directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC proposa un reglament per millorar el tracte als braus, sense deixar de matar-los

Volen tornar enrere per permetre que els menors de 14 anys puguin accedir a les places

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC s'ha mostrat partidari de mantenir les corrides de toros a Catalunya en les esmenes que ha presentat a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que planteja la prohibició d'aquests 'espectacles' que acaben amb la mort de l'animal. Els socialistes han presentat esmenes al text per tal que en lloc de prohibir les curses de braus es modifiqui la llei de protecció dels animals incloent un 'reglament taurí' que millori 'al màxim' el tracte i el respecte als animals que intervenen en aquesta 'festa'. A més, els socialistes proposen revisar la normativa ja existent per tal de tornar a permetre que els menors de 14 anys puguin accedir a les places.
toros, corrida, torero, curses, braus
Comparteix
   


Etiquetes
Les esmenes presentades pel PSC demanen la supressió del punt de la iniciativa que planteja incloure les corrides de toros entre les activitats que queden prohibides a la Llei de protecció dels animals. D'aquesta manera, els socialistes catalans aposten pel manteniment de les corrides i rebutgen la possibilitat d'una moratòria per a la prohibició, com sí a fer CiU. La federació nacionalista ha plantejat una moratòria d'un any i mig, de manera que la prohibició seria aplicable a partir de l'1 de gener del 2012. La proposta ha estat acceptada per ERC i ICV, així com per la plataforma Prou, promotora de la ILP.

Fonts dels socialistes catalans han constatat que això fa molt difícil que hi pugui haver un acord i han acusat CiU de presentar esmenes 'de la mà' de la plataforma Prou, que és la impulsora de la ILP. Es tracta, han assegurat, 'd'un pas que gairebé impedeix l'acord'.

Respecte i tracte dels animals que intervenen en la 'festa' dels toros
En tot cas, la novetat que vol introduir el PSC passa per un 'reglament taurí català', diferent del de l'estat espanyol, que reguli un seguit de matèries relacionades amb el respecte i el tracte dels animals que intervenen en la festa dels toros. L'objectiu és millorar 'al màxim' el tracte que reben els animals en aquests espectacles. Així, es regulen qüestions com 'el tracte i el respecte que s'ha de prestar als toros en el transport, en els moments previs a la festa, en el desenvolupament de la lidia i un cop finalitzada'.

També s'estableix que el reglament ha de regular 'les normes per a evitar l'ús fraudulent de substàncies que puguin alterar la conducta dels toros'; 'el límit en les dimensions d'espases, banderilles i qualsevol estri que s'empri en la lidia, i en l'ús que se'n pot fer'; 'el límit temporal de la sort de l'estoc'; 'les condicions per a l'indult dels toros' i 'el tracte que s'ha de prestar als cavalls que participen en la lidia per evitar-ne manipulacions contràries al respecte dels cavalls'.

Una tradició 'de Manlleu a Barcelona, o d'Olot a Amposta'
Els socialistes plantegen un canvi en el preàmbul de manera que es deixi clar que 'la festa dels toros constitueix una tradició que Catalunya comparteix amb molts pobles mediterranis' i que és una activitat que s'hi ha celebrat 'des de mitjan del segle XVI als nostres dies'. 'De Manlleu a Barcelona, o d'Olot a Amposta, la tauromàquia ha tingut el seu espai, integrada a la cultura popular amb relativa normalitat', s'afegeix.

També en el preàmbul, el PSC constata que la regulació de la tauromàquia per part de la Generalitat ha estat 'escassa' i 's'ha limitat a determinats aspectes de regulació administrativa en tant que espectacle', com ara la limitació dels menors de 14 anys a les corrides o la prohibició de celebrar-les fora de les places construïdes en una determinada data. Ara, però, el PSC aposta per 'contemplar normes des del vessant de la protecció dels animals' i per això es preveu el 'reglament taurí català'.

La prohibició a menors de 14 anys, a debat
D'altra banda, les esmenes del PSC mantenen que les corrides només es facin en aquelles places construïdes abans de 1988, però volen sotmetre a debat la prohibició d'assistir a curses a menors de 14 anys, com ara està establert per llei. Fonts del PSC remarquen que aquest no serà un tema central ni en faran bandera, però que volen almenys debatre la possibilitat que un menor de 14 anys pugui assistir a les corrides acompanyat dels seus pares. Una qüestió que el PSC voldria incloure dins del reglament.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Jordi fletxa BCN
11 de maig de 2010, 21.25 h

Al segle XVI també hi havia una tradició molt nostrada: Cremar heretges ! Podrem adaptar-la als nous temps, enlloc d'abolir-la, i poder cremar els bisbes pedòfils ? (segurament s'ho mereixerien molt més que no pas els heretges).

La limitació dels 14 anys, vol dir que assistir a una cursa de braus serà assignatura obligatòria ? Per als sociates ensenyar en català i fer-ho bé és del tot prescindible, però mostrar als nanos un espectacle tant cruel, això sí.

Una darrera reflexió per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 de maig de 2010, 15.48 h

Es normal. Tota la guerra bruta dels GAL va estar orquestrada per sociates, com els ha d'importar el que pateixi un bou en una plasa si no els preocupava el que patien els detinguts a Intxaurrondo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Helena fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 14.31 h

La ILP s'aprovarà gràcies al pacte de CiU amb la plataforma que ha impulsat la ILP. És un gran avenç que un partit de dretes i unionista com diuen per aquí marqui la diferència votant contra la tortura i contra un símbol español. Mentre els d'ERC reflexioneu sobre a qui heu fet PRESIDENT DE CATALUNYA, mireu que bé que s'ho passa amb la seva dona veient com torturen un toro www.facebook.com/group.php?gid=377473118396 (si s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep fletxa Reus
11 de maig de 2010, 14.28 h

#3 Senyors sociates, ser imbecil és també una tradició molt espanyola, amb segles de tradició. Estaria bé regular-lo perquè fos més inteligent? oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep fletxa Reus
11 de maig de 2010, 14.27 h

Soc feliç quan algun brau enxampa algun torero.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep fletxa Reus
11 de maig de 2010, 14.26 h

Que eliminin d´una vegada aquesta mal anomenada "fiesta nazional" ejpañola del nostre territori


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Antoni fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 13.05 h

“Festa dels toros”. Pels toros no es cap festa, s'intenten defensar en sentir-se amenaçats. després de rebre un parell de burxades del picador deixant-los ferits i sagnants. Aquestos del PSC semble que els preocupa el tracte i el respecte que s'ha de prestar als toros en el transport, però de manera hipòcrita després ja no els preocupa tot això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan Sellés fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 10.29 h

Increíble que un partit que es diu d'esquerres recolzi el manteniment d'un espectacle incívic, tot per no ser titllats d'antiespanyols. Si respectar els animals i no fer-ne espectacle del patiment es ser antiespanyol , jo ho sóc.. ( i crec que molts més..)


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ben fletxa Reus
11 de maig de 2010, 09.34 h


Senyors sociates, el garrote vil és també una tradició molt espanyola, amb segles de tradició. Estaria bé regular-lo perquè fos més humà? oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de maig de 2010, 08.07 h

El P$C no és aquell partit que te satel.litzada a ERC?. No és aquell partit al que ERC sempre que en te ocasió li lliura totes les institucions politiques catalanes que pot?.

Donç ja ho tenim clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.