directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Contra la pobresa, més que mai independència #OpenPobresa

Les entitats socials reclamen mesures urgents al Parlament davant del risc de cronificació de la pobresa, és a dir reclamen plena sobirania per donar respostes, ho saben ICV-EUiA i PSC?

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Una trentena d'entitats socials han participat aquest dilluns al Parlament en la jornada de reflexió prèvia al Ple de la pobresa que comença aquest proper dimecres. L'advertència de les entitats ha estat unànime: Catalunya corre el risc de cronificar la situació de pobresa de moltes famílies i de condemnar a l'exclusió social a moltes més si no s'actua immediatament. El Ple monogràfic ha de servir per buscar solucions estructurals, però també per resoldre problemes urgents. La "dignitat" de les persones ha estat el leiv motiv de les propostes: impuls de la Renda Mínima Garantida, lloguer forçós dels pisos buits i condonació del deute energètic a les famílies que no hi puguin fer front, entre d'altres. Però sense un estat propi la crida es converteix en un brindis al sol
#OpenPobresa
#OpenPobresa

Comparteix
   


Etiquetes
PSC i ICV-EUiA obvien que per lluitar contra la pobresa ens calen poders d’estat

La jornada ha comptat amb la presència d'una cinquantena de representants de les entitats socials, que han estat convidats pels partits que han promogut el Ple sobre la pobresa (PSC i ICV-EUiA i CUP). Precisament aquests tres partits eren partidaris que una representació d'aquestes entitats obrís el Ple que comença aquest dimecres, qüestió que no va ser acceptada per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ni per CiU i ERC al·legant que s'hagués distorsionat el debat parlamentari.

Les entitats socials tenen clar que ens urgeix tenir un estat propi per fer front a la pobresa

Aquest dilluns han parlat els sindicats CCOO i UGT, la Taula d'Entitats del Tercer Sector, la Campanya Pobresa Zero, les Entitats Catalanes d'Acció Social, el col·legi d'Educadors Socials,l'Organització de Consumidors i Usuaris, la Unió de Comnsumidors de Catalunya, la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i  l'ONG Justícia i Pau.

En el capítol d'Infància ho han fet la Fundació Pere Tarrés, el Casal dels Infants, UNICEF, la Federació d'Entitats d'Atenció i Educació a la Infància i l'Adolescència, la FAPAES i el Moviment Laic i Progressista. Pel que fa a la gent gran han participat la Federació d'Associacions de gent Gran de Catalunya, la Unió de Petites i Mitjanes Residències, la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya i la Coordinadora Nacional de Jubilats i Pensionistes de Catalunya.

En l'àmbit del serveis bàsics i subministraments han estat presents la Plataforma Aigua És Vida i la Xarxa per la Sobirania Energètica. En polítiques socials la Plataforma 'Nosaltres no Callem', els Treballadors Socials i la Fundación Española de la Tartamudez. En ocupació s'han posicionat la Fundació Futur, la Comissió Promotora de la ILP de Renda Garantida, l'Associació d'Aturats de més de 45 anys de l'Hospitalet, la Fundació Trinijove i Arrels Fundació.

És lícit prometre solucions i no defensar l’estat propi per a Catalunya?

Pere Navarro (PSC), Joan Herrera (ICV-EUiA) i David Fernández (CUP) han destacat la nodrida presència d'entitats i han garantit que faran arribar la seva veu en forma de propostes al debat que s'inicia dimecres a la cambra catalana. Com a convidats també han assistit a l'acte diputats de la resta de formacions parlamentàries.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
12 de març de 2014, 15.40 h

#20 el negoci es saber que et fotarem una patada al cul cap a espanya. hi haura un borrego menys a terres catalanes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
BEJOTA fletxa bcn
12 de març de 2014, 14.42 h

Si hi ha confrontació oberta
Dues multinacionals financeres, disposades a fugir
A QUINTÀ / Es desfarien dels seus interessos a Espanya davant d'una declaració unilateral d'independència.

N.B. I ,COM ÉS QUE DIA RERA DIA , LES EMPRESES DIUEN QUE MARXARÀN? ON ÉS EL NEGOCI ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
12 de març de 2014, 08.08 h

12 ) MADRID Con tu dius SI ES CULPABLE El Govern Central Espanyol del P.P. DE RAJOY , Va RETALLAR I MOLT LA LLEI DE LA DEPENDENCIA aixo es crueldad es ser DRETA Dura i pura Aixo no va perjudicar nomes a Catalunya va perjudicar a tot Espanya . LES Fortes Retallades primerlas va fer Artur Mas a Catalunya i despres Rajoy a Espanya . Per lo tan podendir els Catalans petin DUES VEGADES LES RETALLADES . Patin las que fa RAJOY i patin despres les que fa ARTUR MAS .. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
12 de març de 2014, 08.00 h

ARTUR MAS ¿ VOLS TANCAR TV-3 ? Ja que ajudes mes la Televicio PRIVADA . de un esta Josep Cuni 8TV , que no pas TV-3 Voleu arruinar perjudicar la nostra televicio Catalana per que es publica per despres justificar la poden tancar o ferla PRIVADA Com feu amb els Hospitals i en tot lo que toqueu . EL Govern Català no li importa fer pasa gana mentres Alcaldes com TRIAS DE Barcelona pogui cobrar enormes sous i disfruti de privilejios y hasta cobri dietas que no li corre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
12 de març de 2014, 07.52 h

16 ) No nomes E.R.C. vol amagar la realitat al Govern Català als de C.I.U. tambe fam servir de cortina de Fum la Consulta , no volemparlar la falta de Metges , de Profesors de Policias de BECAS DE MENJADOR Per lluitar contra LA MALNUTRICIO INFANTIL . ARA Ja es lo que ens faltaba quel mateix Govern Català estigui Perjudican TV-3 la vol arruinar per poguer TANCA Com ban fer amb EL CANAL -9 de Valencia . C.I.U. Ajuda a 8tv aJUDA ALA TEWLEVICIO PRIVADA Per acabar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
11 de març de 2014, 23.38 h


Per disfressar la pobresa, la gana i les retallades, els d'ERC s'amaguen amb la defensa de la independència


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
11 de març de 2014, 19.43 h

12 ) Bejota de Barcelona , SI La culpa es molta pero molta del Govern Espanyolde Rajoy del P.P. Recorda el a fet RETALLAR LA LLEI DE LA DEPENDENCIA aquesta llei es per ajudar cuidar persones grans i joves descapasitades disminuides . Sense aquesta ajuda moltes familias hu pasan molt malament LA REFORMA LABORAL Es culpa de tres P.S.O.E.= P.S.C. , P.P. Y C.I.U. Les Retallades Socials La culpa la tenen dues personas RAJOY Y ARTUR MAS Hosigui el Gover... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
dffasfdasd fletxa dsfadfsfa
11 de març de 2014, 16.09 h

Suposo que aquestes entitats no voldran demanar en aquests moment subencions a la Generalitat, que està sense fons i en situació de "bancarota". I sobretot sense poder polític i econòmic per poder fer politiques amb responsabilitat. POT SER ES AIXÓ EL QUE BUSQUIN ELS PARTITS, O ALGUN PARTIT CONVOCANT DEL PLE DE LA POBRESA: ES A DIR FER UNA POLITICA DE DESGAST D'UN GOVERN QUE NO POT GOBERNAR PER QUE NO TÉ PROU PODER NI RECURSOS. I QUE NO ELS TÉ PER QUE NO DEPENEN D'ELL.
En comptes d'anar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
11 de març de 2014, 15.19 h

#12

Anaceto Aragoneses farsant i mentider, amb una unica virtud : l'odi als catalans i a Catalunya

Ves t'en a cagar a la via franquista de merda


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
BEJOTA fletxa bcn
11 de març de 2014, 14.27 h

Si hi ha confrontació oberta o declaració unilateral d'independència, dues grans multinacionals financeres es desfarien dels seus interessos en el conjunt d'Espanya, Catalunya ben compresa. N'informen amb detall fons financeres extremadament fiables. És una actitud clara i creixent.

N.B. LA POBRESA ÉS COSA DE MADRID ,OI ? QUÈ VA FE EL TRIPARTIT TRET D'ARRUINAR CATALUNYA ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.