directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trencadissa entre la CUP i Reagrupament a Girona

Les discrepàncies per la compra per part de l’Ajuntament de Girona de la col•lecció “Santos Torroella” aparta provisionalment del grup municipal a Carles Bonaventura(Reagrupament)

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La CUP convoca una assemblea extraordinària el dissabte 22 per prendre una decisió definitiva, arran de la discrepància respecte a la compra de la col·lecció Santos Torroella.El grup municipal de la CUP ha acordat que el regidor Carles Bonaventura, membre de Reagrupament, es doni de baixa provisionalment d’aquest grup. La decisió s’ha pres conjuntament fruit de les divergències en la posició del grup davant la compra de la col·lecció Santos Torroella, que es debatrà aquest vespre al ple de Girona.
L'abstenció de Carles Bonaventura (en primer terme) li ha costat el trencament amb els dos regidors de la CUP, asseguts tot segui
L'abstenció de Carles Bonaventura (en primer terme) li ha costat el trencament amb els dos regidors de la CUP, asseguts tot segui
© @acn


La portaveu de la PAH, Marta Afuera, retreu al regidor de Rcat, Carles Bonaventura, que s'abstingui en aquest punt. La seva acció ha endarrerit cinc minuts l'inici del ple i l'han hagut de fer fora de la sala
La portaveu de la PAH, Marta Afuera, retreu al regidor de Rcat, Carles Bonaventura, que s'abstingui en aquest punt. La seva acció ha endarrerit cinc minuts l'inici del ple i l'han hagut de fer fora de la sala
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Assemblees de la CUP i Reagrupament per abordar la crisi

La CUP ha convocat una assemblea extraordinària el proper dissabte 22 per tal de prendre una decisió definitiva sobre la relació amb Carles Bonaventura i la formació Reagrupament, que en les darreres eleccions municipals va donar suport a la candidatura de la CUP. Per la seva banda, Reagrupament també ha anunciat que durant els propers dies es reunirà per valorar la situació.
 
Girona aprova amb el vot de qualitat de l'alcalde la compra del fons d'art de Rafael Santos Torroella

Girona (ACN).- El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat la polèmica compra del fons d'art de Rafael Santos Torroella, valorat en 3,9 MEUR. Per tirar endavant el punt, l'alcalde, Carles Puigdemont, ha hagut de recórrer al vot de qualitat perquè hi ha hagut un empat de vots a favor (CiU i regidor no adscrit) i vots en contra (PSC, CUP i ICV). Finalment i després de dies d'incògnita, la regidora popular, Concepció Veray, i el regidor de Reagrupament (Rcat), Carles Bonaventura, s'han abstingut. En el cas de Bonaventura, aquesta abstenció li ha costat el trencament amb el grup de la CUP, amb qui Rcat tenia pacte a Girona. Segons han argumentat, ha estat una decisió de mutu acord que hauran de ratificar en assemblea.
Girona finalment comprarà la col·lecció d'art de Rafael Santos Torroella. L'alcalde ha aconseguit pràcticament in extremis tirar endavant aquest punt (que ja va haver de retirar de l'ordre del dia al setembre per falta d'acords) i ha hagut de recórrer al vot de qualitat per desfer l'empat que s'ha donat en el plenari. 

La col·lecció d'art, valorada en 3,9 MEUR, inclou 1.200 obres -d'artistes com Dalí, Picasso o Miró, entre d'altres- i també la donació de l'arxiu personal del col·leccionista, amb més de 30.000 documents i 3.000 cartes testimoni de la relació epistolar entre el mateix Santos Torroella i artistes destacats del segle XX. Aquest arxiu es dóna de forma gratuïta però amb l'obligació imposada pels hereus de Santos Torroella de què els documents s'han de posar a disposició de la UdG. 

Durant el ple, l'alcalde ha defensat que la col·lecció pot esdevenir un atractiu turístic i convertir-se en motor econòmic de la ciutat. A més, ha dit que permet rehabilitar la Casa Pastors i que, a l'entorn de la col·lecció, es desenvolupi un projecte de centre d'art contemporani als peus de la Catedral. 

Un altre dels arguments per convèncer de la idoneïtat de la compra ha estat que és una operació "econòmicament sostenible" perquè el pagament es pot fer a sis anys i no cal recórrer al crèdit. "No comprometem cap dels programes que està fent l'ajuntament, no deixem de fer res", ha defensat. A més, durant la seva intervenció ha donat més detalls sobre el preu final. 

Un cost de 2,3 MEUR per a l'ajuntament

L'alcalde ha assegurat que per a l'ajuntament el cost final serà menor als 3,9 MEUR previstos inicialment. Segons ha explicat, la Diputació de Girona aportarà 300.000 euros a la compra i el preu es reduirà fins als 2,3 MEUR també gràcies a un conveni que es signarà amb la Generalitat. La família de Santos Torroella ha de pagar al Govern l'impost de successions que, segons preveu la llei, es pot satisfer en part amb la donació d'obres d'art. Com que la família s'acollirà a aquesta opció, Govern i ajuntament han decidit que les obres no se les quedarà la Generalitat sinó que les cedirà al consistori i, per tant, el preu final de la col·lecció serà menor perquè Girona no haurà de pagar per una part dels quadres.   




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
PereelDigne fletxa Granollers
17 de febrer de 2014, 00.20 h

Quan es pacta per perjudicar a un tercer partit (ERC) sense conèixer les persones, passen aquestes coses i això la CUP ho pagarà car. I d'acord mutu res de res: el trencament serà total i definitiu i aquest fet perjudicarà no solament la CUP i a Reagrupament sinó que afeblirà els moviment independentista en general. Bona feina fan aquests passerells de la política ara que s'acosta el gran dia. Esperem que la ciutadania gironina - i la d'Arenys de Munt, on un alcalde de la CUP va ser des... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
16 de febrer de 2014, 20.37 h

Que m expliquin aquests bledes tiqui miquis sino haguessin protestat si aquestes obres de dali, picasso o miro hagueren acabat a l extranger.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
jordibcn fletxa Barcelona
16 de febrer de 2014, 01.00 h

#7 Si ho compren és perquè ja hi es a Girona, vaja crec jo, i si m´equivoco pots corregir-me, el del cinema no van comprar la col.lecció? l´art te un preu , que pot ser just o injust i cadascu sabra, i posats a preguntar cal subvencionar els museus o valdria més mantenir i iniciar MOLTES POLÍTIQUES SOCIALS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
16 de febrer de 2014, 00.04 h


#9 Estas tarat, noi. T'anava a dir que sembles boig però veig que ho ets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de febrer de 2014, 23.53 h


NO VAL LA PENA REBATRE CAP COMENTARI, TOTS ELS TITULARS D'AQUEST PAMFLET SÓN FALSOS I FINANÇATS PER ERC.......

FINS I TOT, ALTRES PUBLICACIONS NAZIONALISTES HAN CRITICAT I AFIRMAT QUE TOT EL QUE PUBLICA AQUEST CÒMIC ÉS FALS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de febrer de 2014, 20.15 h


#6 Tu Rivas, ves somiant en frenar l'independentisme, total, somiar va barat. Després, quan la realitat t'esclati als morros i et sentis sorprés, recorda que ja et varem avisar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de febrer de 2014, 20.12 h


#3 No veig enlloc que a #1 hagi dit que l'art és superflu. És molt lleig atribuir a un altre coses que no ha dit, això ho fan els castellans. Però, a més, és lògic, en temps de crisi, donar prioritat a les polítiques socials abans que a l'art. I també és cert que el valor monetari de l'art avui està inflat artificialment.

Respecte al turisme, si et molestes en llegir la notícia veuràs que diu textualment "Durant el ple, l'alcalde ha defensat que la col·lecció pot esdevenir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Rivas fletxa Hospitalet
15 de febrer de 2014, 17.48 h

¿Ya empezáis a pelearos? Al final tendrá razón el barbas del Rajoy y lo mejor para frenar a los independentistas será DAROS TIEMPO PARA QUE OS PELEÉIS ENTRE VOSOTROS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordibcn fletxa Barcelona
15 de febrer de 2014, 11.52 h

#4 No m´interessa gens ni mica Reagrupament, per tant potser m´equivoco, però la candidatura municipal era CUP-Reagrupament , crec , per tant existia la posibilitat de discrepar, vaja crec jo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Llinàs
15 de febrer de 2014, 11.32 h

Una nova trencadissa en l'independentisme. Però en aquest cas el protagonisme és un paio que ja té un bon historial i que ja porta unes quantes escisions. Va començar fa anys a l'MDT i va passar a ERC, després al PI i finalment a CIU. Després també es va rebotar, va fer-se un partit a mida anomenat PRC i després va anar a Reagrupament per acabar a la CUP i ves per on, torna a festejar a CIU.

I els de la CUP va i pacten amb aquest paio, que s'esperaven?


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.