directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP reitera que 'treballa amb la vista posada a les properes eleccions municipals de 2011'

No valorarà fins el 29 de maig si dóna suport al manifest 'Crida a la Unitat Popular, per la terra el treball i la llibertat'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La CUP marca distàncies amb el manifest Crida a la Unitat Popular, per la terra el treball i la llibertat, promogut entre d'altres pel regidor de la CUP de Cardedeu Carles Roca, l'historiador i membre de la CUP d'Arenys de Munt Agustí Barrera, l'excoordinador d'Unió de Pagesos Pep Riera, els activistes ecologistes Joan Manel Martín i Josep Pàmies, d'altres regidors de la CUP i d'Entesa pel Progrés Municipal (EPM), i exregidors d'ICV. El secretariat nacional de la formació independentista ha emès un comunicat en què deixa clar que 'no forma part d'aquesta iniciativa ni hi està associada' i informa que no valorarà si hi dóna suport fins el 29 de maig.
cup, candidatura unitat popular, assemblea nacional, mataró
Comparteix
   


Etiquetes
Per bé que els impulsors desitgen que la CUP se sumi al manifest i així es pugui configurar una candidatura 'independentista, ecologista i d'esquerres' a les properes eleccions al Parlament, previstes per a la tardor, la formació 'no debatrà aquest assumpte fins el proper consell polític ordinari, a celebrar el proper 29 de maig', explica en un comunicat.

'A nivell electoral, la CUP treballa amb la vista posada a les properes eleccions municipals de 2011, que s'han de celebrar als municipis dels Països Catalans sota administració espanyola. És aquesta contesa electoral la que, avui, centra l'atenció de la CUP', rebla la formació, que recorda que la militància va decidir l'any passat 'no concórrer a aquestes eleccions autonòmiques del Principat de Catalunya'.

Sobre les municipals de l'any vinent, la CUP afirma que 'està duent a terme un procés de debat sobre el programa marc, que servirà de guia general per definir, després, les propostes de cada candidatura local. Aquest és un procés obert als moviments socials dels país i consisteix, en la fase en què ens trobem, de conferències temàtiques. A hores d’ara ja hi han participat més de 160 persones.'

'Sobrepassa l'àmbit de la CUP'
Els promotors del manifest ja havien deixat clar des d'un primer moment a directe!cat que l'havien formulat al marge de la CUP, perquè en 'sobrepassa' l'àmbit d'actuació, però entenien que seria positiu que la formació rupturista hi donés suport. És per aquest motiu que fa uns dies es van reunir amb el secretariat nacional del partit independentista, però aquest òrgan va al·legar que no era competent per decidir-ho i ja llavors els va emplaçar a presentar-lo al consell polític. 'Hi anirem una delegació i demanarem que hi donin suport, perquè l'assemblea de Girona va deixar oberta la porta a donar suport a una llista independentista i d'esquerres', afirma Carles Roca.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
11 de maig de 2010, 22.20 h

#1 TOTALMENT D´ACORD


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim. fletxa PPCC.
11 de maig de 2010, 18.27 h

Els de la cup van entregar l´ajuntament de capellades a Ciu i molta gent d´aquests poble no els tornaran a votar. Quin fàstic!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
UNITAT POPULAR fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 16.31 h

Només des del Parlament ho aconseguirem. Cal visualitzar la nostra força a la ciutadania i als mitjans de comunicació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de maig de 2010, 16.20 h

Anar als ajuntaments, vol dir estar supeditat a pressopostos que venen de madrid.Vol dir entrar en el cercle vicios de pactar amb la generalitat ( venuda a madrid,com sempre ) per rebre subvencions i ajudes.Vol dir entrar en el joc de la dependencia i la CUP el que vol es la INDEPENDÈNCIA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de maig de 2010, 16.04 h

Aquests intents de suplentar la CUP per presentar-se al Parlament només fan que malmetre la imatge de dita formació. Esperem que la CUP no dóni suport al nou partit, ja que aquest tindrà uns resultats molt pobres. O tots a una o res. La CUP ja va decidir no presentar-se i ben fet que va fer. Primer als municipis i més tard al Parlament. No vulguem córrer massa o ens estamparem. Tot al seu temps. Visca la CUP!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.