directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 28 d'octubre de 2020 14:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reclamen a l'Estat que pague l'escolarització en valencià de tots els qui ho sol•liciten

Morera (Compromís) xifra en 100.000 el nombre d'alumnes que no poden estudiar en la seua llengua al País Valencià

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Redacta La Veu del País Valencià.- El portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, considera que el Ministeri d’Educació, "en compliment del que diu la LOMQE, ha de pagar l’escolarització en valencià de tots aquells alumnes que així ho sol·liciten i que en l’actualitat". El grup Compromís sosté que més de 100.000 alumnes del País Valencià no poden rebre l’educació en la seua llengua perquè la Conselleria d'Educació "en compte d’habilitar línies en valencià es dedica a tancar-les".

Concentració a les portes del Col•legi Ramiro Jover de València en contra del tancament d'unitats educatives en valencià i de centres escolars
Concentració a les portes del Col•legi Ramiro Jover de València en contra del tancament d'unitats educatives en valencià i de centres escolars
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

Segons Enric Morera, del grup parlamentari Compromís, són "més de 100.000" els xiquets i xiquetes que no poden rebre l’educació en la seua llengua "perquè la Conselleria en compte d’habilitar línies en valencià es dedica a tancar-les".

Per aquesta raó, Morera ha avançat que des de Compromís presentaran iniciatives parlamentàries per exigir el compliment de la legalitat vigent "i si els xiquets i xiquetes que volen estudiar en valencià no poden fer-ho en la pública, serà l'Estat qui haja d’assumir el cost i pagar els estudis en valencià en la concertada", tal com ha reconegut la justícia a algunes famílies valencianes.

Des de Compromís consideren que ara, "la responsabilitat la té el Ministeri d'Educació i la despesa també. Si no volen fer front al pagament d’eixos estudis en valencià -afegeixen- , el que hauran de fer des de Madrid és ordenar a València que habiliten línies en valencià en les escoles públiques, i de segur que les obriran".

Una família reclama a Wert que pagui l'ensenyament concertat en valencià de la seva filla per manca d'oferta pública

València (ACN).- Una família de Xirivella (Horta Oest) ha presentat sol·licitud al Ministeri de Cultura i Educació reclamant danys econòmics i personals per haver hagut de dur la seva filla a un centre concertat d'un altre municipi davant la manca d'oferta d'ensenyament públic en valencià. Segons una nota de premsa d'Escola Valenciana, els pares demanen Wert que apliqui la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) i garanteixi el dret a escollir ensenyament en la llengua pròpia. El TSJ valencià ja va donar la raó el passat novembre a un grup de famílies que varen recórrer la denegació d'un canvi de programa d'ensenyament per garantir el valencià al centre Ramón y Cajal de Xirivella.
"No pot ser que el mateix que Wert reclama i demana a Catalunya, que es compleixi amb l'ajut econòmic corresponent perquè tot l'alumnat ensenyament en castellà el tingui reconegut, aquí al País Valencià està passant, aquest és un cas i demanem el mateix tracte objectiu" ha explicat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, en declaracions a l'ACN. 

Moreno ha afegit que hi ha moltes famílies en aquesta situació i ha dit que potser això és "la punta de l'iceberg" perquè no totes les famílies prenen la decisió de fer la reclamació. En opinió del president d'Escola Valenciana, aquesta reclamació "hauria de fer reflexionar la conselleria de cara a la nova matriculació perquè la demanda sempre és molt més alta que l'oferta". 

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
L.Mental fletxa Empordà, CATALUNYA, PAÏSOS CATALANS
18 de febrer de 2014, 21.53 h




#17 Potser la solució seria dir-ne sempre "CATALÀ VALENCIÀ" o català de València, igual com diem català empordanès i no pas empordanès.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
L.Mental fletxa ehem, ehem . . .
18 de febrer de 2014, 19.41 h



#16 resulta força sospitós que alguns sectors NO UNIVERSITARIS del País Valencià insisteixin en la IGNORANTADA d'anomenar valencià al CATALÀ QUE ES PARLA A VALÈNCIA, però no anomenin extremeny al castellà parlat a Extremadura o murcià al castellà parlat a Múrcia o argentí al castellà parlat a l'Argentina.

Sospitós, sí, . . . tot i que la ignorància NO CONEIX LLEIS NI FRONTERES (ni sol tenir p... idea de lingüística diacrònica, està clar)




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joan fletxa València
18 de febrer de 2014, 19.31 h

Ho sent molt pels catalans desinformats, però el terme VALENCIÀ, per dir-li a la llengua catalana que es parla al País Valencià, està tan arrelat històricament, que és impossible ignorar el terme, a més de contraproduent. El terme "valencià" no te res a veure amb el blaverisme i l'espanyolisme, això és una manipulació del franqusime.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
ASDFASDF fletxa dfsfasasdf
18 de febrer de 2014, 16.59 h

Seria molt hipòcrita que el que defensa el Ministerio de Educación, amb el ministre Wert al capdavant, no fos igualment vàlid per a totes les llengÜes de l'estat. AIXÒ EN EL FONS SERIA UNA IMPOSICIÓ I DOMINÀNCIA LEGAL, DEL CASTELLÀ DAVANT LA RESTA DE LLENGÜES OFICIALS.
Es una gran falsetat que es demani respecte al dret dels alumnes castellanoparlants a rebre educació en la seva llengua a Catalunya. I això mateix no sigui vàlid per al País Valencià. Que vulgui fer pagar els cos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
18 de febrer de 2014, 15.30 h

Els espanyols diuen que "donde las dan las toman", doncs au Wert, a pagar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joan Romero fletxa Barcelona
18 de febrer de 2014, 13.55 h

A veure, voldria saber perquè hi ja gent que sempre es llença els testos al propi cap.

Des de quan el valencià és idioma ?.

Perquè no parlem doncs d'andalús, lleidatà, rossellonès, etc.

Si us plau deixeu ja de tocar el nassos amb aquest tema, és CATALÀ, amb la seva parla com passa a tot arreu.

Gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
eli fletxa sabadell
18 de febrer de 2014, 13.18 h

absolutament d`acord amb #1 , aquesta regla de tres m`agrada i es raonable


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
eli fletxa sabadell
18 de febrer de 2014, 13.14 h

#3 si tot el que es diu aqui es fals, perque vosté hi participa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 de febrer de 2014, 11.29 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ai Senyor! fletxa Barcelona
18 de febrer de 2014, 10.48 h

Política és política, o al revés, "el poder de les minories i el respecte a les majories", no al revés, o sí, ai ves a saber!. Aquesta gent ha introduït unes excepcions que no confirmen cap regla. I si la gran família vol fer un dinar anirem on digui el més discrepant solitari. I jo m' apunto a una societat vegetariana i quan anem a celebrar un dinar demanaré que per un dia serveixin bistecs. Ja veieu m'han deixat delirant i "wert", el meu pensament necessita madurar de nou.... ai vé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat





logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.