directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Millor tontos, que no pas submisos

Reding diu que el cas català no és una qüestió europea, fa pocs dies deien el mateix d’Ucraïna, com va dir el president Pujol, no fem cas del que diu Europa, farà el que toqui i en el moment que toqui

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Polèmica al 45è Diàleg amb la ciutadania. Després d'insistir en la necessitat de trobar una fórmula per resoldre l'encaix de Catalunya a Espanya sense "idees preconcebudes", la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, ha donat pas al secretari d'Estat per a la Unió Europea, Iñigo Méndez, entre el públic. "La integritat territorial és una competència exclusiva dels estats membres", ha dit. I sobre això, "la UE no té més competències, com deia Lenin, només els tontos discuteixen els fets. I això és un fet". La intervenció de Méndez ha indignat el públic assistent. "No són qüestions europees, intenteu trobar una solució a dins", ha afegit Reding apel·lant a la Constitució i als tractats.
Reding escolta la intervenció de Méndez tractant de tontos als catalans
Reding escolta la intervenció de Méndez tractant de tontos als catalans
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La diplomàcia espanyola perd els papers davant Viviane Reding

Debat encès entre la vicepresidenta i comissària de la Comissió Europea, Viviane Reding, i el públic assistent al 45è Diàleg amb la ciutadania. L'eix, i amb insistència: el debat sobiranista, el dret a decidir, la consulta i la continuïtat de Catalunya dins la Unió en cas d'independència. I un dels moments àlgids de la trobada ha estat quan, precisament Reding, ha cedit la paraula al secretari d'Estat per la Unió Europea, Íñigo Méndez de Vigo. "Ja estan farts que els facin la mateixa pregunta" els representants de la Comissió Europea, ha etzibat, davant d'una pregunta sobre "l'afer intern" que suposa Catalunya per Brussel·les i sobre quines conseqüències reals tindria un nou estat per Europa. 
La diplomàcia espanyola totalment descol·locada davant el procés català

"La integritat territorial i la identitat és una competència exclusiva de l'estat membre", ha assegurat Méndez en to altiu i per justificar perquè la Comissió Europea i les institucions no es posicionen sobre el cas català. "La UE no té més competències que la que donen els tractats, això no té volta de full i, com deia Lenin, només els tontos discuteixen els fets", ha sentenciat Méndez amb unes paraules que indignat tant el públic que seguia en directe l'acte a La Pedrera com els usuaris que ho feien a través de la xarxes socials. 

Reding: el procés no és qüestió d'Europa i sembla que Ucraïna tampoc ho era!!!

Després de la intervenció de Méndez, la diputada d'ERC, Gemma Calvet, ha pres el torn de rèplica i ha preguntat a l'eurocomissària si el concepte 'consulta' no inclou el dret a decidir de Catalunya. Reding ha assegurat que tot plegat "no és qüestió europea" sinó que s'ha d'encaixar dins "les constitucions nacionals". "Els tractats europeus estipulen que no es pot intervenir en aquestes qüestions", ha afirmat. Per això ha conclòs que la millor fórmula és "intentar trobar una solució a dins" ja que qualsevol altre escenari té "interrogants".

Reding vol Catalunya a la UE, "la necessitem"

L'eurocomissària, que ha admès que tot plegat és una qüestió de sentiments, ha replicat amb un "no" contundent a la pregunta d'una assistent sobre si seria adequat prescindir d'una economia com la catalana. "Vull Catalunya dins, la necessitem tant com necessitem Luxemburg", ha afirmat. A l'inici de la seva intervenció -s'ha referit també a la sortida de la crisi i a les reformes que ha dut a terme l'estat espanyol-, Reding s'ha mostrat partidària "d'anar junts". "No és moment de divisions, sinó d'unió", ha apuntat. Reding s'ha mostrat partidària del multiculturalisme i del multilingüisme com a "riquesa" de la Unió. "Unitat en la diversitat, és el que ens fa atractius i rics, i us vull a dins", ha sentenciat. 

Muriel Casals i preguntes del públic

També ha intervingut poc després la president d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. "Volem posar més colors a Europa, volem que el català aparegui en aquest vídeo que hem vist", li ha etzibat a Reding. Li ha preguntat perquè la consulta no hauria d'interessar a Brussel·les si "donarà informació molt valuosa pel diàleg" entre governs. "És la mateixa pregunta i puc donar la resposta que ja he donat", ha sentenciat Reding entre desaprovacions del públic. 
"Suposo que no hi haurà ningú tan tonto" de negar que a Catalunya hi ha una majoria que vol votar, ha replicat un oient entre el públic a Méndez i a Reding. "Podem ser castigats amb l'expulsió per votar; és aquesta la democràcia a Europa?", ha insistit un altre dels assistents". I la vicepresidenta els ha remès a tots dos a la resposta legal de Prodi, el 2004.

Entre el públic també hi havia els candidats al Parlament europeu d'ERC, Josep Maria Terricabras, i el del PSC, Javi López. També s'ha vist l'encara eurodiputat d'Unió, Salvador Sedó, que aquest dissabte va renunciar a tornar-se a presentar, segons la direcció, per motius personals deixant pas així a Francesc Gambús. Així com Roger Albinyana, secretari del Govern d'Afers Exteriors, i el secretari general del Diplocat, Albert Royo.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
25 de febrer de 2014, 11.34 h

-ximples, beneits, estúpids, curts, rucs,... No 'tontos'


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Synera fletxa Barcelona
25 de febrer de 2014, 00.48 h

Proposo no saludar al Príncep mai més fins a la independència. Tots serem Àlex.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
24 de febrer de 2014, 18.03 h

S'imposarà la realitat i prou. Amb i sense Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
24 de febrer de 2014, 18.02 h

Ni cas. Espanya no te cap autoritat. Exemple:

*Stefanie Claudia Müller, corresponsal alemana en Madrid y economista" (anàlisis de España, publicado en los principales diarios económics alemanes):

"Resumiendo: no es una falta de voluntad de trabajo, como se piensa tal vez en algunos países del norte de Europa, lo que hace que España sufra la peor crisis económica de su Historia. Es un sistema corrupto e ineficiente. La crítica del Gobierno alemán y sus condiciones para un rescat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
24 de febrer de 2014, 17.11 h

http://www.youtube.com/watch?v=RtF2djy6U-s

Ens deien que no podíem, que estava prohibit, que no ens deixarien, que érem pocs, però la veritat és que estem fent el somni realitat.

Amb la independència GUANYEM.

Aquest és el nostre any, sí i sí. Esteu preparats per a fer història?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
24 de febrer de 2014, 16.52 h

bejotilla de las hurdes, en MAS TRIUNFA i tots els catalans estem amb ell; tu i la teva golferia feixista de Ciudadanos de Franco, Pp-terroristtes de Franco i el PScaudillo de Mierda, heu de fer un pensament i marxar a la vostra estimada Epaña, pais per gent demencial com el bejotilla


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
BEJOTA fletxa BCN
24 de febrer de 2014, 16.25 h

Mas fracassa de nou en el seu intent de seduir a la UE
Durant la inauguració de la reforma del complex modernista de l'Hospital Sant Pau, Mas ha tirat l'enèsima canya a un representant europeu. En aquest cas, el blanc de les seves demandes ha estat la vicepresidenta de la CE, qui aquest cap de setmana advertís amb meridiana claredat que, en el cas que Catalunya se separi d'Espanya, seria automàticament expulsada de la UE d'acord amb la legislació vigent.

N.B. SUBMISOS A QUI ? CATALUNYA, H... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
24 de febrer de 2014, 16.19 h

El Barcelona niega haber cometido un delito fiscal en la contratación de Neymar. Eso sí, informa en el mismo comunicado hecho público que ha abonado poco más de 13,5 millones de euros (13.550.830,56 para ser exactos) en concepto de autoliquidación complementaria ante la "existencia de una posible divergencia interpretativa sobre el alcance de sus obligaciones fiscales derivadas" de la operación del jugador brasileño. Es más, en uno de los puntos del escrito, la entidad es tajante al exp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
24 de febrer de 2014, 15.11 h


Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010: 

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Isabel fletxa Bcn
24 de febrer de 2014, 13.15 h

Aragoneses vosaltres mateixos un contradieu, si tot és una deria de Mas, com és que esta perdent el seu partit. Algú és creu que un polític és posarà a treballar en contra del seu propì partit. No senyors aragoneses no voleu reconeixer que darrera hi ha la voluntat del poble de Catalunya i que els partits de sempre no només CIU, mira que esta passant amb el PSC s'estan trencant perque la ciutadania ha fet un camí i porta molt temps cansada dels partits polítics de sempre que només h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.