directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maragall: “La independència és l'opció més intel•ligent”

Junqueras i Maragall signen un compromís de col•laboració que anirà més enllà de les europees i qualifiquen el pacte de "natural"

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el de Nova Esquerra Catalana (NEC), Ernest Maragall, han presentat públicament aquest dimarts l'acord de col·laboració que unirà les dues formacions de cara a les eleccions europees. Un pacte "natural" que situa Maragall de número 2 de la candidatura i que tindrà continuïtat. "L'acord té voluntat de col·laboració estable que es pugui traduir també a l'àmbit municipal, al Parlament i sobretot al referèndum del 9 de novembre", ha explicat Junqueras. Maragall, que ha qualificat la independència com l'opció "més intel·ligent" pel futur de Catalunya, ha assegurat que gràcies a l'acord el socialisme catalanista tornarà a tenir el referent que havia perdut.

Comparteix
   


Etiquetes
"El que fem avui és adreçar-nos a aquests centenars de milers de ciutadans que han dipositat la seva confiança en el concepte del socialisme democràtic i catalanista i que ara no tenen referència explícita. Ara la tindran", ha expressat l'exdirigent del PSC, que situa l'acord amb ERC com l'inici d'un camí plegats per construir una majoria transformadora d'esquerres a Catalunya.

NEC ha triat ERC i no ICV

Tot i que també han mantingut contactes amb ICV, l'elecció d'ERC ha estat "natural", segons Maragall. "No hi ha hagut massa dubte. No hem hagut de triar. Hi hem anat a parar naturalment, com un riu va al mar", ha explicat. "Estem plenament convençuts que hem encertat amb aquesta decisió", ha afegit qui es convertirà en el número 2 de la candidatura d'ERC a les europees acompanyant el cap de llista, el filòsof Josep Maria Terricabras. De fet, segons Maragall, la posició majoritària de la ciutadania en defensa del dret a decidir va començar a forjar-se amb el primer tripartit. "És la iniciativa que van posar en marxa Pasqual Maragall i Josep Lluís Carod-Rovira la que ha dut la societat catalana a compartir i projectar-se de la manera queho està fent en aquests moments", ha sentenciat.

ERC, oberta a la societat i compromesa amb Catalunya
 
Per a Junqueras, la incorporació de NEC al projecte d'ERC demostra la voluntat d'obertura a la societat del partit i el compromís amb Catalunya. "Serà la única llista centrada a Catalunya", ha recordat en contraposició a les que formaran CiU, ICV i el PSC. Precisament el president d'ERC ha volgut fer èmfasi tant en aquest a qüestió com en la negativa d'ICV a pactar un punt comú sobre el dret a decidir a les europees. "Qui construeix una llista cívica amb una gran presència d'independents són ERC i NEC, que expressa la voluntat majoritària dels ciutadans. Com que els arres que donen fruits bons són arbres bons i els que donen fruits dolents són arbres dolents, espero que sigui evident que els arbres d'ERC i NEC són els millors arbres", ha indicat.

Les converses amb Comín van bé

Un cop definits els dos primers llocs de la llista electoral per a les europees, ERC ultima contactes amb persones d'altres espais polítics perquè s'incorporin a la candidatura. "Les converses amb Toni Comin estan molt bé", ha explicat en relació a l'exdiputat del PSC i exdirigent de Ciutadans pel Canvi. Els contactes amb Comin, que encara milita al PSC, fa temps que duren però Junqueras no sap si acabaran traduint-se en una integració a la llista de les europees, en una col·laboració a les properes eleccions municipals o bé en una relació de suport sense acord electoral. El president d'ERC també ha explicat que han mantingut contactes amb l'exconsellera Montserrat Tura, però que no se li ha ofert en cap cas un lloc a la candidatura de les europees.

Junqueras respon Navarro

Durant l'acte de presentació de l'acord amb NEC, Junqueras també ha tingut temps de respondre les crítiques que li han arribat des del PSC per "l'OPA" que ERC està intentant fer als crítics socialistes. "El que és sorprenent no és que hi hagi algú que vulgui ampliar i compartir el seu espai, sinó que hi hagi algú obsessionat amb fer fora tots els seus companys", ha opinat. També Ernest Maragall ha volgut opinar sobre el tema. "Qui té l'obsessió malaltissa?", ha formulat en forma de pregunta retòrica referint-se a les paraules del primer secretari del PSC.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
7 de març de 2014, 19.42 h

La direcció actual de PSC no ha sabut respectar la diversitat tradicional dins el partit.

Quan governaven a Madrid i a Barcelona omplien els discursos parlant de federalisme però quan disposaren de majories suficients aqui i a Espanya van enfortir el centralisme estatal usant el terme federalisme per a tenir-nos enganyats. Si haguessin volgut haurien instaurat el federalisme però els fets han demostrat que la paraula federalisme era una estratègia electoral.

Qui no recorda que el 19... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de març de 2014, 18.05 h


#6 Tu ets un anònim amb el cervell de 10 anys es a dir un idiota perdut

#7 Tu ets un anònim amb el cervell de 11 anys es a dir un idiota perdut


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
BEJOTA fletxa bcn
5 de març de 2014, 14.55 h

Los empresarios afincados en Cataluña se le están rebelando a Artur Mas. Las críticas de Juan Rosell y Joaquim Gay de Montellà se sumaron al manifiesto en contra del proceso soberanista presentado la semana pasada por ejecutivos alemanes con negocio en la región. El escrito, que arrancó con 60 firmas, cuenta ya con 200 afiliaciones.
.

N.B. I ,COM ÉS QUE LA PATRONAL N'HO RECOLZA, SR. MARAGALL ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de març de 2014, 14.40 h


L'opció més intel·ligent és la teva i la dels quatre traïdors del PSC, que us ajunteu amb el qual té la mà al pressupost per seguir mamant del pressupost que tots paguem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
5 de març de 2014, 10.03 h

A Les Elecions Europeas no va ningu a Votar , que lo sepáis vale ningu li importa LA UNIO EUROPEA ,, son les eleccions un puja molt la abstenció els que pasen de anar a votar que no creuen pas en Brus-seles i les seves políticas .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
4 de març de 2014, 16.12 h

Trobo que els primers 5 llocs de la llista d´ERC a les europees, haurien d´estar reservats per a persones de fora la política i de la talla d´en Terricabras.
De fet anem a Europa a dir-los que en pocs mesos es trobaran una nova realitat política que s´haurà de transformar en el nou estat català i volem fer-los partíceps perquè volem seguir amb tots ells conformant una unitat política i social, la Europa dels Pobles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
4 de març de 2014, 15.29 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de març de 2014, 15.08 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
4 de març de 2014, 14.36 h

Informe de gold mercury
Catalunya no té dret a la independència
L'autodeterminació només és aplicable en cas de colonialisme o repressió, el que exclou Catalunya.

N.B. SR. MARAGALL:COM ÉS QUE LA PATRONAL N'HO RECOLZA ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.