directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La consulta de la Diagonal comença amb problemes per votar presencialment i per Internet

Almenys 8 dels 108 col·legis no funcionen · També hi ha problemes amb el vot per Internet

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

4 hores després de l'inici oficial de les votacions, encara hi ha problemes de connexió, errades en el sistema, fallades tècniques al web i cues als punts presencials on es pot votar la consulta de la Diagonal. Fins i tot l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s'ha trobat amb dificultats a l'hora d'emetre el seu vot a primera hora del matí, a la seu del districte de Les Corts. Segons l'Ajuntament, almenys 8 dels més de 100 espais preparats per votar han fallat en aquest primer dia de votació, tot i que han assegurat que han estat problemes tècnics 'puntuals' i que seran solucionats 'ràpidament'. Aquestes dificultats han fet que als punts presencials s'estiguin registrant cues de votants. En veure que no podien votar, molts ciutadans s'han mostrat decebuts i allguns no han dubtat a qualificar l'inici de les votacions de 'fracàs'.
hereu vota
Comparteix
   


Etiquetes
Hereu ha entrat a les deu en punt a la seu del districte de Les Corts, el punt presencial per votar més proper a casa seva, i els ciutadans que esperaven allà mateix per poder votar s'han hagut d'esperar a que l'alcalde els passés a davant. Després d'acreditar-se i rebre la seva tarja que permet el vot, Hereu ha segut davant la pantalla preparada per la votació i, inesperadament, el sistema ha patit una fallada. L'alcalde ha demanat ajuda als seus col·laboradors i després ha assegurat que ha pogut votar 'sense problema'. La primera persona que ha volgut votar després d'Hereu, però, no ho ha pogut fer i els funcionaris que estaven allà li han hagut de recomanar que tornès més tard.

Intermitentment, en aquest i en altres punts presencials, el sistema anava funcionant amb normalitat i fallant, amb episodis de desconnexió que impedien la votació a alguns ciutadans i retardaven el procés fluid als espais amb dificultats, ocasionant cues que fins i tot dissuadien a alguns barcelonins que optaven per 'tornar més tard quan no hi hagi tanta gent'. La pròpia gerent d'Administració Electrònica de l'Ajuntament de Barcelona, Pilar Conesa, ha reconegut que 'a vuit punts presencials' s'estaven produint dificultats i que es devien a 'problemes de connexió' del sistema. Amb tot, s'ha compromès a treballar ràpid perquè els serveis tècnics solucionin les fallides i es pugui votar amb normalitat.

Problemes a Internet

Paral·lelament, al web 'bcn.cat/diagonal' també s'han enregistrat problemes que impedien la votació. A la mateixa seu del districte de Les Corts han arribat diversos ciutadans que volien votar allà perquè, asseguraven queixant-se, no ho han pogut fer a través d'Internet des de casa. 'La pàgina no funcionava, sortia la informació que ja hi havia ahir', o 'Quan he intentat votar, el web es bloquejava i ha estat impossible', han estat algunes de les frases que explicaven mentre feien cua per participar des del punt presencial.

Amb tot, l'alcalde ha volgut animar al vot i a la participació de forma contundent. 'El sistema s'acaba d'iniciar i durant tota la setmana les urnes electròniques estaran obertes per definir la Diagonal que volem en el futur', assegurava Hereu.

Malgrat tot, si la consulta només s'hagués celebrat un dia -com passa amb els comicis tradicionals- els problemes tècnics haguessin impedit el vot de centenars de ciutadans.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
10 de maig de 2010, 22.50 h

Com que hi són contraris a la democràcia i les consultes doncs, ni en saben ni n'aprendran mai!

Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lluis C. fletxa Banyoles
10 de maig de 2010, 15.16 h

Sr. Hereu, demani ajuda als organitzadors de les consultes independentistes i apendrà com s'han de fer les coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.