directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Qualsevol internauta que conegui el DNI d'un barceloní pot votar a la consulta de la Diagonal

Cap mecanisme evita possibles suplantacions de personalitat

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Amb sols un dia de votacions, les irregularitats del sistema de votacions de la consulta de la Diagonal ja s'han posat al descobert. Segons ha pogut comprovar directe!cat, el sistema de votacions per Internet només demana el DNI i la data de naixement d'un ciutadà empadronat a Barcelona, unes dades fàcils d'obtenir a través de Google i que tenen a mà centenars d'associacions, comerços i particulars, així com la mateixa administració pública. El web que permet votar a través d'Internet només remet a una 'declaració responsable', segons la qual el votant assumeix que no està suplantant a ningú i accepta que coneix les conseqüències judicials d'aquesta acció, però aquesta barrera preventiva es pot saltar amb un sol clic. A més diversos barcelonins han denunciat que les votacions habilitades a través dels caixers de Caixa Catalunya no permeten votar l'opció C perquè l'avinguda no canviï.
El sistema de votacions per Internet habilitat per l'Ajuntament de Barcelona permet tres opcions per votar: Amb DNI electrònic o certificat digital, a través d'una entitat col·laboradora o bé mitjançant una 'clau de vot d'un sol ús', el mecanisme que aplega la majoria d'irregularitats.

A través d'aquesta opció, qualsevol ciutadà que conegui el número de DNI d'un barceloní i la seva data de naixement pot sol·licitar la clau, que serà enviada per SMS al número de mòbil que especifiqui. Introduint aquesta clau es pot accedir a la segona pantalla del menú, on per continuar amb la votació s'ha de marcar la casella de la 'declaració responsable', segons la qual el votant assegura que no està suplantant la personalitat de ningú, i accepta que coneix les sancions en cas de frau electoral. Un cop marcada aquesta casella és possible continuar amb la votació i triar qualsevol de les tres opcions del referèndum, sense perill que es detecti la suplantació de vot, sempre que el barceloní en qüestió opti decideixi votar pel seu compte.

Cues a les votacions presencials i col·legis que no funcionen

Tal com informàvem aquest dilluns, l'inici de les votacions ha estat accidentat, i ni l'alcalde Jordi Hereu ha aconseguit votar a la primera, ja que li ha calgut l'ajuda dels assistents quan ho ha intentat a Les Corts. El matí de dilluns, data d'inici de les votacions, era impossible votar a almenys 8 centres de vot dels 108 habilitats, i a la tarda aquests problemes continuaven a 5 espais. Segons el consistori, el motiu de les errades ha estat una 'actualització de l'aplicatiu' que s'hauria fet just en el moment d'iniciar les votacions.

L'opció C, desapareguda

Durant el matí de dilluns també van saturar-se les votacions a través d'Internet, i diversos internautes van denunciar la impossibilitat de votar l'opció C a través de Caixa Catalunya, ja que, segons La Vanguardia, en els formularis a través d'aquesta entitat bancària només s'ofereix la possibilitat de votar A i B, però en cap cas deixar l'Avinguda tal com està.

Hereu queda en evidència

Sigui com sigui, els milions d'euros gastats en l'operatiu de la consulta -que no s'organitza segons els preceptes democràtics de la Llei de Consultes catalana ni de la llei espanyola de referèndums, sinó a partir d'una regulació expressa de l'Ajuntament de Barcelona- han quedat en evidència, i més si els comparem amb l'absoluta transparència i el funcionament exemplar de les consultes sobre la independència celebrades arreu del Principat.

En el cas dels referèndums independentistes, i malgrat tractar-se de votacions impulsades per la societat civil i sense el pressupost de la consulta de la Diagonal, els problemes als col·legis electorals van ser mínims i al cap de pocs minuts de l'inici de votacions van ser resolts.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
12 de maig de 2010, 00.16 h

Pel que he llegit a no se quin diari, segons les enquestes fetes a peu d'urna, la C arrasa amb un 79% dels vots. Després ve el boulevard. Això si que és fer el ridícul. jejejj retira't porc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
David fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 21.11 h

Al Facebook hi ha el grup "Diagonal, Barcelona - Jo he votat per l'opció C" per a apuntar-vos tots els que voleu deixar clar que no ens deixarem manipular per aquest alcalde. Apunteu-vos per a tenir un número de membres demostratiu de la voluntat dels ciutadans barcelonins. www.facebook.com/group.php?gid=101018363277230


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
11 de maig de 2010, 19.43 h

Ahir no vaig comprovar si es podia votar l’opció C per la web de Caixa Catalunya, però avui sí que es pot. Jo ho he fet sense problemes.
No sé si hi haurà alguna manera de poder comprovar qui ha votat, tal com passa amb les eleccions oficials, en que hi ha les llistes del cens, que es marquen amb un senyal i les nominals que anoten els representats de la Mesa. Caldria que es pogués comprovar. De l’alcalde Hereu i la seva tropa no me’n fio gens ni mica. Estan tan desesperats al ve... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Lector Virtual fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 18.25 h

Aquest titular és una xorrada i una manipulació. Avui en dia tots els mòbils estan identificats i si hi hagués algun imbècil que es fés enviar la clau al seu mòbil amb el DNI d'un altre quedaria ben retratat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim. fletxa PPCC.
11 de maig de 2010, 17.55 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -

#4
Que n´arribes a ser d´ hipòcrita ex-llepant, que pots dir tu de zapatero si la teva Ciu ara mateix és qui li dona suport a madrid, per sentit d´estat, estat espanyol esclar!! Tots els barruts ultraconvergents i unionistes repetiu la mateixa cançoneta. Quan Erc pacta amb Psc-psoe o Incv són uns traïdors Però quan Ciu pacta amb els mateixos (No oblidem que el mas es va vendre l´estatut ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de maig de 2010, 12.39 h

El més acollonant de tot és que en Zp anuncia a bombo i plateret "messures d'austeritat" per estalviar 16M. d'euros i l'Hereu se'n gasta 4M. per aquesta fantotxada de la Diagonal que no te cap futur.

I cal recordar que aquesta fantotxada fou idea de'n Portabella, d'ERC, al que se li aurà d'agraïr aquesta estupidesa.

Tot plegat un circ, però un circ sense cap gràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de maig de 2010, 11.59 h

Com que estan contra la democràcia i del dret de votar, quant ho volen fer no els hi surt!


Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de maig de 2010, 09.30 h

Si si , pero es un delicte, que t'hauria de caure un puro que no et quedarien ganes de votar mai més!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de maig de 2010, 08.04 h

Aquí del que es tracta és de fer servir els diners pùblics per fer autobombo privat dels capitostos P$OEmontillistes.

I han de ser els francesos i els alemanys els que hagin de venir a possar ordre i dir prou de malbaratament.

Aquests P$OEcialistes no només son un perill per Catalunya i/o l'estat espanyol, ara ja la seua nefasta gestió dels diners pùblics estan possant en perill a tota Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.