directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 18 de setembre de 2021 15:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

L'Estat haurà d’assumir el pagament de possibles reclamacions pel cèntim sanitari

Pere Aragonès assegura que va ser el govern espanyol qui va imposar el disseny de la taxa i afirma que el pressupost de 2014 no es veurà afectat per la decisió d'Europa

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El diputat d'ERC Pere Aragonès ha estat qui ha reaccionat en nom del seu partit a la declaració d'il·legal que els tribunals europeus han sentenciat per al cèntim sanitari. Davant la possibilitat de possibles reclamacions i pagaments derivats d'aquesta decisió, Aragonès ha advertit ja que haurà de ser l'Estat qui se'n faci càrrec. I és que els republicans asseguren que va ser justament l'Estat qui va imposar "el disseny" de la taxa que ara censura el tribunal europeu i, per tant, ha de ser l'administració espanyola qui n'assumeixi les responsabilitats. D'altra banda, ERC assegura que no preveu que la decisió tingui cap efecte sobre el pressupost d'aquest 2014.

Comparteix
   


Etiquetes
Esquerra esperava una decisió així del Tribunal Europeu. "Era una posició que es podia preveure perquè l'advocat general de l'Estat ja ho havia advertit i ja havia dit alguna institució europea que s'havia de corregir", ha dit el diputat republicà. Pere Aragonès, però, té molt clar que les conseqüències de la sentència no haurien d'afectar a la Generalitat.

En aquest sentit, el republicà entén que "com el responsable de l'estructura normativa d'aquesta taxa va ser el govern de l'Estat i era per complementar diners que no venien pel finançament regular de la sanitat, les possibles reclamacions les hauria d'assumir l'Estat", ha justificat Aragonès.

A més, el diputat d'ERC ha afirmat amb rotunditat que la decisió dels tribunals europeus "no afectarà als ingressos del pressupost de 2014". Segons Aragonès, això serà així perquè "al 2013 es va modificar l'impost sobre hidrocarburs i per tant s'ha abandonat la construcció jurídica censurada per Europa ara".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
28 de febrer de 2014, 09.30 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
28 de febrer de 2014, 06.38 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
27 de febrer de 2014, 19.03 h

El Sr Burns "montorito" diu que la culpa és de la UE; això sempre li surt clavat, donar la culpa als altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de febrer de 2014, 18.55 h

https://www.youtube.com/watch?v=7fCqZAnl_jY

Fa 8 mesos de la impressionant Via Catalana, només 8 mesos, i la de coses que estan passant! Estem saccejant l'statu quo provinent del franquisme i dels borbons des de Felip V, i tot això ho estem fent un poble alçat en urnes i donant-nos les mans, Catalunya és la força de la seva gent i per això sé que ho aconseguirem!!!

Ens deien que no podíem, que estava prohibit, q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La unitat d’Espanya no trontolla
Ramon Boixet Ramon Boixet
Obrirà el Vaticà la Guàrdia Suïssa a les dones ?
Jordi Aviñó
Les millors cales de la Costa Brava

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.