directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 10:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Súmate denuncia a Madrid que "totes les notícies que arriben a Espanya sobre Catalunya són falses"

El president de la Plataforma assegura que l'objectiu és difondre el debat democràtic sobre el procés català

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- La Plataforma Súmate s'ha presentat aquest dilluns a Madrid en un acte a la seu del Club d'Amics de la Unesco sota el títol "Escucha España. Los catalanes quieren votar". Els integrants de Súmate han dit que es tracta d'una associació plural, no partidista i independent, integrada majoritàriament per persones d'origen espanyol que viuen a Catalunya. Per al seu president , el cordovès Eduardo Reyes, el principal objectiu és difondre el debat democràtic sobre el procés català i durant la seva exposició ha denunciat que "totes les notícies que arriben a Espanya sobre Catalunya són falses".
© @acn


© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Les institucions espanyoles estan “creant odi”

Eduardo Reyes considera que des de les institucions espanyoles estan "creant odi" i ha assegurat que la seva visita a Madrid serveix per explicar que "no fracturarem res". "Els volem ajudar, que ens ajudin i els demanem que escoltin altres postures. Si hem de venir més a Madrid, vindrem més i muntarem un Súmate aquí".

El poble espanyol massacrat igual que nosaltres

Durant la seva intervenció, Reyes ha assegurat que la gent del carrer és la que tirarà endavant el procés perquè "estem farts d'aquests ministres i d'un govern poc intel·ligent, avar, xoriç i lladre". El president de l'Associació ha reconegut que "el poble espanyol està massacrat igual que nosaltres", i ha considerat que "tots hauríem d'estar junts contra aquells que ens estan portant a l'hort".

La plataforma Súmate lamenta que les institucions espanyoles segueixen una estratègia per retardar la consulta però afegeixen que l'única cosa que aconseguiran es treure credibilitat a les pròpies institucions. Per això, ha demanat l'ajut de la societat espanyol amb l'objectiu d'instar els poder econòmics i polítics a acabar "aquesta dilació perquè només provocarà un enquistament".

Ramon Cotarelo, un demòcrata ha presentat Súmate a Madrid

El catedràtic de Ciència Política de la Universitat d'Educació a Distància (UNED), Ramon Cotarelo, ha estat l'encarregat de presentar l'acte. Ha començat la seva exposició assegurant que és "un honor" poder traslladar les seves idees en un acte com el d'avui. Cotarelo s'ha presentant com a ciutadà madrileny i espanyol però partidari del dret a decidir dels catalans, de la consulta i d'acceptar democràticament el resultat.

"Un país no pot estar permanentment pendent d'un qüestió d'identitat", ha assegurat el professor de Ciència Política, que ha afegit que "el problema del nacionalisme espanyol no és la nació espanyola, són els nacionalistes espanyols". Cotarelo ha considerat que en cas que prosperi la voluntat dels catalans "això es posarà terrible perquè no acceptaran la ruptura. Tenen un problema de maldat", en referència al nacionalisme espanyol. Finalment, ha dit que la voluntat d'imposar la idea d'Espanya "és la que ha provocat els problemes de convivència".
L'acte ha comptat amb l'assistència d'un centenar de persones i de diversos diputats de grups catalans al Congrés com el portaveu d'ERC, Alfred Bosch, o els diputats de CiU, Feliu Guillaumes i Carles Pàramo. A banda del president de Súmate, Eduardo Reyes, també han participat el portaveu de Súmate a Tarragona, Nicolás Fernández, i els membres de la plataforma, Carlos Treviño, Manolo Ortega i José Rodríguez.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
11 de març de 2014, 20.07 h

Aturar una setmana Catalunya. Algun "garça" d´aquests polítics tan i tan llestos del "gobierno de la nación española" s´ho ha plantejat? algú ha calibrat la desfeta? algú s´ha plantejat a qui en faran responsable? no és una amenaça, és quelcom que pot tenir més realitat de la que creuen.
La ciutadania catalana està cridant prou, des de fa massa temps. Tot s´acaba pagant, no hi ha res gratis o que no generi conseqüències.
La opció violenta per part d´España té una agenda mo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
11 de març de 2014, 20.00 h

En Cotarelo diu : "Esto se pondrá terrible si gana a opción de la independencia". Això ja ho sabem i també som coneixedors de l´ADN dels governants espanyols, no pas per investigació de laboratori sinó per fets empírics, o sigui violència violència i violència contra aquells que no facin el camí correcte.
Ja som conscients de "que se pondrá terrible"; els inconscients són ells, els governants espanyols, perquè de ser al pou, faran caure España sencera fins al final de l´abisme.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
11 de març de 2014, 19.52 h

#15
Els espanyols, fan servir drogues que ni coneixem per traslladar-se en el temps. Van a sac d´avançats, això deu ser la Marca España!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
11 de març de 2014, 17.47 h



Sí, bamos muy adelantaos, siempre semnos los primeros en paro, en corrupsiong, en isnoransia, en giripoyés y chio ke sé en cuanta cosa ma ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Nom(bre) fletxa Població(n)
11 de març de 2014, 16.43 h

#15 Es que en España íbamos muy adelantados con todo jejejeje


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
11 de març de 2014, 16.07 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
11 de març de 2014, 15.45 h

#17 si t´entrenes una mica podras SER MES TONTO ENCARA. Dificil pero possible


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
11 de març de 2014, 14.57 h


El Barça busca un acuerdo con la Fiscalía para evitar el juicio por el 'caso Neymar'

El pacto, que supondría el reconocimiento del delito y la existencia de una sentencia condenatoria, estaría supeditado a los análisis de los peritos de la Agencia Tributaria.

No hase falta desir nada mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
BEJOTA fletxa bcn
11 de març de 2014, 14.25 h



SÚMATE: NO OS EQUIVOQUÉIS . AHORA ,LA GENT DE OTROS TERRITORIOS DEL ESTADO SON CONSIDERADOS CIUDADANOS DE 2ª. LLEGADO EL CASO ,QUE YO NO DESEO , LO SERIÁIS DE 4ª.ME PREGUNTO CUÁNTAS SUBVENCIONES Y PREBENDAS OS ESTÁN DANDO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
11 de març de 2014, 14.12 h

#6 segle dinou i internet???? collons!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.