directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 14:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fabra necessita urgentment participar en el Voluntariat pel Valencià

Escola Valenciana convidava aquesta setmana a Fabra a participar en el Voluntariat pel Valencià i li recorda que com a president té l'obligació de dominar les dues llengües oficials

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El vídeo penjat a You Tube del  President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, parlant el valencià i que imita la factura APM ha estat publicat aquest passat dimarts i ja porta prop de 24.000 visualitzacions, dóna la raó a  Escola Valenciana que en un comunicat d’aquest passat dijous responia les declaracions d’Alberto Fabra a 13TV on asseguravaque parlava el valencià en “un àmbit relaxat”. Escola Valenciana ha enviat un escrit a Fabra on se li ofereix la participació en el programa Voluntariat pel Valencià i li recorden que "L'ensenyament en castellà no garanteix l'aprenentatge de les dues llengües oficials, mentre que l'ensenyament en valencià fomenta el plurilingüisme, assegura el domini del castellà i del valencià, així com d'una tercera llengua com l'ánglés”.
Les paraules de Fabra a 13TV
 
  “Yo creo que todas las personas tenemos que mejorar. Yo soy castellanohablante. Pertenezco a una generación donde a los alumnos se nos hablaba en castellano. Intento hablar en valenciano con aquellas personas, que sobre todo, en un ámbito más distendido, pueda hablar en valenciano con ellos”.
 
L’éxit del Voluntariat pel Valencià
 
En el seu comunicat Escola Valencia  recorda a Fabra que: "Seria molt interessant que el màxim representant dels valencians i les valencianes fóra aprenent d'un programa que està donant molts bons resultats i en el qual han participat ja més de 12.000 persones, uns com a voluntaris i d'altres com a aprenents. Gràcies al Voluntariat pel Valencià persones castellanoparlants i molta gent nouvinguda de més de 23 nacionalitats hui parlen fluidament la nostra llengua al País Valencià. A més, està en la mà del president promocionar el Voluntariat pel Valencià a totes les poblacions valencianes".
 
 
Viure en carn pròpia les conseqüències de la política educativa del PP
 
També recorden a Fabra que el pròxim any desapareixeran 29 unitats en valencià a la Plana Alta i la Plana Baixa, d'on ell és originari, i la pèrdua que suposa eliminar els programes educatius òptims a totes les nostres comarques. “Potser, amb el que ell ha viscut en carn pròpia podrà entendre les conseqüències de la política educativa que està duent a terme, això és, que està llevant el dret de l'alumnat a ser bilingüe i per extensió plurilingüe" diu el president d'Escola Valenciana.
 
Conviden a Fabra a millorar
 
Respecte a l'intent d'Alberto Fabra de parlar en valencià "sobretot en un àmbit més distés", diu el comunicat, des d'Escola Valenciana s'interpreta que es refereix a un àmbit privat i no institucional. En aquest sentit, l'entitat presentarà també al president de la Generalitat Valenciana la campanya específica que està duent a terme junt a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua enguany referent al Voluntariat pel Valencià i que té com a lema "Les nostres festes parlen en valencià". En aquest sentit, la campanya està aconseguint que el món de les Falles, les Fogueres, els Moros i Cristians i les colles de Magdalena s'impliquen en el projecte i fomenten tàndems lingüístics entre els participants de les festes. És per això que si Alberto Fabra necessita que se li busque un voluntari o voluntària valencianoparlants de les Falles, les Fogueres, els Moros i Cristians o les colles de Magdalena per practicar el valencià en un àmbit més distés, no hi haurà cap problema en facilitar-li totes les opcions possibles si tal com afirma, "les persones hem de millorar", i en aquest sentit podria millorar les seues capacitats plurilingües.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
atlasac fletxa Vila-real
23 de febrer de 2014, 10.28 h

A vegades em diuen EXTREMISTA però a tú, a tú, a tú, haveu escoltat UNA GRANDIOSA REVOLTADA DELS BORREGOS VALENCIANS DEL CRIM QUE ELS HAN FET? JO....NO!!! VOS SI?......... digues les VERITATS I PEDRAS LES AMISTATS!!!!----més encara a aquests PASTORS els faran pagar algún dia TANTA, TANTA, TANTA IGNOMINIA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de febrer de 2014, 03.13 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 de febrer de 2014, 22.54 h

#3 Tas boig


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 de febrer de 2014, 19.53 h

#3 juajuajuajuajuajua !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Borrego fletxa Borrego
22 de febrer de 2014, 19.30 h

#3 borrego


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
22 de febrer de 2014, 17.05 h

Moodys eleva un escalón el rating de España, a Baa2 con perspectiva positiva
La agencia de calificación crediticia Moodys ha elevado un escalón la nota de la deuda soberana española, hasta situarla en Baa2 y ha marcado como positiva la perspectiva de evolución.

Standard&Poor's excluye a Cataluña de la mejora general de la mejora de su visión general de la economía española, según un comunicado oficial. Aunque S&P mejoró la perspectiva del Reino de España de "negativa" a "estable" ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
22 de febrer de 2014, 14.22 h

És de vergonya aliena, però que coi es pot esperar de personatges com aquests. Tot i que en Zaplana (el cartagenero) si el sentiu a parlar valencià, ho fa perfecte, el paio. Però no deixa de ser una altre cabr´.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
antoni fletxa barcelona
22 de febrer de 2014, 13.58 h

El que ha de fer és aprendre a llegir : )))


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.