directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Margallo no vol caldo? dues tasses

El 'Público', segon diari de Portugal, dedica dues pàgines a la situació a Catalunya i destaca que es tracta d'un "debat polític" més que legal

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Lisboa (ACN).- El diari portuguès 'Público' publica aquest dimarts una peça a doble pàgina sobre la situació a Catalunya i Espanya, on assegura que hi ha "un debat legal que és un debat polític". El rotatiu es fa ressò de la conferència 'El procés polític a Catalunya' organitzada dilluns pel (Diplocat) i la Facultat de Dret de la Universitat de Lisboa, i inclou una entrevista amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs. El conseller assegura al diari que els catalans han fet "un canvi de xip" en els darrers anys i que el govern espanyol "no pot donar un 'no' constant a Catalunya". Homs destaca que l'actitud de Madrid "no és justificable" i considera que hi ha "massa arrogància"
Sense por a Margallo

El rotatiu assenyala que la primera pregunta de la conferència a la Universitat de Lisboa va ser si acollir la trobada podia danyar les relacions entre Portugal i Espanya. L'article destaca que el professor de la facultat Eduardo Vera-Cruz Pinto va respondre que no perquè "no hi ha millor manera de contribuir a les relacions entre els dos països que discutir els problemes".


Un tema polític

El rotatiu destaca que els ponents, entre els quals hi havia el conseller de la Presidència, Francesc Homs, van destacar que el principal problema en les diferències entre el govern català i espanyol és "polític". 'Público' cita el ponent Adriano Moreira, president de l'Institut d'Estudis Superiors de l'Acadèmica de Ciències de Lisboa, que va remarcar que tot i que es parlés des de l'escola de Dret "el tema gira al voltant d'un procés polític".

La periodista Sofia Lorena, que signa la notícia sobre l'acte, assenyala que el govern de Catalunya "i la major part del seu parlament" van decidir que "és hora de celebrar un referèndum sobre el futur polític" del país, i que el volen celebrar el 9 de novembre. "El govern espanyol diu que la consulta és il·legal, i que posa en perill la unitat de l'Estat espanyol, tal com s'expressa a la Constitució", destaca el text.

"No hi ha diplomàcia preventiva"

L'article també destaca que en aquests moments "el govern de Catalunya intenta internacionalitzar el procés polític" però assenyala l'opinió de la majoria dels ponents, que van coincidir en què, de moment, la UE no s'hi posa. "No hi ha diplomàcia preventiva", va assegurar el diplomàtic Francesc Vendrell.

"A la política espanyola hi ha massa arrogància, i l'arrogància és una mala companyia".

El rotatiu portuguès també publica una entrevista amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs, on assegura que "a la política espanyola hi ha massa arrogància, i l'arrogància és una mala companyia". Homs compara l'actitud del PP "i també dels socialistes" amb la que ha adoptat el govern britànic a Escòcia. Homs assegura que el govern espanyol en comptes de fer campanya pel 'no' simplement es nega a deixar votar i admet que amb aquesta actitud "està contribuint a crear molts independentistes a Catalunya".

La consciència tranqui-la

El conseller Homs també nega que tot el procés sobiranista "sigui una estratègia per aconseguir alguna cosa". "Si algú ho pensa és que realment no entén el que està succeint", assegura el polític convergent. "Hi ha hagut un canvi de xip en la mentalitat dels catalans, després de dècades d'intentar fer pactes amb Espanya i arribar a la conclusió que no hi ha manera", admet. Per Homs "hi ha gent molt moderada i sensata que diu que només es pot defensar Catalunya amb un estat propi". "Això no era així, aquestes persones han arribat a aquesta conclusió de manera molt serena, tranquil·la", afegeix Homs que creu que com que els catalans han intentat "moltes vegades el pacte" poden tenir "la consciència tranquil·la".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
26 de febrer de 2014, 11.53 h

NUNCA ME HA GUSTADO TODO ESE ROLLO DEL CARNAVAL DE CADIZ,..ES ASQUEROSO,CON ESA SUPUESTA GRACIA ANDALUZA,QUE NO ES MÁS QUE BARRIOBAJERISMO ,BAJA ESTOFA,PORQUERÍA,COMO EL MISMO CARÁCTER DE LOS ANDALUCES,QUE DICEN QUE SON MUY SIMPATICOS ,BUENA GENTE,Y QUE SIEMPRE ESTÁN DE BUEN HUMOR,...JA!!!! ESO NO SE LO CREEN NI ELLOS,...LOS ANDALUCES ESOS QUE SIEMPRE ESTÁN,COMO ELLOS DICEN,DE "CACHONDEO", SUELEN SER,Y LO DIGO CON CONOCIMIENTO DE CAUSA,GENTE QUE ESTÁN SIEMPRE RIÉNDOSE,SÍ, O CASI SIEMPRE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
26 de febrer de 2014, 11.51 h

Comunicado de la Resistencia : a los españoles: desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 de febrer de 2014, 07.39 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
B.Urleta fletxa Aquesta gentussa pancastellanista mai no en té prou de fer el ridícul
25 de febrer de 2014, 20.09 h



#9 Dura Borroso a Aragoneses: perdes tempo garoto, tentando parar a Amazônia com tuas mãos, nao seja bobo

traducció al català:

perds el temps, noi, intentant aturar l'Amazones amb les teves mans, no siguis tonto

traducció (oficial) al castellà:

disssssse que tiene una gabardina, PERO QUE NO LA VENDE ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
25 de febrer de 2014, 18.33 h

Durao Barroso, a CiU: la secesión deja a Cataluña fuera de la Unión Europea
¿Y van...? Infinidad de veces se preguntó a la Unión Europea y siempre se obtuvo la misma respuesta. La independencia de Cataluña respecto al resto de España deja a la Comunidad fuera de la UE. Para volver a la Unión se necesitaría una petición del nuevo Estado catalán y "la ratificación de todos los Estados miembros".
Barroso reitera por enésima vez y de forma oficial que la independencia supone quedarse ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
25 de febrer de 2014, 18.07 h

#5 I es més, per agafar-se a nosaltres els castellans van deixar anar als portuguesos, mira per on.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Isabel fletxa Santa Eulàlia
25 de febrer de 2014, 17.28 h

No se si algú va veure ahí per tv3 AFERS EXTERIORS, van estàr a Gibraltar i tracten el problema que té amb España....ningú, peró ningú volía deixar de ser anglés, no volíen ser españols ni de broma..i es el que jo dic.
S'ES APAÑOL QUAN NO ES POT SER RES MES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jo simplement fletxa Catalunya
25 de febrer de 2014, 16.00 h

Que s'ha cregut Rajoy amb aquestà xuleria,es pensa que és l'amo del món, i és només un ninot que no serveix per ser president de res, ni tan sols d'escala de veïns...L'unic que sap fer es arruinar Espanya, i mentir..Espanya té un president que arruïne tot el que toca...ell no es ningú per prohivir una consulta als Catalans, ho potser som els seus esclaus? apa home a fer punyetes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miquel fletxa Cubelles
25 de febrer de 2014, 15.04 h

Portugal també va ser una colònia de Castella....es normal que sentin certa simpatia cap als catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 de febrer de 2014, 14.30 h


El tsunami del Japó tingue un cost del 8% del PIB
Catalunya te un tsunami cada any
Encara vols ser espanyol ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.