directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Veïns de Blanes denuncien l'alcalde per prevaricar i malversar diners públics en la construcció de la Ciutat Esportiva

Els denunciants volen que la Guàrdia Civil investigui per què el projecte va costar 10 MEUR més dels previstos inicialment

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Blanes (ACN).- Un grup de veïns ha denunciat l'alcalde de Blanes davant la Guàrdia Civil perquè sospiten que pot haver comès delictes de prevaricació i malversació de diners públics en la construcció de la Ciutat Esportiva. Els denunciants volen que s'investigui per què el projecte va acabar costant 10 milions d'euros (MEUR) més dels previstos inicialment i assenyalen directament Josep Marigó (PSC) com el responsable màxim de l'execució de les obres perquè era president del Consorci Illa de Blanes, que es va encarregar del desenvolupament del projecte. 
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Els veïns creuen que s'han "malgastat diners públics" en una ambiciosa Ciutat Esportiva que ha quedat "a mig fer".

Nova denúncia contra l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, per la seva gestió al capdavant de l'ajuntament durant el mandat 2003-2007. Si el novembre passat el jutjat admetia a tràmit una querella presentada pel president del Club d'Hoquei, Josep Ridaura, i el Partit Democràtic de Blanes (PDB) contra Marigó pels delictes de tràfic d'influències i contra l'ordenament del territori per haver deixat de cobrar diversos rebuts d'IBI del municipi, ara és la Guàrdia Civil qui ha rebut una nova denúncia per les obres de la Ciutat Esportiva.  

Aquesta setmana, un grup de veïns amb, de nou, Ridaura i el PDB al capdavant han presentant una denúncia a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona demanant que investiguin "la desviació pressupostària" que, segons ells, hi va haver en el projecte de la Ciutat Esportiva. Ridaura creu que hi ha indicis que s'han "malgastat diners públics" en una obra que ha quedat a mitges i que ha tingut un sobrecost de 10 MEUR. 

Els veïns han aportat documentació a la denúncia que han presentat: una còpia del finançament dels projectes de la Ciutat Esportiva i una còpia dels cost d'execució de les obres. També han adjuntat fotografies per "demostrar" que no s'ha urbanitzat la zona, tot i que es van pagar diners per fer-ho. Segons la documentació aportada pels veïns, la construcció del poliesportiu estava pressupostada inicialment en 23 MEUR però finalment en va costar 33. Ridaura i la resta de veïns denuncien que no hi ha una explicació a aquesta "desviació" de diners i per això volen que s'investigui. 

"Si després ha d'arribar als jutjats, que hi arribi", ha afirmat Ridaura que lamenta que l'ambiciós projecte que consistia en construir una Ciutat Esportiva a Blanes hagi quedat reduït a un pavelló car. "Hi havia d'haver un pavelló, tres camps de futbol i una piscina, i tot ha quedat en res", han criticat els denunciants.  

Persecució personal 

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), atribueix les denúncies constants a una "persecució" del president del Club d'Hoquei, Josep Ridaura, contra ell. "M'he quedat sol davant les crítiques d'aquest senyor, sóc l'ase dels cops però tinc la consciència tranquil·la", ha afirmat l'alcalde de Blanes que, tot i això, descarta emprendre cap acció legal contra Ridaura perquè confia que el cas acabi arxivat, com altres denúncies que el president del Club d'Hoquei ha presentat contra ell.  

Marigó creu que els números de la construcció de la Ciutat Esportiva detallen els motius de l'encariment de l'obra, que bàsicament es va deure a recomanacions dels cossos d'emergències o a altres modificacions que sempre van passar pel sedàs de l'empresa pública Gisa, que és qui es va encarregar d'adjudicar i regular el cost del projecte. L'alcalde detalla que el cost inicial del pavelló, més el moviment de terres i la urbanització de la zona era de 30,6 MEUR i finalment es van pagar 30,1 MEUR per les obres, més uns 700.000 euros que es van pagar a contractistes per endarreriments. En total, 30,8 milions, una quantitat que s'ajusta al crèdit de 30 MEUR concedit per l'Institut Català de Finances (ICF) per pagar el projecte.  

L'alcalde, a més, detalla que les modificacions en el projecte del pavelló es van fer essencialment durant l'any 2008, quan l'alcalde era el convergent Josep Trias. Marigó ha explicat que el Consorci Illa de Blanes aprovava els projectes però qui s'encarregava dels aspectes tècnics com ara la licitació i adjudicació d'obres sempre era Gisa. 

Segons Marigó, Ridaura duu a terme una campanya contra ell per motius personals, perquè l'any 2010 Marigó va demanar que li obrissin un expedient informatiu per intentar agredir dos conserges municipals. "A partir d'aquí va començar una persecució en tota regla durant la qual usa tots els mitjans possibles contra mi", ha lamentat l'alcalde.  

L'alcalde de Blanes creu que aquest nou atac és la conseqüència directa a la decisió de no renovar un conveni impulsat per l'anterior alcalde, Josep Trias (CiU), que subvencionava del 2010 al 2013 amb 54.000 euros anuals el Club d'Hoquei. 

La Ciutat Esportiva es va inaugurar el febrer del 2011, vuit anys després de la col·locació de la primera pedra. Els tràmits per adquirir els terrenys van començar el 2002 i les obres es van iniciar poc després. La ciutat esportiva té una superfície d'uns 7.000 metres quadrats, quatre pistes i una capacitat per acollir més de 4.000 espectadors. El pavelló formava part d'un projecte molt més ambiciós, que incloïa una piscina i un camp de futbol.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
19 de febrer de 2014, 12.12 h

#3 Perdona, però què tens tu contra les dones que sempre que vols menystenir o directament insultar fas referència a que qui vols rebatre sigui una dona, o les dones en general, o a la seva fisiologia!! Usa aguments intel·ligens!! Escrius com un missògen i t'ho hauries de fer mirar!!
Que et digui això no vol pas dir que estigui d'acord amb #2, que a aquest ja ni el llegeixo perquè "els brams ase no arriben al cel"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
19 de febrer de 2014, 11.59 h

Si hi ha sospites d'irregularitats, que s'investigui, PERÒ CAL QUE HO INVESTIGUI LA GUARDIA CIVIL? QUE NO TENIM LA NOSTRA PRÒPIA POLICIA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
B.Urleta fletxa Hi ha cretinades que em costa de creure que puguin existir
19 de febrer de 2014, 10.45 h



#5 No veig quina relació pot tenir el teu comentari amb la notícia titular, però com que veig que et fa tanta il.lusió el tema de la pedofília (PER QUÈ SERÀ, EING?) te n'envio alguns enllaços:


"Un pedófilo con un oscuro pasado al que se vincula con el CNI" - www.lavozdegalicia.es/noticia/espana/2013/08/06/pedofilo-oscuro-pasado-vincula-cni/000... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
19 de febrer de 2014, 10.30 h

Marca Catalunya.
La Generalitat confiaba desde 1997 niños tutelados al pederasta David Donet de Castellldans (Lérida)
Benestar mantiene en secreto la cifra de chicos que vivieron en la casa del acusado estos 16 años . La policía halla indicios de que en los vídeos porno aparecen menores acogidos por el detenido
http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/generalitat-confiaba-desde-1997-ninos-tutelados-pederasta-lleida-2493630


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
B.Urleta fletxa A la costa catalana, la gent era molt llesta fins que hi va arrivar tanta immigració.
19 de febrer de 2014, 07.43 h




Això els passa als de Blanes per ser tan esPANOLIS de votar un alcalde del PPSC.



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de febrer de 2014, 07.28 h




#2 Nena, quan t'ha de venir la regla et poses molt HISTÈRICA. Hi ha milions de nenes que saben suportar amb dignitat aquest petit inconvenient de la fisiologia femenina, TU NO.

MENTIDERA, CAP PUBLICACIÓ HA DIT QUE "TOT" EL QUE PUBLICA DIRECTE!CAT SIGUI MENTIDA, NOMÉS UNA IDIOTA COM TU POT DIR AIXÒ, NENA HISTÈRICA !




Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de febrer de 2014, 22.54 h


NO VAL LA PENA REBATRE CAP COMENTARI, TOTS ELS TITULARS D'AQUEST PAMFLET SÓN FALSOS I FINANÇATS PER ERC.......

FINS I TOT, ALTRES PUBLICACIONS NAZIONALISTES HAN CRITICAT I AFIRMAT QUE TOT EL QUE PUBLICA AQUEST CÒMIC ÉS FALS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de febrer de 2014, 20.36 h

http://www.youtube.com/watch?v=aedfuT5ffs8

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.