directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 12:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

UPyD i PP insulten la democràcia i el PSC-PSOE tant sols s’abstindrà

Rosa Diaz aconsegueix el suport de Rajoy i Rubalcaba per atacar els fonaments de la democràcia, el dret a decidir dels catalans és pecat pels grans partits espanyols

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

 UPyD ha aconseguit el suport del PP i la previsible abstenció del Grup Socialista a una moció que avança el debat sobre la consulta al Congrés i rebutja explícitament tan la 'Declaració de sobirania' del Parlament com l'acord de les forces catalanes per fer la petició a l'Estat de les competències per fer la consulta. El text, que s'ha debatut aquest dimecres però no es votarà fins dijous, insta a més a la Generalitat a complir les sentències dels tribunals, en una referència implícita a la immersió lingüística. La portaveu d'UPyD, Rosa Díez, ha assegurat que el "pla sobiranista" de la Generalitat és "antidemocràtic" i a més de la resposta dels tribunals mereix "una resposta política de la cambra".
Rosa Díez, 35 anys enganxada al poder
Rosa Díez, 35 anys enganxada al poder

Comparteix
   


Etiquetes
Els dirigents espanyols tenen pànic a la democràcia

El debat s'ha convertit en un avançament del que es produirà al mes de març, quan el ple del Congrés debati les "còpies de seguretat" que els grups van presentar de l'acord del Parlament que demana a l'Estat la transferència de les competències per poder celebrar una consulta. PP i UPyD aprovaran la moció i el PSOE votarà també a favor del primer punt si pot fer votació separada, i s'abstindrà si no ho pot fer. En contra s'han pronunciat CiU, ERC, Esquerra Plural, i PNB.

Rosa Díez més de 30 anys en política per amenaçar la democràcia

La portaveu d'UPyD, que finalment ha acordat part del text amb el PP, s'ha dirigit als portaveus dels grups catalans i bascos per assegurar que ells "no marquen l'agenda" i que el dret a decidir "és de tots els espanyols i no d'uns quants que volen decidir per tots". "Ens volen negar fins i tot el dret que aquesta cambra, on esta la sobirania nacional, es pronunciï", ha afirmat. Segons Díez, la moció anava "en defensa de l'interès general" i del "dret a decidir de tots els espanyols". 

El text que s'aprovarà aquest dijous consta de dos punts. El primer diu literalment que el Congrés "rebutja de forma taxativa" el "pla secessionista de la Generalitat de Catalunya aprovat per la Resolució 323/IX de 27 de setembre del 2013 del Parlament de Catalunya que desenvolupa alhora la resolució 5/X del mateix Parlament, de 23 de gener del 2013, per la què es va aprovar l'anomenada 'Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya". 

UPyD ha acceptat una esmena del PP al segon punt, de manera que el text que s'aprovarà com a mínim amb el suport d'aquestes dues formacions insta el govern espanyol a "seguir utilitzant tots els instruments que preveu la Constitució i el conjunt del nostre ordenament jurídic per garantir el compliment de la legalitat". 

El mateix segon punt recorda que "totes les institucions i les administracions" ha "d'acatar el mandat de l'article 118 de la Constitució que estableix l'obligació de complir les sentències i la resta de resolucions en ferm dels jutges i tribunals" així com "prestar la col·laboració requerida per aquests en el curs del procés i en l'execució del que es resol". 

El PSOE i el PSC còmplices d’una mala democràcia espanyola "

El Grup Socialista optarà previsiblement per una abstenció si es veu obligat a votar conjuntament els dos punts de la moció. La portaveu dels socialistes al Congrés, Soraya Rodríguez, va apuntar ja dimarts que la seva formació compartia el primer punt del text d'UPyD, però no el segon, de manera que si podia votar per separat faria un "sí" al primer i un "no" al segon, i si ho havia de fer conjuntament el sentit del vot seria una abstenció. 

El portaveu socialista en aquest debat, el diputat Fernando López Amor, ha criticat la "mandra" del govern espanyol a l'hora de donar resposta al "desafiament sobiranista" i ha demanat que més enllà de plantejaments rupturistes abordi la qüestió des de "plantejaments polítics" i "intel·ligents". López Amor ha afirmat que el seu grup no té "cap problema" amb el primer punt, que "va ser votat en contra pel PSC" al Parlament, però no del segon. "El problema no necessita combustible sinó anàlisi", ha afirmat. 

El PP promet "fermesa"

Per contra, el portaveu del PP en el debat, Antonio Gallego (PPC), ha expressat el suport del seu grup al conjunt del text. "El govern d'Espanya seguirà actuant amb fermesa i d'acord al dret davant de qualsevol acord il·legal a Catalunya", ha dit "i defensarà el marc constitucional i les regles democràtiques". Segons Gallego, el procés sobiranista "no només xoca amb el mac jurídic, sinó que va contra la pròpia història de Catalunya, és lesiu econòmicament per a tots i posa en perill la convivència de la nostra nació". "No ens sembla just que uns quants pretenguin marcar les fronteres del nostre país", i "que ningú en tingui cap dubte, Catalunya és i seguirà essent una part d'Espanya". 

Bosch (ERC): "La sobirania de Catalunya ni es dóna ni es treu"

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha recordat a la portaveu d'UPyD que la sobirania de Catalunya "ni es dóna ni es treu" i l'ha instat a presentar a les Corts espanyoles una proposta perquè s'exerceixi el "dret a decidir" dels espanyols sobre Catalunya. "Diuen que el pla és il·legal, però com pot ser il·legal votar?", ha preguntat Bosch, que ha recordat que si hi ha una contradicció entre la Llei i el vot, cal anular la Llei. 

Bosch també ha preguntat si el pròxim pas d'UPyD serà il·legalitzar els partits independentistes perquè segons el seu criteri defensen propostes il·legals. També ha recomanat als partits espanyols que en comptes de posar-se "histèrics" optin per la via de Cameron. "Si intenten aixafar les urnes i la voluntat del poble de Catalunya acabaran ajudant el procés", ha advertit Bosch, que ha "convidat" a Rosa Díez a ser a Catalunya el 9 de novembre. 

El PNB recorda a Díez que "no pot fer res contra la voluntat del poble català"

El portaveu del PNB al debat, Emilio Olabarría, ha recordat a Díez que ironitzar sobre el subjecte del dret a l'autodeterminació és "frivolitzar un debat que demana reflexions intel·lectuals una mica més sofisticades que les seves". Olabarría ha recordat a Díez que "no es pot fer res contra la voluntat del poble català, almenys com s'han proclamat fins ara", que "no són declaracions jurisdiccionals". 

ICV: "UPyD busca pescar vots a costa de la convivència dels ciutadans"

El portaveu d'ICV, Joan Coscubiela, ha assegurat que el discurs d'UPyD està "construït sobre una gran mentida" que busca "només pescar un grapat de vots a costa de la convivència dels ciutadans". Coscubiela ha recordat que l'acord del Parlament demanava a la Generalitat que negociés amb l'Estat la celebració d'un referèndum consultiu que "no substitueix la voluntat de la nació espanyola". El portaveu d'ICV també ha advertit que si el PSOE es deixa marcar el camí pel PP, el PP per UPyD i UPyD es radicalitza per temor a VOX, al final qui marca l'agenda és "l'extrema dreta". 

CiU lamenta que el PSC "acompanyi" Díez

La diputada de CiU Montserrat Surroca ha afirmat que la seva formació "no comparteix absolutament res de la moció i la intervenció de Díez" perquè "a Catalunya no s'ha trencat cap legalitat". "Ja n'hi ha prou de manipular per guanyar un grapat de vots", ha dit Surroca, que ha lamentat que el Grup Socialista i el PP "l'acompanyin en aquest viatge", especialment pel que fa al PSC. Segons la diputada de CiU, UPyD "interpreta la Constitució de manera populista i partidista" i "s'inventa l'etiqueta del pla secessionista" quan el Parlament "simplement pretén que s'expressi la voluntat de Catalunya".
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
20 de febrer de 2014, 16.42 h

Noticia del lloro, el moro, i el señor de puertu ricu. Els més grans sabreu de que parlo.
España ha votat al Congreso de los Diputados, acabar amb la llei de Justícia Universal.
Però en compte, perquè ells mateixos poden acabar davant un tribunal d´algun estat que no sigui tan "cafre" com ho són ells i mantinguin aquest principi universal de la Justícia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jaume fletxa Barcelona
20 de febrer de 2014, 12.09 h

LA CABARETERA DIAZ FENT DE NOU EL RIDÍCUL

Pobre paia!!! Quina solemne estúpida!!! Es nota que en aquest partidet no tenen massa feina.

A dormir Rosita!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jcc fletxa bcn
20 de febrer de 2014, 10.23 h

El tipus de diàleg que entenen els espanyols és aquell on la discrepància als seus dictats no s’admet. Parlen de diàleg, però es neguen a parlar de l’encaix d’una Catalunya nació. Curiosa manera de parlar. El diàleg és un mitjà i no un fi entre Catalunya i Espanya. Manquen interlocutors amb força moral.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2014/01/el-dialeg-es-un-mitja-o-un-fi-en-la.html

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2014/02/la-corona-espanyola-les-terceres-via-en.ht... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Francesc fletxa Montgat
20 de febrer de 2014, 09.00 h

Rosa Diez es el veritable remei contra la luxuria. Quin petard !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
20 de febrer de 2014, 07.08 h

El polllo Navarro d'España-Una-Chorizada i la polla neo-nazi-ex-psoe-psc com sempre junts, defensant una españa criminal i franquista; VOTAREM, franquista NAVARRO ARRIBA ESPAÑA, ARRIBA FRANCO-PSC!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Tomppa fletxa Sabadell
20 de febrer de 2014, 06.55 h

Es veu que sovint es oblida que PSOE es un partit espanyol ... vol dir que per ell 'no nacionalisme' vol dir que només hi ha una nació gran i lliure, la que parla en espanyol i punt. Per PSOE ni nacions que han estat sota dictadura o han patit genocidis tenen drets ... els violats han de rendir-se per Déu que es Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 de febrer de 2014, 20.37 h

http://www.youtube.com/watch?v=aedfuT5ffs8

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
19 de febrer de 2014, 20.37 h


NO VAL LA PENA REBATRE CAP COMENTARI, TOTS ELS TITULARS D'AQUEST PAMFLET SÓN FALSOS I FINANÇATS PER ERC.......

FINS I TOT, ALTRES PUBLICACIONS NAZIONALISTES HAN CRITICAT I AFIRMAT QUE TOT EL QUE PUBLICA AQUEST CÒMIC ÉS FALS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
19 de febrer de 2014, 20.21 h

La lloca a quedat com el que es!
Bosch a Rosa Díez: "Si intenta esclafar la voluntat del poble, ajudarà la independència" http://www.youtube.com/watch?v=YH9_oYw-6y4

Nihil novum sub hispania.
Delenda est hispania.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
19 de febrer de 2014, 19.24 h



Senyors redactors de Directe!cat, els demano sisplau que no tornin a posar mai més la fotografia de la pobra Sra. Rosa Diez, a menys que no pretenguin que la demografia de Catalunya experimenti un fort descens per la conversió de molts dels seus mascles a l'homosexualitat excloent.

Jo havia quedat avui amb una amiga, i si no puc comprar urgentment Viagra, després de veure aquesta fotografia crec que no podré "complir com un home".

QUIN PÀNIC, aquesta cosa que passa per dona.

Si al men... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.