directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Ajuntament assegura que un 1,79% dels barcelonins ja ha votat a la consulta de la Diagonal

La meitat dels vots s'han emès per Internet, un sistema de dubtosa fiabilitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Barcelona ha fet públiques les dades de participació del primer dia de la consulta sobre la Diagonal assegurant que, tot i els problemes tècnics, ja han votat 25.379 persones, un 1.79% del cens. Més de la meitat dels vots emesos provenen del vot a través d'Internet que, com ha pogut comprovar directe!cat, és un sistema de poca fiabilitat. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, ha qualificat la xifra de 'destacable' i 'bona'. Majoritàriament, els votants van participar per Internet durant el dilluns, tot i haver més d'11.500 persones que van votar als punts presencials. Pel que fa als problemes tècnics, l'Ajuntament ha hagut de quadruplicar l'ample de banda del sistema per 'evitar que es repeteixin'.
consulta diagonal


Comparteix
   


Etiquetes
De moment, el nombre de votants en la consulta per la Diagonal no arriba al 2% del cens. García-Bragado ha estat l'encarregat de donar aquestes dades de participació, que actualitzarà diàriament. Les xifres de la primera jornada marquen que, fins a les 24:00 hores del dilluns, havien emès el seu vot 25.379 persones, un 1,79% del total del cens. D'aquests, 13.836 van participar des d'un ordinador personal a través d'Internet, el que representa un majoritari 54,52%. El 45,48% que suposen les 11.543 persones restants, van votar a alguns dels punts presencials repartits per la ciutat.

Aquests últims, però, no ho van poder fer sempre que van voler i on van voler, donat que, tal i com ha reconegut García-Bragado, una 'insuficiència en l'ample de banda del sistema de connexió dels punts de votació' va provocar que alguns estiguessin inoperatius i altres van tenir episodis de funcionament intermitent. A més, el servidor 'no va tenir prou capacitat' en alguns moments i el sistema de votació per Internet també va fallar durant diverses franges horàries al llarg de la jornada de dilluns. El tinent d'alcalde ha explicat, però, que 'per evitar que aquests problemes es repeteixin' han hagut de demanar a les empreses que han desenvolupat el sistema 'mesures immediates', havent-se 'multiplicat per quatre' l'ample de banda i la capacitat del servidor. Segons García-Bragado, amb aquestes modificacions, no es tornaran a reproduir els episodis de 'desconnexió o falta de capacitat' que dilluns van provocar 'haver de descarregar de nou tot l'aplicatiu' en alguns punts de votació.

Un informe a la Mesa de Garanties

El tinent d'alcalde ha valorat les incidències com 'imprevistes' i 'variables'. A més, tot i no descartar demanar responsabilitats a les empreses que han desenvolupat i instal·lat el sistema, García-Bragado ha apuntat a la seva feina com la culpable dels problemes tècnics. És per això, que l'Ajuntament remetrà un informe a la Mesa de Garanties de la consulta sobre els problemes i solucions que s'han succeït, deixant en les seves mans un pronunciament més acurat sobre la responsabilitat dels incidents. Amb tot, García-Bragado ha volgut deixar clar que aquest dimarts 'està ja tot en funcionament i tot resolt', cosa que fa preveure a l'Ajuntament que 'no es tornaran a repetir les incidències'. 'La consulta dura set dies i hi ha molts formats de votació', ha destacat el tinent d'alcalde per justificar que els problemes detectats 'no impediran que cap barceloní amb dret a participar es quedi sense poder votar'.

Malgrat el baix percentatge de participació i els incidents tècnics, García-Bragado ha dit que la valoració de l'Ajuntament és 'bona', que consideren que hi ha hagut una xifra 'destacable' i 'alta', i que 'tot això ens fa pensar que molts més barcelonins participaran'. A més, el tinent d'alcalde ha destacat que 'no s'ha enregistrat cap queixa' més enllà d'alguns ciutadans que 'mostraven el seu enuig dilluns per no poder votar en un moment determinat'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
David fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 21.15 h

Al Facebook hi ha el grup "Diagonal, Barcelona - Jo he votat per l'opció C" per a apuntar-vos tots els que voleu deixar clar que no ens deixarem manipular per aquest alcalde. Apunteu-vos per a tenir un número de membres demostratiu de la voluntat dels ciutadans barcelonins. www.facebook.com/group.php?gid=101018363277230


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.