directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El CCN fa pedagogia de la viabilitat d’una Catalunya independent als empresaris alemanys

Els empresaris sobiranistes consideren que els firmants de la “Declaració de Barcelona” estan mancats d’informació o que n’han fet servir de tergiversada, conscient o inconscientment

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

El Cercle Català de Negocis (CCN) s’ha posat formalment en contacte avui amb l’Associació d’Empresaris i Directius Alemanys ubicada a Barcelona per oferir-los mantenir una trobada, en la qual els empresaris sobiranistes catalans s’ofereixen a desmitificar els dubtes i temors relacionats amb el procés de consecució d’un estat propi per a Catalunya. El CCN s’inclina per la pedagogia com a millor eina per respondre la “Declaració de Barcelona” presentada ahir per un col·lectiu d’exdirectius alemanys.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La FAES i la Fundació Francisco Franco instigadors de les declaracions

La direcció del Cercle considera que les declaracions fetes públiques ahir es deuen a què les persones que les van fer “estan mancades d’informació o n’han rebut de tergiversada a través de la premsa espanyola” i és per aquest motiu que s’ofereixen a explicar el procés i les conseqüències que tindrà per a les empreses alemanyes instal·lades a Catalunya, a més d’explicar-los la situació en què restarà Catalunya en relació a la Unió Europea, el tractat de Schengen i el mercat espanyol.

Els signants de la “Declaració de Barcelona” no són representatius

Pel CCN, els firmants de la “Declaració de Barcelona” no són els representants autoritzats de l’empresariat alemany, sinó persones amb càrrecs o exalts càrrecs directius que “s’han deixat manipular per la FAES i per la Fundación Francisco Franco”. El Cercle manté que aquestes persones “no han aportat dades objectives i han fonamentat la seva posició en conjetures sense fonament”.

Per aquest motiu, el CCN els vol enviar un missatge clar. En primer lloc, els recorda que “el catalanisme polític s’ha caracteritzat per defensar la democràcia, l’estat de dret, el respecte als drets humans i la defensa de la integració europea”. Tanmateix Albert Pont, president del CCN, manifesta que “el dret internacional preveu la transmissió directa i quasi automàtica dels tractats signats per l’estat predecessor (en aquest cas Espanya) a l’estat successor (en aquest cas Catalunya) amb motiu d’una successió d’estats”. També preveu que els casos de successió d’estats “no suposin la pèrdua de drets i deures dels particulars establerts en tractats internacionals”. Segons Pont, “els tractats de la UE es continuaran aplicant a Catalunya amb completa normalitat l’endemà de la independència”.

Espanya és el que no és viable

El president del CCN desmunta el tremendisme dels firmants de la “Declaració de Barcelona” quan afirma que “Europa només preveu l’expulsió d’un estat com a membre de ple dret de la UE per violació dels criteris de Copenhaguen, que garanteixen la democràcia i el respecte dels Drets Humans. Qualsevol intervenció d’entitats legalment constituïdes, detenció d’autoritats públiques electes o supressió d’òrgans públics democràticament constituïts suposa una violació dels criteris de Copenhaguen”. I ho rebla amb contundència: “tal i com està anant el procés, ara per ara, és Espanya qui té més números per quedar-se fora d’Europa”.

Finalment, el  CCN exhorta el govern espanyol a explicar als mercats internacionals com pagarà els 1.080.000 milions d’euros de deute públic si no arriba a un acord amb Catalunya, i a explicar als ciutadans espanyols com pagarà les pensions una vegada Catalunya no sigui membre d’Espanya, tenint en compte que els catalans aportem el 29% al fons de reserva de la Seguretat Social. Un fons que, d’altra banda, el CCN considera que actualment ja no existeix perquè està invertit en deute públic espanyol de baixa qualificació creditícia.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
BEJOTA fletxa bcn
14 de febrer de 2014, 12.53 h

L'exministre Salchaga ,ha destacat, entre aquests efectes negatius d'una ruptura no negociada, l'efecte frontera (que podria suposar una reduccón del PIB català d'entre el 5% i el 20% segons diversos estudis) i, sobretot, que Catalunya quedaria fora de la UE, la qual cosa al seu torn generaria greus poblemas de finançament, una sortida de capitals, la fugida dels principals bancs i, probablement, l'abandonament de l'euro i la devaluació de la nova moneda.



N.B. EL CIRCLE C. DE N. HAURIA D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
13 de febrer de 2014, 21.07 h


Catalunya podrà viure molt bé sense Espanya, fins i tot podrà viure fora de la Unió Europea, però no tinc tant clar que la Unió Europea pugui prescindir d'un país amb un potencial i una economia com la nostra, i malgrat els qui vulguin marxar quan siguem independents, altres vindran a ocupar el seu espai de negoci.

Posem per cas que els amos alemanys de la SEAT decideixen tancar les fàbriques i traslladar-se a Landaven-Navarra o bé altres indrets de la Península fins i tot ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
13 de febrer de 2014, 13.56 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
BEJOTA fletxa bcn
13 de febrer de 2014, 13.19 h

Plataforma 'Catalunya sense Europa? No!'
Por a represàlies per posicionar-se en contra de la independència
Des de la plataforma Catalunya sense Europa? No! asseguren que alguns empresaris que van signar la declaració en què advertien de les "nefastes conseqüències" d'una hipotètica secessió diuen tenir por a boicots i a "perdre clients".

N.B. LA PATRONAL AMERICANA HO VA DEIXAR PROU CLAR:"ESTEM ACÍ PER 47 MILIONS I NO PAS PER SET."


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
atlasac fletxa Vila-real
13 de febrer de 2014, 10.31 h

Els MILIONARIS ALEMANYS ho saben..... i..... per això faran TOT EL POSSIBLE que els catalans NO ENS SORTIM!!! que després l´INDEPENDENCIA també vindrà iel SOCIALISME 8i.... (i. els SOCIOLISTOS no tindran altre remei que anar- se´n a la seva ECSPANYA QUERIDA!!!.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Synera fletxa Barcelona
13 de febrer de 2014, 05.59 h


Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010: 

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Carlos fletxa En un lugar de España
13 de febrer de 2014, 02.43 h

#19 JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Carlos fletxa En un lugar de España
13 de febrer de 2014, 02.02 h

#16 Coño, pues tienes toda la razón en una cosa... Es verdad que le HE metido una patada al diccionario y probablemente si algún profesor mío de "Lengua Española" lo hubiera o hubiese visto me regañaría sin lugar a dudas... No obstante veo que lees detenidamente y con suma atención mis post. Y si lo único que encuentras para decirme es que HE cometido una falta ortográfica, aparte de acordarte con cariño de mi familia, mal lo llevas.

Por cierto, te puedes seguir cagando en mi madre.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
13 de febrer de 2014, 01.14 h

El Supremo condena a Joan Puig (ERC) por vincular a Air Berlin con los nazis por no usar el catalán


http://www.elmundo.es/baleares/2014/01/24/52e236baca4741cd2b8b456a.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.