ESPANYOL = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET = NIU DE CORRUPCIÓ I DE FANFARRONERIA CRETINA
12 de febrer de 2014, 08.46 h






#8 #9 = BEJOTA, la pobra pijota idiota que no hi enten "ni jota"

#10 #11 = ANAL-CLETAAAAAAA ! ! ! Aragonesa, potser no tan inculta com l'anterior, però déu n'hi do . . .

DOS (casi) IGUALES PARA HOOOOOYYYYYYY ! ! ! (ambdues igual de cegues)





Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 de febrer de 2014, 17.26 h

#11 Si els empresàris tanquen portes a Catalunya ès per 'ofec económic al qual ens sotmet el Govern Central de Madrid, enterat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 de febrer de 2014, 14.48 h

a los nacionalistas e independistas en Cataluña no se crean puestos de trabajo, los autónomos y empresarios cansados de perder dinero cierran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 de febrer de 2014, 13.43 h

EL SOUFFLE NAZIONALISTA VA A EMPEZAR A DESINFLARSE. . . .


Directius alemanys residents a Catalunya, contra la independència
La Declaració de Barcelona assegura que una Catalunya independent portaria “nefastes conseqüències per a l'economia catalana” i “alerta dels perills d'un fervor nacionalista que en el darrer segle ha portat sofriments immensurables sobre Europa”

Una seixantena d'empresaris, executius i directius alemanys que viuen a Catalunya ha presentat aquest matí la De... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
BEJOTA fletxa bcn
11 de febrer de 2014, 13.18 h



URIETA: L'ENQUESTA DEL "MESIAS" QUAN MAS V'ADELANTAR L'ELECCIONS , LI DONAVAN MAJORIA" AMPLE". NO CAL RCORDAR-TE QUE , FINS I TOT , VA HAVER DE DIMITIR EL DIRECTOR DEL COE. AQUEST ORGANISME ,HO CUINA D'ACORD AMB MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
BEJOTA fletxa bcn
11 de febrer de 2014, 13.15 h

España

Empresarios alemanes alertan de que la independencia sería «nefasta» para Cataluña
Efe. Barcelona. Hace 34 minutos
Unos sesenta directivos y empresarios residentes en Cataluña, la mayoría de ellos alemanes, han alertado hoy de las "nefastas consecuencias"..


N.B. CAP EMPRESA RECOLZA L'INDEP. ELS TRENCAPTRIES , DEUEN SER MOLT RICS,OI ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7

Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.