directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Junqueras crida a participar en la consulta de Sabadell com un exercici de 'gimnàstica' per a un futur procés vinculant

2.500 persones ja han votat anticipadament

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras ha demanat a la ciutadania que 's'impliqui' en els processos sobiranistes que s'estan desenvolupant a Catalunya per tal de dur a terme un exercici de 'gimnàstica autodeterminista' que serà clau de cara a la celebració d'una futura consulta vinculant a tot el territori. Junqueras ha fet aquestes declaracions durant un acte que ha organitzat la Plataforma per a l'Autodeterminació de Sabadell que també ha comptat amb la intervenció de l'escriptor i opinador de directe!cat, Roc Casagran. Sabadell durà a terme la consulta el proper 30 de maig en què 170.000 persones tindran dret de vot, però ara mateix 2.500 ja ho han fet anticipadament.
oriol junqueras, sabadell, consulta
L'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras.

Comparteix
   


Etiquetes
Oriol Junqueras afirma que la participació no és l'únic aspecte que s'ha de tenir en compte a l'hora de valorar l'èxit dels processos sobiranistes que s'han dut a terme fins ara a diversos punts de Catalunya. L'eurodiputat afirma que el més important és la quantitat de voluntaris que aquestes consultes són capaces de moure i que serveix perquè 'es teixeixin solidaritats entre els ciutadans' perquè 'tot aquest entrenament' pugui aplicar-se en forma d'experiència 'el dia de la veritat'. En aquest sentit Junqueras ha comparat l'esforç que s'ha dut a terme en totes les localitats on s'han organitzat consultes amb un exercici de 'gimnàstica autodeterminista'.

L'independentista ha recordat que qualsevol 'procés d'alliberament nacional' és súmmament 'complex' i ha assenyalat que com en tot en la vida comporta aspectes positius i altres que no ho son tant: 'Cal sumar esforços', ha indicat Junqueras que ha insistit que en el camí cap a l'autodeterminació 'tota col·laboració és positiva'.

Pel que fa a la disminució de participació que s'ha produït en la darrera onada de consultes, l'eurodiputat ha assegurat que aquest fet no el preocupa, ja que la mitjana situa la xifra de participació al voltant del 20%: 'El PSC governa i només compta amb el 15% del cens electoral', ha assenyalat l'independentista.

Junqueras també ha remarcat que tot i que ara per ara encara no ha votat 'ni el 60% de la ciutadania de Catalunya' el dret a l'autodeterminació ja ha aconseguit mig milió de vots: 'Creiem que quan acabin els processos sobiranistes comptarem amb un milió de vots', ha dit Junqueras que ha assegurat que aquest resultat seria 'esplèndid' perquè en unes eleccions vinculants aquestes xifres donarien una clara victòria a l'independentisme.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
11 de maig de 2010, 11.45 h

Al Junqueras si que li caldria fer una mica de gimnàstica XD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.