
Importants inversors estrangers demanden Espanya per inseguretat jurídica
Espanya és un dels països del món amb un major nombre de casos oberts al centre d’arbitratge del Banc Mundial amb seu a Washington
Les retallades a la retribució de les energies renovables realitzats pel Govern espanyol han portat als inversors estrangers a demandar Espanya davant el (CIADI), la institució d’arbitratge del Banc Mundial, al·legant inseguretat jurídica i expropiació, i violació del tractat de la Carta de l’Energia.En aquests moments hi ha 5 causes obertes contra Espanya, presentades en els últims mesos, entre elles s’hi troben dos fons d’inversions vinculats al Deutsche Bank, al BNP, un dels principals bancs de França i Europa, el fons britànic Eiser Infrastructure i avui s’hi ha afegit Masdar, filial de Mubadala Development Company, el fons d’inversions d’Abu Dabi.
Seguretat jurídica al mateix nivell que Turkmenistan i Uzbekistan .Espanya és un dels països amb un major nombre de casos oberts al CIADI per darrere de Veneçuela, Argentina, Egipte, Hongria i Perú, i al mateix nivell que Turkmenistan i Uzbekistan .
131 MEUR d'inversió alemanya a Catalunya pel 2014
Mentre Montoro acusava ahir el sobiranisme de posar "pals a les rodes" a la recuperació i plantejar "viatges quimèrics" pre-medievals, i es feia ressò del manifest dels empresaris alemanys, el president Mas negava que el procés de consulta que viu Catalunya estigui afectant l'economia catalana, i ha tret pit de la seva "solidesa" i de la captació d'inversió estrangera i va remarcar que en les primeres setmanes d'aquest any s'han anunciat 131 MEUR d'inversió alemanya a Catalunya. "L'economia catalana està en marxa, és la que està més en marxa del sud d'Europa, i no es pot barrejar les coses com s'està fent de manera interessada", va assegurar.
Que el manifest de 60 directius alemanys vinculats al PP no ens facin perdre el nord
La multinacional alemanya Basf s'ha desmarcat del manifest d'empresaris i professionals liberals alemanys contra la independència de Catalunya, presentat aquest dimarts. En un comunicat, Basf explica que "no té intenció d'influir o intervenir en debats polítics" i afirma que "respecta les lleis dels països en els quals opera". "No és voluntat de la companyia intervenir en el debat suscitat entorn al manifest denominat 'Declaració de Barcelona'", especifica l'empresa, que lamenta "profundament", junt amb el seu conseller delegat, Erwin Rauhe, que s'hagi utilitzat el nom de l'empresa en la iniciativa dels empresaris alemanys que van expressar el seu posicionament contrari a la independència.