directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

UDC, l’art de complicar la victòria del sí

Decidirà democràticament la seva posició sobre la consulta tenint en compte si Catalunya continua a la UE i avisa que el partit està “preparat” per a tots els escenaris

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president del Consell Nacional d'UDC, Ramon Espadaler, ha avançat que el partit decidirà "democràticament" la seva posició sobre la consulta tenint en compte diferents factors, entre ells si Catalunya continua a la UE o no. Ho ha dit durant la cloenda del congrés extraordinari que Unió ha celebrat per reformar els seus estatuts, on Espadaler ha reivindicat que "la raó de ser del partit no és ni la unitat d'Espanya ni la independència de Catalunya", sinó que els catalans puguin decidir lliure, democràtica i legalment el seu futur. El democratacristià ha avisat que el partit està "preparat" per a tots els escenaris, però alhora està "convençut que el millor per a Catalunya és la continuïtat de CiU".
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Complicar el sí a costa de sacrificar Catalunya

Espadaler ha dibuixat els criteris sobre els que Unió decidirà "democràticament" quina és la posició que tindrà sobre consulta. En aquest sentit, ha marcat tres paràmetres diferents. El primer és la doctrina, en aquest cas, l'aposta per un model confederal; el segon és la realitat, és a dir, que un estat confederal "és cosa de dos", i el tercer condicionant és l'expectativa de com seria un hipotètic estat independent, si continuaria formant part de la UE i si hi hauria cohesió social. El democratacristià ha apostat per una Catalunya plena, però també "cohesionada i europea". "Arribat el moment ho decidirem, i ho decidirem des de la certesa i el convenciment que així tal i com estem no podem continuar, i aquest és un clam absolutament transversal", ha conclòs, al·ludint a "l'ofec financer" o també als atacs a la immersió. 

UDC, l’art de l’ambigüitat en benefici propi

Així, ha subratllat que el partit vol treballar per l'estat propi, i serà "coherent i responsable" en la decisió sobre quin tipus d'estat propi vol, si independent, federal o confederal, tot remarcant que "la raó de ser d'UDC no és ni la unitat d'Espanya ni la independència de Catalunya", sinó el fet que la comunitat catalana pugui continuar existint i pugui decidir el seu futur, lliure, democràtica i legalment. Aquest extrem l'ha repetit en diverses ocasions.

Moderació i diàleg per no cremar-se

El dirigent democratacristià ha reivindicat el dret d'Unió a ser moderats, per molt que alguns ho presentin com una "renúncia". També ha defensat la capacitat que té Unió d'escoltar la veritat dels altres, alhora que ha demanat "respecte" envers el que pensa el seu partit, i ha recordat que Unió concep la política "com un exercici de diàleg, malgrat que a vegades això sembli materialment impossible". "Som i continuarem sent tossuts en aquest sentit", ha avisat.

En aquest punt, Espadaler ha assegurat que està "preparat per a tots els escenaris, però també està convençut que el millor escenari per a Catalunya és la continuïtat de la federació amb CDC".

"Íntimament compromesos amb la consulta"

El president del Consell Nacional ha garantit que els democratacristians estan "íntimament compromesos amb la consulta", i ho demostren en tots els àmbits, al Govern, al Parlament i també al Congrés, "moltes vegades davant d'una reiterada incomprensió aquí i allà".

I és que Espadaler ha subratllat que Unió ha estat capaç de sumar-se a l'acord sobre la data i la pregunta però també és capaç de mostrar les seves diferències, "que hi són i que hi seran sempre". 

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Synera fletxa Barcelona
23 de febrer de 2014, 20.47 h


Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010: 

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep Mª fletxa el vendrell
23 de febrer de 2014, 19.23 h

Cap problema companys tothom a VOTAR ERC o la Cup i ens traiem de sobre el tema d'aquests personajillos que estan vivint de la sopa boba VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
23 de febrer de 2014, 19.18 h

NO entenc com dos postures antagòniques poden formar una coalició!!! Mas i Duran, no poden continuar enganyant als catalans pel seu profit propi! i a les europees, votar CiU es regalar els vots al Rajoy-Barroso, o sigui, es votar el GENOCIDI POPULAR DE CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ai Senyor! fletxa Barcelona
23 de febrer de 2014, 15.08 h

Mentre no apareixin clars els discrepants dins d'unió, que volen la independència i la seva força, que no només testimoni, per canviar la direcció del partit, ens quedem amb el vot per ERC, o fins i tot la CUP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Peret fletxa VNG
23 de febrer de 2014, 14.57 h

No m'agradaría posar tots el militans i simpatitzans d'Unió al mateix sac, però, la seva cupula son una Unió de Botiflers, amb el Duran com virrei de la mare patria: EGPAÑA.

El Mas, te la guineu del Duran dins del galliner de CiU, i mes li val que el mantingui a ratlla, perquè cada vegada que obre la boca es per perjudicar el dret a decidir, (al que en principi sembla) que ha apostat la coalició.

Els catalanistes de Unió, tenen la dificil tasca de treure a patadas a la cort de botifl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ai Senyor! fletxa Barcelona
23 de febrer de 2014, 13.44 h

Votaran tossudament "SI+No"? que ho diguin clarament,o encara necessiten més arguments pel "SI+SI"?
Sembla que només es mouen pel que convingui a ells i en saben de la seva confusa situació.
Volen conservar el seu pegat a CDC però amb solemne discrapànces públiques. Volen vots dels "moderats" (Moderats?=SI+No? Auhome!!!), el seu cabdill es vol perpetuar? Liberals aparentment amb CDC i PPeros a Europa?
Te CDC alguna estratègia per lliurar-se del que els va fer mal a les darreres eleccions... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
maria fletxa CAT
23 de febrer de 2014, 11.01 h

Cóm es pot votar la coalició CiU, sabent que una part del vot va a parar al grup POPULAR del Parlament Europeu, tanmateix amb el PP?? Això no s'aguanta per enlloc...... Em sap greu per el Sr. Tremosa. Però realment l' aigua i l' oli no es poden barrejar. Aquestes eleccions seran com la proba del cotó per Ciu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Adolfo Lluch fletxa Manlleu.
23 de febrer de 2014, 10.49 h

Ams C´S, el PP, el PSC, 80% de UDC, 20% de CDC, 50% de ICV i sobre tot el 35% de l'electorat que mai acudeix a votar a les eleccions autonòmiques perque odia als nacionalistes, crec que ja està tot dit. No cal fer consultes il.legals ni intentar fer el ridícul mes espantós del món. A l'hora de la veritat i un cop es dignin a explicar bé les ventatges i desventatges d'una utópica e inconvenient de totes totes independència de Catalunya, el resultat es molt clar. La gent està sent utili... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
manel fart fletxa cat lliure
23 de febrer de 2014, 09.02 h

Per cert, humil missatge per Convergència: "PROMETO firmemente que nunca volveré a votar a su grupo mientras tengan esa gente como coalición"

Dit en castellà per que em sembla que molts de vostès, "a la intimitat" parlen i actuen en "modoespañoldebotifler"

Paraula de català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
23 de febrer de 2014, 08.58 h

Com pot seguir aquest tipus al govern de Catalunya?
Es un unionista descarat, com alguns més i en Mas els hi permet seguir movent fils CONTRA CATALUNYA LLIURE.

Això NO es un govern del poble i para el poble.... bé, per al poble d'una colònia ecspaÑola, SÍ.

Potser ja els hi toca treure dir-se Unión De Caganers. Perdó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.