directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Madrid "enterra" el corredor Mediterrani

FERMED denuncia al Parlament Europeu que el govern espanyol "segueix en la mateixa tònica de fer una xarxa radial i de tractar el corredor mediterrani com l'excepció"

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Toc d'atenció de FERRMED a Brussel·les pel "retard" del corredor ferroviari mediterrani. El lobby ferroviari, que aplega 150 empreses i institucions de 14 països europeus diferents acusa l'executiu del PP d'estar prioritzant el ramal del corredor mediterrani que passa per Madrid, que "ja està desdoblat i té quatre vies". "En canvi, el ramal de la costa, que és on es concentra el trànsit important, només tindrà dues vies entre Tarragona i València i això no ho podem acceptar de cap manera", ha advertit el secretari general de FERMED, Joan Amorós, que s'ha queixat aquest dimarts al Parlament Europeu que és "pràcticament impossible" que l'ample de via internacional "arribi a València el 2015 i a Alacant, Múrcia i Cartagena el 2016", com s'havia previst.
L’estat espanyol destina  "el 70% de les inversions a l'alta velocitat en línies que no tenen cap gran rendibilitat".

Les obres per posar l'ample de via internacional entre Tarragona i Castelló, a més, pateixen un retard "de com a mínim un any", perquè s'ha de "refer l'estudi" per poder deixar també provisionalment l'ample de via Ibèric. "Va molt més lent del que ens pensàvem", ha lamentat. Amorós ha denunciat que, tot i que la Comissió Europea va declarar prioritari el corredor mediterrani, el govern espanyol manté "la mateixa tònica de fer una xarxa radial" i de destinar "el 70% de les inversions a l'alta velocitat en línies que no tenen cap gran rendibilitat".

El PP té altres objectius per Espanya

El secretari general del FERRMED assegura que l'executiu del PP "ni ha començat" bona part del projecte del corredor i que, per exemple, "té 800 milions d'euros encara per assignar". Amorós ha criticat també que no es canviï l'ample de via de la línia de Portbou i que, de moment, es faci passar els trens per la línia de la Jonquera. "Segons els nostres càlculs, a partir del 2018 o 2019 aquesta línia no aguantarà perquè hi hauran de passar alhora TGV que van a 300 quilòmetres per hora i trens de mercaderies que circulen a 80", ha avisat.

Un pla contra la ineficiència actual del sistema de transport terrestre

El lobby ferroviari ha celebrat aquest dimarts a la seu de l'Eurocambra una conferència per reivindicar el transport multimodal, amb una quarantena d'experts. Amorós ha demanat a Brussel·les un pla contra la ineficiència actual del sistema de transport terrestre. "El 24% dels trens i dels camions circulen buits, els que porten càrrega només van al 57% de la seva capacitat, en total l'eficiència del transport terrestre europeu és del 43% i representa un sobrecost de 160.000 milions d'euros anuals", ha alarmat Amorós. 250 persones han assistit a la jornada de FERRMED.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
6 de març de 2014, 23.02 h

No varen. A més on hi ha més o pot haver-hi transpor de mercaderien , amb quans pot¡rts pot enlleçae tenir la primera línea del tren i ara vol que tots seguim per allà on diun ells













Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
6 de març de 2014, 16.13 h

He fet costat moltes vegades a FERRMED, i tot el potencial que representa, feia dies que no en parlava. La mesquinesa, la devastació moral de l'Espanya CASTA, la que mana des dels poders fàctics de fa segles., perjudica tanmateix fins i tot al seu propi poble. Si el Corredor Mediterrani estés funcionant, crearia els "hinterlands" o àrees d'influència, beneficiant, la depauperada realitat de l'atur, creant milers de llocs de treball, i espargint riquesa arreu de l'eix mediterrani fins a Alg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Ensum Amelcul fletxa Luis Mur = KK
5 de març de 2014, 22.25 h



#29 Que dius ara tu, OLEGARIO PRATS? què fanfarroneges, marioneta afeminada? tu no t'has follat ni a la puta de la teva mare, perquè aquella vegada que vares provar de tirar-te la gossa vella dels teus veins, no se't va aixecar aquesta titola de 1,3cm que tens, desgraciat, obsès sexual impotent. No somiïs ser un home, perquè no ho ets, tu ets una puteta covarda i amb l'anus tumefacte, de tant que has tragat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
5 de març de 2014, 21.49 h

#29

Anacleto sureño no insultes a la gente inteligente, tu a las cabras kia ! kia ! kia ! kia ! cabraasssss


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
5 de març de 2014, 21.04 h

#20
Hi ha algun doctor en Matemàtica Quàntica que pugui desxifrar aquest comentari perquè el puguem entendre els altres mortals??????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
5 de març de 2014, 20.54 h


#29 Tu, Olegario cochineta, de cagarte tu només t'has cagat als CALÇOTETS cada vegada que algú t'ha aixecat la mà. Jo només tinc 23 anys, i cap experiència en baralles, però si tan valent ets, a veure si tens collonets de dir-me a la cara les teves xuleries de maricó borratxo. Vina a Barcelona i ens trobem, desgraciat, i si no em demanes perdò de genolls, et faré una cara nova semblant a la de Frankestein. I per si no vens, jo sí que em cago en tu i en els teus pares que no et vare... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
5 de març de 2014, 20.21 h

#22 Las personas como usted son las que hacen grande a Catalunya y empequeñecen a su amada España. Es usted un verdadero gañán, un cretino y un verdadero analfabeto funcional. Hagaselo mirar. En manresa hay muy buenos Psiquiatras.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
sebas fletxa Castefa
5 de març de 2014, 19.57 h

Això és la tercera "via"... fotem el camp ja! Espanya és impossible, no canviarà mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
5 de març de 2014, 19.07 h

#25 De hijos de puta como tú, me he cagado en su puta boca a cientos. Al igual que follarme a sus madres. Por ciento la tuya era una puta guarra de cuidado, se tragaba la corrida sin que se lo pidiera y no dejaba ni una gota. Luego subida de cremallera, tirar 10 euros donde en el suelo donde estaba arrodillada y adiós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
5 de març de 2014, 18.47 h


#22 Tu ets aquell dels noms en castellà i els cognoms en català que el Fibló vol atrapar. A més estàs boig. T'inventes les xifres a mesura que et surten de l'engonal. Demà diràs que la família Pujol ha robar un trilió d'euros. Ets clarament un cas de demència obsessiva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.