directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El lobby “Puente Aéreo” perd l’avió

El lobby de poder que vol aturar el procés sobiranista ja no fa por, és una vella estructura de poder fent els últims cops de cua al costat d’una monarquia en decadència.

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El periodista Antonio Baños deia que “voler aturar la Via Catalana al Via Veneto” és impossible. Godó i els seus companys de lobby hauria de llegir Baños i s’adonarien que voler aturar el procés sobiranista escenificant una trobada del lobby amb el futurible monarca espanyol, de poc servirà i, fins i tot, pot tenir l’efecte contrari al desitjat. L’opinió pública catalana és conscient de quines són les intencions i de quin és el perfil del tant “selecte” grup de poder que alguns com La Razón atorguen el títol de “cúpula del teixit empresarial d’Espanya”, la qual cosa fa riure, sobretot, si ens capbussem en el currículum dels participants al sopar i ens adonem de quin peu calça bona part dels integrants del lobby.
foto captura pantalla diari la Razón
foto captura pantalla diari la Razón

Comparteix
   


Etiquetes
Un sopar amb imputats per frau fiscal, franquistes, comtes i ... algun empresari, per aturar el procés

Entre els participants al sopar del "Puente Aéreo" amb el Borbó hi ha alguns lobbistes amb arrels franquistes com l’exministre del règim Villar Mir, altres que passen per grans empresaris quan la seva fortuna es va forjar durant el franquisme com les d'Entrecanales i Lara, gràcies a les bones relacions amb el dictador, com explica Francesc Cabanes, i als abusos comesos, segons explica el periodista Xavier Borràs en un impressionant article, sobre com feia "negoci" a punta de pistola el pare Lara.

També hi ha imputats per frau fiscal de milions d’euros com Cuatrecasas o Torreblanca; pretesos empresaris situats a les cúpules de les patronals com són Gay de Montellà i Rosell, un banquer “gàngster” -en paraules de la CUP-, com Rodrigo Rato, alguns  vinculats al PP, presumptes corruptors en el cas Bárcenas, algun mentor d’Urdangarín com Conde, alguns representants d’empreses regulades amb forts interessos amb l’estat espanyol, d’altres molt subvencionades, marquesos, comtes,  molts propulsors de la “Marca España” i quatre empresaris.

Menystenir l’Agència Catalana de Notícies, un indicador
 
 
La foto dels empresaris que han acudit al sopar del príncep a casa del president del Grup Godó només ha estat autoritzada a l’agència estatal EFE quan a Catalunya tenim una agència pròpia com l’ACN que ha estat menystinguda pel lobby de poder, una mostra més del tarannà del lobby i del futurible monarca.
 
Segon la foto de l’agència EFE, que recullen diversos mitjans, al sopar hi han assistit: el presidents d'Abertis i del CAREC, Salvador Alemany, de Willis Iberia, Jaime Castellanos, de Seelinger & Conde, Luis Conde, de Cuatrecasas Gonçalves Pereira, Emilio Cuatrecasas,  d'Acciona, José Manuel Entrecanales, de Mutua Madrileña, Ignacio Garralda, i de MP i SIL , Enrique Lacalle. També els presidents del Grup Planeta, José Manuel Lara; d'Indra, Javier Monzón, de Banc Sabadell, Josep Oliu, de Pronovias , Alberto Palatchi, de Puig, Marc Puig; d'Agbar, Àngel Simón, de Barceleuro, Manuel Torreblanca; d'IAG, Antonio Vázquez, i d'OH, Juan Miguel Villar Mir. Així mateix, Al sopar també hi han participat els president de les patronals CEOE, Juan Rosell, i de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, així com el soci director d'Uría Menéndez, Luis de Carlos, el conseller delegat de Caixabank, Joan Maria Nin, i l'exministre Rodrigo Rato. L’amfitrió del sopar, el president editor del Grup Godó, Javier Godó, el seu fill i conseller delegat d'aquest mateix grup, Carlos Godó.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
LLUIS fletxa bcn
4 de gener de 2017, 13.25 h

Declaraciones de Jaime Malet, presidente de la Cámara de Comercio de EEUU en España.

“Los inversores extranjeros están terriblemente preocupados por el separatismo catalán”.
J.C. Valero. Empresarios alemanes y estadounidenses han manifestado públicamente su temor por las consecuencias del proceso independentista que impulsa el gobierno catalán. El último en hacerlo ha sido el presidente de la Cámara de Comercio de EEUU en España, Jaime Malet.

RES DE RES COM AL QUBEC D¡ON VAN MAR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
fasdfas fletxa dsfaafa
28 de febrer de 2014, 16.53 h

PODEN TENIR EL PODER I LA IDEOLOGIA QUE VULGUIN, PERÒ EN REALITAT NOMÉS TENEN UN VOT. I AIXÒ ELS QUE VIUEN ACÍ, QUE MOLTS SON DE FORA.
ELS SEUS ARGUMENTS SON ECONÒMICS DE LA DEFENSA DELS SEUS INTERESOS QUE CONFONEN AMB ELS INTERESOS DE CATALUNYA. NO OBSTANT LES PATRONALS DE PETITES I MITJANES EMPRESES NO ES PRESTEN TANT FACILMENT A L'UNIONISME. AD-HUC ALGUNES HO FAN AL CONTRARI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
27 de febrer de 2014, 12.14 h

http://www.youtube.com/watch?v=43HY0HAnIbQ

difonguem webs com aquesta: www.helpcatalonia.cat

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

La internacionalització del procés és fonamental, expliquem-nos als turistes i a tot el món, pengem estelades als balcons, difonguem v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
egarcat fletxa terrassa(guadalajara)
27 de febrer de 2014, 10.18 h

Catalans Axó no es ah de fer cap tipus de por llavors que ells son 4 i el poble subira i el que te el poder de diçidis som 6milions , repeteixo axó no ens ah de fer por caregirats pro ESCANYA NI AH AGUT SEMPRE ALA REPUBLICA AMB EN FRANCO TOTS AQUESTOS TOTS AL IGUAL QUE EL MANDATARIS ACTUALS DEL P,P LAS SEVAS FORTONAS SEMPRE HAN SIGUT A PUNTA DE ISTOLA I EXPLOTAN AL POBLE , CATLANS DIGEM PRO DE XORISOS PEPEISTA,OPUSDIANS I MONARQUICS FORA DE LAS NOSTRES VIDAS FERMS CAP AH LA NOSTRA LLIVERTAT ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Berret fletxa Amposta
27 de febrer de 2014, 10.07 h

Oliu del B.S. ,Aquet personatje com que han obert oficines per tota la pell de brau vol quedar be ,no pensa que aquet banc es principalment catala?, que pensaran endavant els seus clients?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Angel fletxa Castellbisbal
27 de febrer de 2014, 09.00 h

Aquesta fotografia dona una imatge del passat. De la Espanya que queda amb una Catalunya independent. Que deu agafi confesats als espanyols de be, que ben segur que n'hi han i moltíssims.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
27 de febrer de 2014, 08.10 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
INTERNACIONALITZEM LA NOSTRA CAUSA fletxa Estelades al balcó, fins a l'alliberació! .......................
27 de febrer de 2014, 00.35 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Ningú defensa una causa que desconeix Reenvia aquest vídeo a tots els teus contactes i converteix-te en ambaixador!

((*(( FREEDOM FOR CATALONIA ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
26 de febrer de 2014, 22.57 h

Collons! Ara l'Aragoneses els fot de 4 en 4. No el llegeixo, directament el voto negatiu. Ara em fa clicar quatre vegades. HA HA HA


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
26 de febrer de 2014, 22.55 h


Ens diuen els que hi eren, però no els que no hi eren.
Penso amb Gallina blanca, amb Chupachups, amb Serhs, amb Miquel Alimentació, amb Damm, amb... molts i molt importants, més que aquests de la foto.
Penso amb els que es dediquen a treballar i no a fer política, que no es pronuncien públicament per no perdre clients (aixi som els catalans).
Qui sap, segur que també entre els grans empresaris hi ha independentistes, però això només ho manifestaran quan vagin a votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.